Nyttig viden om håndtering og opbevaring af e-væske til e-cig


Dampning og elektroniske cigaretter er mindre skadeligt, billigere og bedre alternativ til tobaksrygning. Uanset hvor erfaren eller uerfaren man er, kan det være rart at vide, hvad det egentligt er en e-væske indeholder, og hvad du dermed går og inhalerer gennem din e-cigaret.

I en e-cigaret sker der en fordampning af væske og ikke tobak, hvilket er en meget vigtig grund til nogle af de helt indlysende sundhedsfordele med mildere kemiske reaktioner ved dampning fremfor ved en forbrænding, og at der ikke dannes usunde biprodukter som eksempelvis tjære.

Håndtering

Korrekt håndtering af e-væsker opnås ved hjælp af sund fornuft, da indholdsstofferne ikke er giftige. Den fordampede væske indhaleres e-cigaretten med optagelsen af nikotin gennem lungerne, og dermed gennem kroppens blodkredsløb.

Når det så er sagt, er det naturligvis meget vigtigt at e-væske opbevares uden for rækkevidde af børn og dyr, da nikotinen ved indtagelse giver risiko for forgiftning. Derfor skal man altid søge lægehjælp ved indtagelse.

Et par gode tommelfingerregler hertil:

  • Kun egentlige brugere bør have adgang
  • Opbevar det langt væk fra børn og dyr der kan fristes af de søde dufte