Tips hvis du vil stoppe med at ryge


De bedste hjælpemidler til rygestop

Som allerede beskrevet er det smart at gøre brug af professionel hjælp, når man stopper med at ryge. Måske føler du dig sikker i starten på at du bare kan kaste dig ud i det, men for at det skal holde og med færrest mulige bivirkninger, bør du tage imod alt den hjælp du kan få.

Ud over hjælp fra folk i sundhedssektoren findes en bred række af hjælpemidler som nikotinerstatning der kan mindske kroppens symptomer. Vi gennemgår dem nu, men de er ikke alle lige gode – vi anbefaler til enhver tid at bruge e-cigaretter, da det både kan tage symptomerne i starten og hjælpe på hele vejen til et sundere liv

 1. Nikotintyggegummi er nemt og diskret at indtage nikotin, uanset hvor i verden og hvornår på dagen det skal være. At skære ned på sit nikotinindtag efter mange års afhængighed kan være ekstremt svært, men nikotintyggegummi kan gøre det hele lidt nemmere.

  Det kan købes receptfrit i apoteker og supermarkeder overalt i landet og er både nemt og enkelt at bruge.


 2. Et nikotinplaster skal blot sættes på huden, og du kan selvfølgelig vælge en diskret placering, så det ikke skaber mere opmærksomhed end højst nødvendigt.

  Nikotinplastre skal skiftes ud ofte, da virkningen relativt hurtigt aftager. Også dette kan købes receptfrit og kan bruges diskret og nemt gennem hele dagen.


 3. Et kursus sammen med andre rygere der ønsker at skodde smøgerne kan være perfekt til rygestoppet. Du får en masse støtte, information og gode tips, som vil komme dig til gode, når du skal gennemføre et rygestop.

  De fleste danske kommuner afholder løbende denne type kurser, hvor man kan møde ligesindede for at få støtte og ny inspiration til at stoppe.


 4. Hypnose til rygestop er også værd at prøve, men det kræver at du er motiveret og kan holde rygestoppet. Ved at bruge hypnose påvirkes underbevidstheden, men der vil stadig komme symptomer, og er du dig ikke motiveret til at stoppe med at ryge, så vil hypnose næppe kunne hjælpe dig.

  Hypnotisører findes over hele landet, men undersøg nogle forskellige før du beslutter dig for en. Når man piller ved underbevidstheden (og dit rygestop), skal man vælge med omhu.


 5. En anden måde at komme igennem et rygestop, er medicin, men det kræver at du taler med din læge om anvendelse, risici og andre faktorer. Det anbefales dog kun til rygere der som minimum ryger 10 cigaretter om dagen og ikke anbefalet til smårygere, gravide samt børn og unge.

  Her bør du altid kontakte egen læge for råd og vejledning, da din egen læge kender din sygehistorie bedst. Man kan dog inddrage specialister ved behov.


 6. Vores absolutte favorit, både på kort og langt sigt efter et rygestop. Man får alle fordelene ved at ryge gennem harmløs damp, men slipper for alle de skadelige stoffer.

  Det er også grunden til at det er så populært blandt så mange mennesker, så du kan også gøre, hvis du gerne vil blive fri for tobaksrøg, men ikke er bange for harmløs damp.

  Det er af helbredsmæssige årsager bedre at dampe end at ryge, da damp ikke skader helbredet på samme måde som tobaksrøg. Nikotinbehovet dækkes, men i stedet for at fylde det med skadelig røg, fyldes den med harmløs damp.

  Ud over de sundhedsmæssige aspekter giver brugen af e-cigaretter også et stor boom i ekstra penge, da det er meget billigere.

Som vist i ovenstående har den teknologiske udvikling givet så mange hjælpemidler til rygestop, men før du bruger en formue på hjælpemidler, så bør du tænke over, hvad der vil virke bedst for dig og din livssituation.

Der er slet ikke behov for at bruge alle. Som allerede nævnt kan man med fordel drage fordel af hjælp, da et rygestop uden hjælp hurtigt bliver en hård og kold tyrker, så hvorfor ikke gøre det nemt og behageligt for sig selv?

Én af hjælpemidlerne, der samtidig er vores favorit, er e-cigaretter. De er en fantastisk erstatning for smøgerne, bare uden de skadelige stoffer. Man kan tilmed krydre sin dampoplevelse med alverdens skønne smagsoplevelser, enten med eller uden nikotin.

Man starter med et nikotinniveau der ca. svarer til antal daglige cigaretter, og så kan man så i eget tempo trappe ned. Og hvorfor ikke krydre dampen med en lækker smag – frugt, slik, tobak, dessert og meget andet.