Hvad påvirker dig ved et rygestop i kroppen?


Efter mange års rygning har kroppen vænnet sig til få regelmæssigt nikotin og adskillige giftstoffer flere gange om dagen, så lige så snart den ikke får det, kommer abstinenserne.

De er i sig selv ikke farlige, men ubehagelige, og da mennesket tilmed er meget styret af vaner, har mange svært at stoppe og også skære ned på forbruget af cigaretter.

Her er det med andre ord ens egen viljestyrke, der skal sejre over abstinenserne. Efter ca. 48 timer vil det sidste spor af nikotin i din krop være forsvundet, mens det kan tage op til 1 måned før lysten til smøger, er faldet.

Og for nogle varer abstinenserne hele livet, så det kan være en ekstrem nem løsning på et kompliceret og langvarigt problem at skifte cigaretterne ud med e-cigaretter og harmløs damp.

Man får en øget appetit under et rygestop, da man gerne vil have noget i munden for at distrahere rygetrangen. Her kan man holde vægten nede ved at fokusere på sunde fødevarer og regelmæssige måltider.

Læs mere her: Rygestop cigaretterbedste e-cigaret til rygestop , rygestop med e cigaret

Humørsvingninger

Humørsvingninger er også en del mennesker der oplever, når du er i gang med et rygestop. Det er både forbundet med ændringer og følelsen af at der mangler noget. Mange rygere, ikke bare i Danmark, vil gerne stoppe, men mangler overskuddet og kan ikke klare en lang sej kamp mod nikotinen.

Kroppen vænner sig hurtigt til nikotinen, og får man ikke opfyldt dit nikotinbehov kan kroppen reagere voldsomt.

Det kan af og til være svært at klarlægge, om man rent faktisk er afhængig eller ej, men rygning er aldrig godt eller sundt, og man bør altid tilstræbe at stoppe.

Der findes mange forskellige måder, hvorpå man har mulighed for at stoppe med rygning, og her er e-cigaretter en af de allermest effektive metoder.

Man bibeholder følelsen af damp omkring sig, men modsat almindelige nikotin-cigaretter udsættes man ikke for over 4000 skadelige stoffer hver gang man tager et hiv. Man udsættes blot for ufarlig nikotin og harmløs, velduftende damp.

Abstinenser kan undgås

Abstinenser opstår normalt altid når kroppen ikke får det som den har vænnet sig til, hvis man stopper med at ryge efter mange års tobaksafhængighed, så afbrydelsen af nikotintilførsel vil forstyrre balancen i centralnervesystemet.

Abstinenser kan opleves forskelligt fra person til person og styrken afhænger også af, hvor meget man ryger. Nedenstående er almindelige symptomer

  • Vrede

  • Vægtforøgelse

  • Hovedpine

  • Forstoppelse

  • Søvnproblemer

  • Trang til tobak

Symptomerne forsvinder typisk inden for få uger, men trangen til at ryge vil forsætte resten af livet. I starten skal man holde ud og klare bivirkningerne og bagefter skal man så forberede sig på en længere kamp, der dog kan gøres meget nemmere ved brug af e-cigaretter.