Vi har til vores store ærgelse kunne konstatere, at der florerer en masse myter om E-cigaretterne. Vi vil her forsøge at guide dig mellem fakta og fiktion.

e cigaret startpakke          Rygestop startpakke          e væske

"Man bliver lige så afhængig af E-cigaretter som almindelige cigaretter"

Responsen på det postulat er personbetinget. Det er nemlig fuldstændig op til dig i hvor høj grad, du vil mærke afhængigheden i forbindelse med anvendelsen af E-cigaretter. E-juicen i E-cigaretter tilbyder nemlig at indeholde nikotin, hvilket er et stof, som vi bliver afhængige af. Men modsat almindelige cigaretter er der ikke tilføjet alle mulige andre afhængighedsforstærkende stoffer.

Det er udelukkende nikotinen. Så vil man rygeafhængigheden til livs, kan man starte et udtrapningsprogram, hvor du langsomt skruer ned for, hvor meget nikotin din E-juice indeholder. Det sker samtidig med, at du har dine vaner med dig, hvilket gør det langt nemmere at gøre et rygestop til en succes.

"Er E-cigaretter ikke ulovlige?"

Pressen fik på et tidspunkt lavet en bølge af misinformationer om E-cigaretten, hvor de gjorde E-cigaretten til den almindelige cigarets onde tvilling.

Det er for længe siden blevet manet til jorden. Det er fuldt ud lovligt at købe og forhandle E-cigaretter i Danmark.

e-cigaret og e-juice på et bord

"Rygning med en E-cigaret giver vand i lungerne"

Nej, vand i lungerne er en sygdom - lungeødem - hvor kropsvæske siver ud i lungerne. Vand og damp har faktisk slet ikke noget at sige i den her sammenhæng, da væsken i lungerne egentlig er blodplasma. Vand og damp vil ikke ophobes i lungerne men naturligt optages i kroppen og udskildes.

Hvis dampen fra vores E-rygning skulle give vand i lungerne, så ville vi nødigt træde ind i et tyrkisk bad, begive os ud i tåge og fugtigt vejr, hvor damp jo indåndes. Så ville vi jo drukne i situationer som disse. Det har man endnu ikke hørt om.

"Der er sikkert nogle tilsætsningsstoffer i, som er lige så farlige som dem i almindelige cigaretter"

Det vigtigste ved E-cigaretter er egentlig, hvad de IKKE indeholder. De indeholder nemlig ikke følgende skadelige tilsætningsstoffer: Tjære, kuldioxid, arsenik, bly, cyanid, salpeter, formaldehyd, benzen, Polonium-210, Radon, DDT, Acetone.

E-cigaretter indeholder nikotin og propylen glycol, som er stoffer, der i forvejen er i almindelige cigaretter. Propylen glycol's funktion i en cigaret er at holde tobakken fugtig. Det anvendes desuden i diverse fødevarer og anses ikke for at være sundhedsskadeligt.

Aromastofferne, som bliver anvendt i E-cigaretterne er udelukkende naturlige og/eller godkendte til fødevarebrug.