FAQ emner

Kundeservice
prismatch

kommer snart


Hvordan afmelder jeg mig nyhedsbrev eller sms

Kommer snart


Slet dine kundeoplysninger

Kommer snart


Vis mere >>
Generelt om e-cigaretter
Undgå falske svindelvirskomheder

Sådan undgår du falske svindelvirksomheder

E-cigaretter bliver stadigt mere populære, men du bør aldrig gå efter en gratis e-cigaret på nettet. Når en vare (ofte en dyr en af slagsen) bliver meget eftertragtet og populær, er den som skabt til at bruge i et svindelnummer. Og hvis det endeligt er sandt, er e-cigaretten sjældent af god kvalitet. Som udgangspunkt er intet gratis, så man skal være forsigtig og kritisk hvis man bliver lokket med gratis varer som iPhones, fladskærme eller e-cigaretter – alt for ofte ligger der svindel bag. Hvis man alligevel ønsker at prøve, så vær ekstra varsom med at læse alle betingelser igennem. Forpligter du dig til noget og hvilke oplysninger beder de om? Undersøg også det pågældende firmas ry på sider som Trustpilot, sørg for at det er et reelt firma med en konkret adresse i Danmark med gyldige kontaktoplysninger og indtast aldrig personlige oplysninger. Og hvis der ligger advarsler fra andre, så hold fingrene fra det. En gratis e cigaret kan lyde lækkert og uskyldigt, men det kan faktisk gå så vidt som at være den direkte årsag til et mislykket rygestop, hvis den er af dårlig kvalitet, og måske bliver efterfulgt af en bunke regninger på ting, du slet ikke har lyst til at få. I stedet anbefaler vi at betale fair beløb for rigtig gode varer. Easy to Smoke har et bredt udvalg af e-cigaretter af allerhøjeste kvalitet, som har hjulpet mange til at kvitte smøgerne hurtigt og smertefrit. Alle vores produkter er nøje udvalgt på et bugnende marked, da vi synes at kun det bedste er godt nok og at god kvalitet ikke behøver at koste en formue.

Sikkerhed


Rejs med din e-cig

Rejs verden rundt med din e-cig

Her får du en hurtig og nem oversigt over, hvad du må og ikke må, på din rejse. Det er generelle anbefalinger, da der kan være forskelle på enkelte lande, flyselskaber og lokale skikke og love. Undersøg selv reglerne for din udvalgte feriedestination for at undgå problemer eller løbe ind i konflikter med loven. E-cigaretten er en helt naturlig del af hverdagen og det skal den selvfølgelig også være når du rejser. - De fleste flyselskaber har accepteret at man tager e-cigaretter med om bord, selvom man ikke må dampe mens flyet er på vingerne, heller ikke på toilettet da det vil udløse røgalarm. Du må også medbringe e-væske ombord på fly, blot det er under 100 millimeter, og ligesom al anden væske skal det være i en genlukkelig klar plastpose. Batterierne skal dog være i håndbagagen, mens resten må gerne pakkes i kufferten. Du må til gengæld godt have alt andet grej i håndbagagen, så længe væskerne ikke overstiger 100 ml/flaske og at alle dine væsker kan være i en 1 L pose. Det er dog ikke tilladt at medbringe e-væsker med faresymboler i håndbagagen, uanset størrelsen.

Rejse

Må man bruge sin E-cigaret i lufthavnen?

Dette skal undersøges i den enkelte lufthavn. I de fleste lufthavne i Europa er det som minimum muligt at dampe uden for lufthavnen, mens det i flere mellemøstlige lufthavne er ildeset og ligefrem forbudt at både dampe og ryge. Flere lufthavne er begyndt at tilbyde rygekabiner, lounge eller lignende, så der kan dampes løs uden problemer. Vær altid opmærksom på at de forskellige lufthavne/lande har forskellige regler og love der for undersøg altid nærmere på dit/jeres rejsemål. At overtræde reglerne kan give problemer med loven, og uanset hvad, er det bare en dårlig start på en rejse.

Hvor kan jeg lovligt dampe?

E-cigaretter er forbudt i en række lande, men i mange af disse lande, er forbuddet i større grad rettet mod sælgere end brugere. Især i Asien og i muslimske lande er der både nationalt og lokalt meget specifikke regler, som du bør sætte dig ind i før rejsen. Singapore, eksempelvis, udsteder bøder på adskillige tusinde kroner til enhver, der tages i at bruge en e-cigaret i det offentlige rum. Dertil kommer, at flere stater i USA har forbudt brug af E-cigaretter i parker og på offentlige arealer – så vær på vagt og tænk dig om.

Gode tips inden du rejser

Batteriet bør skilles fra tanken og slukkes helt Sørg for at medbringe rigeligt af forbrugsartikler som e-juices, batterier, coils mm – det er ikke sikkert at det ønskede udstyr sælges hvor du skal hen. Medbring altid en reserve til både batteri, coils, flere smagsoplevelser og hvad du behøver til en dampende ferie. Tanke og tilbehør såsom ekstra coils er altid handy at have med i baggenden. Husk alt udstyr – brug evt. en særlig æske til det, så du har styr på, hvad du har med.


lovgivning om din e cigaretter

Vi har opresummeret lovgivningen i nedenstående tekst:

 • Størrelsen på opfyldningsflasker med nikotinholdig væske til e-cigaretter må maksimalt være 10 ml pr. flaske
 • Maksimalt tilladte nikotinindhold er nu højest 2 %, svarende til 20 mg/ml nikotin i e-cigaret- væske.
 • Tanke må maksimalt have en kapacitet på 2 ml.
 • Ingen salg af e-cigaret-væske i glasemballage.
 • Man skal minimum være 18 år for at købe e-produkter som e-cigaretter og e-juices, og sælger skal sikre at dette overholdes.
 • Al info og alle advarsler skal være på dansk
 • Der er forbud mod at reklamere for og promovere e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere.

Hos Easy to Smoke overholder vi alle nationale og internationale regler og går samtidig meget op i at opretholde andre etiske standarder og kun levere produkter af højeste kvalitet. Alt e-væske er produceret under kliniske forhold og lever 100% op til Sikkerhedsstyrelsen anvisninger. Nu vil vi komme med forslag til at vælge den rigtige e-cigaret til dine behov.

Lov


Vis mere >>
E væske
Hvad er forskellen på billig og dyr væske?

tekst tekst tekst tekst tekst tekst


Hvad er grunde til man blander selv

Kommer snart


Grundlæggende information om e-væske

kommer snart


Vis mere >>
Coils og Tanke
Hvad er Ohms lov, og hvad skal du bruge den til?

Ohms lov kort fortalt

Her vil vi forsøge at forklare Ohms lov på en simpel måde, som alle kan forstå.

Forestil dig, at du har et justérbart batteri og en coil. Batteriet er en vandslange, og coilen er en tragt, som vandet kan løbe gennem. Hvis man skruer op for batteriet (watt/volt/grader eller anden effekt), vil der løbe mere vand gennem slangen. Tragten bliver ikke større, bare fordi man skruer op for vandmængden – derimod vil vandet presses mere for at forsøge at komme igennem, og det vil belaste tragten – som i dette tilfælde jo er en coil – og det vil ende med, at coilen bliver varmet op.

Det her er, hvad der egentlig sker i tragten:

Med en coil på eksempelvis 0,1 ohms modstand vil tragten/coilen være meget stor, og vandet vil nemt kunne strømme igennem, fordi modstanden på coilen er så lav. Men hvis modstanden derimod er på 1,5 ohm, vil modstanden være meget høj – og derfor vil tragten have et meget mindre hul, hvor vandet kan løbe igennem.

Det betyder altså, at jo lavere ohm, jo større er tragtens hul – og jo mere vand (strøm) kan der løbe igennem, uden at tragten (coilen) bliver beskadiget.

Batteriet er altså symboliseret med vandet, coilen er tragten, og ohm er selve hullet i tragten.


Ohms lov for nørder

Ohms lov bruges til at udregne sammenhængen mellem elektrisk spænding (U), elektrisk strøm (I) og elektrisk modstand (R). Loven blev opfundet af Georg Simon Ohm, da han som den første person nogensinde besluttede sig for at undersøge forskellige materialers modstand.

Ud over Ohms lov findes også effektformlen. Det er en formel, som forklarer en belastning i det elektriske kredsløb, man bruger. Tegnet for effekt skrives som et P.

Når man taler om effekten i e-cigaretter og mods, angives den ofte som watt (w), men effektformlen kan også bruges til at angive for eksempel Nm/s, HK m.m.

Ifølge Ohm gælder følgende to udsagn for en stor gruppe materialer:

1. Modstand (R) er uafhængig af spænding (U).

2. Sammenhængen mellem spændingen (U) og strømmen (I) gennem en modstand (R) er lineær.

Ohms lov: U = R x I

Effektformlen: P = U x I

Her kan du læse lidt mere om, hvad hvert af bogstaverne står for:

U = Spænding.

Oprindeligt kommer U’et faktisk fra det tyske ord ”Unterschied”, der betyder forskel. Spænding dækker over den forskel, der er i spændingen mellem plus og minus. For eksempel har et 9V-batteri en spænding, der går fra +9V til -9V, tilbage til +9V igen osv. Spænding bliver altid målt i volt (V) – som i øvrigt er opkaldt efter den italienske fyser ved navn Alessandro Volta.

R = Modstand.

Ligesom U’et i spænding stammer R’et i modstand fra et tysk ord; nemlig ordet ”Resistanz”, der betyder modstand. Modstand måles i ohm og forkortes med tegnet for symbolet Omega (Ω) – opkaldt efter Georg Simon Ohm. Modstanden er udtryk for, hvor nemt eller svært det er for strømmen at løbe igennem.

I = Strøm.

Bogstavet for strøm, I, stammer fra det engelske ord ”Intensity”, som betyder intensitet. Strøm måles i Ampere (A) – som er opkaldt efter André-Marie Ampère, der var en fransk fysiker. Strøm er den kraft, som løber gennem et objekt med en bestemt spænding og en bestemt modstand.

P = Effekt.

P’et kommer fra det engelske ord ”Power”, som betyder effekt. Når strømmen rammer en bestemt belastning, kommer strømmen til at afgive energi til den belastning, den rammer. Effekten måles i watt (W).

Hvis du vil finde effekten (P), og du kender modstanden (Ω) og spændingen (V), så kan du bruge udregningen på denne måde:

Kan dit mod kun indstilles via watt (W), og har din coil en modstand (Ω) på 1,8, og vil du gerne indstille en volt (V) på 4,2, skal du gøre således:

U/R = I

4,2 V/1,8 Ω = 2,3 A – hvilket vil sige, at du dræner batteriet med 2,3 A ved 4,2 V.

Så skal du udregne, hvor højt effekten skal skrues op, for at du opnår de 4,2 V:

U x I = P

4,2 V x 2,3 A = 9,8 W – du skal altså have en effekt på 9,8 W for at opnå spændingen på 4,2 V.

Hvis din coil nu i stedet var på 0,5 Ω, men du stadigvæk vil have spændingen på 4,2 V, så skal du udregne følgende:

4,2 V / 0,5 Ω = 8,4 A

4,2 V x 8,4 A = 35,3 W

Her kan du se, at når modstanden (Ω) falder, skal der en højere effekt til for at opnå den præcis samme spænding.

Har man i stedet et batteri, hvor man kender max. afladningen (A) og har en spænding (V) på 4,2 V og vil regne ud, hvor lav en modstand (Ω), man kan trække, så skal det regnes ud på følgende måde:

U / I = R

4,2 V / 20 A = 0,21 Ω

Her ser du, at alt under 0,21 Ω vil komme til at aflade dit batteri med mere end 20 A – og det er de færreste batterier, som kan holde til det. Udregningen er ret smart, hvis man bruger et mekanisk mod og vil kende max. grænsen for sit batteri.


Sådan undgår du den brændte smag i tanken

7 nemme måder til at undgå at brænde coilen af

Alle, som har prøvet at dampe – specielt med sub-ohm – kender til, at coilen kan brænde tør. Det sker, hvis coilen bliver varmet op uden at få tilført væske. Så vil vattet i coilen brænde, og i stedet for at få en lækker, velsmagende damp, får du en grim, brændt smag i munden.

Er skaden først sket og den ækle smag er dukket op, så skal du enten have udskiftet din tank eller – hvis muligt – din coil.

1. Fugt din coil, før du tager den i brug

Hvis du ikke sørger for, at din coil er fugtet, før du damper, kan vattet ikke nå at suge nok e-væske. Hvis du begynder at dampe, før den er gennemvædet, brænder coilen af og kan ikke længere bruges.

Lad vægen trække væske i 15 minutter inden brug

Når du skifter coilen ud eller bruger din tank for første gang, skal du være opmærksom på, at vægen – altså vattet – bliver vædet helt igennem. Det kan tage flere minutter, så vent for en sikkerheds skyld et helt kvarter, før du begynder at dampe – så er du på den sikre side.

Dryp manuelt før brug

Du kan dog korte processen lidt ned ved manuelt at fugte vægen, før du sætter coilen ind i tanken. Hvordan du gør det, kan skifte lidt fra tank til tank, men ofte kan du finde en åbning i siden eller på toppen af coilen, hvor du kan se coilen, og hvor du kan dryppe e-væske direkte ned til den.

Du skal bare hælde et par dråber e-væske i ad gangen. 3 til 5 dråber i alt bør være nok – men fortsæt, indtil du er helt sikker på, at vægen er gennemvædet. Så er din coil klar til dampning!

3 sug på et slukket mod

Har du lyst til at afprøve en alternativ metode, som fungerer helt fint, kan du prøve følgende:

Når din tank er fyld med væske, skruer du den på dit batteri, hvorefter du tager 3 til 5 sug uden at klikke på batteriet. Det tvinger nemlig e-væsken ind i vægen, og det kan hjælpe dig til at komme hurtigere i gang med at dampe. Vi vil dog stadig anbefale, at du væbner dig med tålmodighed og venter de 15 minutter, før du damper derudad.

2. Hold op med at kædedampe

Hvis du bruger kædevaping for at trække så meget damp som muligt ud på kortest mulig tid, så kan produktionen af damp ende med at blive mere krævende, end coilen kan holde til. På den måde kan coilen ikke blive ved med at holde vattet gennemvædet af væske, og derfor kan du risikere et ”dry hit”. Men damper du bare som normalt, plejer det ikke at være et problem – der vil nemlig som regel være et lille stykke tid mellem hvert sug, hvor coilen kan nå at sørge for, at vægen er fugtet.

Løsningen er altså meget nem: stop med at dampe i et øjeblik. Mærker du, at smagen og dampen langsomt aftager, er det et tegn på, at du skal holde en pause. Det betyder nemlig som regel, at at der kun er meget lidt e-væske tilbage i din coil, og at du er ved at nå til en kritisk situation. Derfor har vægen brug for et lille stykke tid til at blive gennemvædet igen – så hold en pause på 5 til 10 minutter, indtil tanken er klar til, at du damper lystigt videre.

3. Reducér watt-indstillingen på batteriet på din e-cigaret

Der findes en hel del forskellige indstillinger for strøm – for eksempel watt, temperaturkontrol og volt. De har det til fælles, at du højere, man skruer dem op, jo mere brænder coilen. Hvis dit batteri bruger watt-indstillingen, betyder det altså, at jo højere watt, desto mere e-væske skal coilen bruge ved hvert enkelt sug. På den måde kan du justere din e-cigaret i forhold til størrelsen af dampskyerne, men det kan også have en effekt på dine coils. Jo større dampskyer, du laver, jo længere tid skal din coil bruge, før den er klar igen mellem hvert sug.

Problemet her minder om problemet med kædedampning – ud over, at der sker efter meget færre pust. Hvis du opdager, at din damp kommer til at føles tør, og at smagen bliver mindre god, så er løsningen at skrue ned på indstillingerne – for eksempel kan du begynde med at gå ned fra 30 til 20 watt. På den måde brænder din coil ikke nær så hårdt, og derfor vil den også holde længere. Derudover får du en bedre smag og damp.

Det handler om at finde balancen i forhold til sug og smag. Ligesom man kan komme til at skrue for højt op, kan man nemlig også komme til at skrue for langt ned, og det giver dig en dårlig damp og kan ende med helt at drukne coilen. Det sker, når e-væsken bliver suget hurtigere ind i coilen, end den kan nå at brænde væsken af.

Man finder en indikator på siden af de fleste coils, hvor det er specificeret hvor mange ohm coilen er på, samt hvilken watt-indstilling det anbefales at bruge.

Du bør altid følge anvisningerne og starte med den laveste indstilling – herfra kan du i ro og mag arbejde dig og i watt-indstillingen, indtil det passer til dig.

4. Sørg for, at din tank aldrig er tom for e-væske

Hvis der ikke er særlig meget e-væske tilbage i din tank, så hæld bare mere væske på, så snart ud opdager det, så vægen i coilen altid har de bedste betingelser. Kort sagt har vægen dårligere betingelser, jo mindre væske, der er i tanken – og du kan altså risikere at få dårligere smag og damp ud af det.

Hvis du ikke er typen, der hele tiden holder øje med tanken, så kan du være opmærksom på, hvornår du mærker den manglende væske i form af dårligere smag og mindre damp. Kommer du til at dampe coilen helt tør, kommer den til at smage meget grimt og brændt, og så er du nødt til at skifte den ud med en helt ny.

5. Brug mere PG end VG i din e-juice

E-væsken består af PG, VG, aroma og så nikotin, hvis du har tilvalgt det. PG er en væske, som binder smagen, og som er ret tynd. VG er tykkere i konsistensen og producerer mere damp.

Jo mere PG, der er i væsken, jo tyndere vil væsken altså være – og den tynde væske gør det nemmere for coilen at suge e-væske ind i vægen. Derfor behøver man ikke at vente særligt længe med at tage et nyt sug, når man damper. En standardvæske indeholder ofte 70 % PG og 30 % VG. Det giver de fleste coils de mest optimale betingelser for både masser af damp og en rigtig god smag, uden at coilen risikerer at brænde tør. Der findes selvfølgelig væsker med mere fokus på dampmængde end smag, og de indeholder derfor mere VG. Det gør væsken tykkere og oplagt at bruge på sub-ohm eller dripper-tanke.

Væsker med 70 % VG eller mere kan til gengæld skabe problemer, når man bruger almindelige coils. Her kan de nemlig hurtigt brænde tør og give den grimme smag, vi gerne vil undgå. Hvis du ofte oplever problemer med, at din damp smager brændt, så skal du derfor måske overveje, om du bruger den rigtige væske til din type af e-cigaret. Sub-ohm-tanke er bygget til generelt at fungere3 med tykkere væsker med et højere indhold af VG.

6. Brug mindre aroma i din e-væske

Standardvæsker indeholder som regel ikke nær så meget aroma som premium-e-juice og væske til selvbland. Din damp får en pragtfuld smag, når der ikke er sparet på aromaen, men det er ikke kun godt. Aroma kan nemlig have en tendens til nærmest at karamellisere og klistre fast på din coil – og det gør, at coilen får sværere ved at fungere, og at du dermed kan ende med dårligere damp og smag. Generelt er det de mørke e-væsker med smag af for eksempel kaffe og forskellige søde sager, som har tendens til at klistre. De klare e-væsker er ikke helt så tilbøjelige til at angribe din væge og din spole.

Er din coil blevet karamelliseret, kan du prøve at rense den i lunkent vand eller at lægge den i blød i klar, stærk og drikkelig alkohol – altså ikke for eksempel husholdningssprit. Hvis du renser med alkohol, skal du lade coilen ligge i blød i et døgn og derefter skylle den i lunkent vand og tørre helt, før du tager den i brug igen. Metoden er fin, men gør ikke din coil så god som ny – det bedste er altså at investere i en helt ny coil.

7. Vælg temperaturkontrol

Når du damper med temperaturkontrol (TC), kan du undgå at brænde din coil tør – og du vil faktisk kunne give dine coils længere levetid ved at skifte til en tnak og et batteri, som kører med temperaturkontrol. Fordelene ved TC er, at man ikke kan komme til at tvinge sin coil over den temperatur, man har indstillet. Når coilen når den indstillede temperatur, afbryder batteriet altså automatisk.

Når coilen så er kølet en smule af, vil den igen blive varmet op til den valgte temperatur – og på den måde kommer coilen altså aldrig over grænsen for, hvad du har valgt. Du kan dog stadigvæk risikere at brænde dine coils af, selvom du bruger TC, men det er en hel del nemmere at undgå.


Vis mere >>
Batterier
Guide til kontrol af temperatur

Vores guide til alt det, du bør vide om e cigaretter med temperatur kontrol

De seneste år er der sket rigtig meget med e-cigaretteknologien, og udviklingen ser ud til bare at fortsætte. De første e cigaretter, som ko på markedet, var lavet til at have en konstant elektrisk spænding på 3,7 volt, men forbrugerne udviklede hurtigt et behov for mere kontrol, og derfor blev e-cigaretterne selvfølgelig udviklet til forbrugernes ønsker.

Hurtigt blev det muligt selv at justere batterispændingen til ens individuelle behov, og temperaturkontrol er blevet en enormt hot funktion på mods og e cigaretter – man kan endda sige, at det er blevet et must have på de mere moderne e-cigaretter.

Den første e-cigaret med temperaturkontrol var Evovl, som blev produceret i 2015. Forbrugerne var glade for funktionen, som meget hurtigt blev populær, og i dag bliver der produceret massevis af temperaturstyrede e cigaretter og mods fra mange forskellige mærker.

Og kontrollen med temperaturen er ikke bare en fiks opfindelse – det er faktisk den mest effektive måde at kontrollere damp produktionen på. På den måde kan man selv bestemme, hvad for en temperatur brænderen skal køre på, i stedet for bare at affinde sig med den spænding eller det strømoutput som mod'et leverer automatisk.

Når man klikker på startknappen, kontrollere mod'et temperaturen og justerer ud fra det strømmen, så coilen får den helt korrekte temperatur. Når temperaturen på coilen overstiger det niveau, man ønsker, afbryder mod'et automatisk strømmen, så coilen kan køle ned igen. Når temperaturen så har nået en bestemt nedre grænse, bliver batteriet aktiveret igen, og på den måde bliver brænderen den tempratur, man har indstillet mod'et til.

Indstillingen af temperaturen betyder meget for, hvordan dampen kommer til at smage. Hvis brænderen bliver for kold, fordamper e-juicen ikke optimalt, og væsken og dermed dampen vil komme til at smage mindre intenst. Er coilen til gengæld for varm, kan dampen risikere at smage brændt.

Det er supernemt at indstille den optimale temperatur, og det tager ikke meget mere end ti sekunder, før du har fundet din favorittemperatur.

Teknologien til temperaturstyring

Teknologien er dog ikke helt problemfri – der er et par tekniske udfordringer, som er gode at kende til. De fleste temperaturstyrede mods kan ikke måle varme i coilen, og tanken er heller ikke designet til at kunne sende oplysninger om coil-temperaturen videre til chippen i mod'et.

I princippet er det muligt at fremstille en tank, som kan følge coil-temperaturen og videresende oplysningerne – men problemet er, at 90 % af de nyeste tanke er bygget med et standard 510-connector gevind. Det er det, som forbinder batteriet og tanken, og 510-gevindet har ikke den rette størrelse til at kunne videregive andet end blot strøm fra batteriet til brænderen.

Virksomhederne, der laver e-cigaretter og mods, kunne vælge at fremstille mods eller tanke med specielle gevind, som havde størrelsen til også at kunne videresende oplysninger om temperatur, men det ville til gengæld gøre det sværere at samle og bruge de forskellige tanke og mods, og det kunne ende med at gøre det temperaturkontrollerede mods mindre populære.

Løsningen blev så et samspil mellem grundviden om metaller og teknik. Modstanden i metal – som i en coil – er ikke konstant. Den varierer under forskellige forudsætninger, hvoraf en af dem er en temperaturændring. Når temperaturen stiger, er der mere energi i metallet, og atomerne i metallet vibrerer mere energisk. Det betyder, at elektronerne har svære ved at presse sig igennem. Man siger også, at modstanden er øget.

De temperaturkontrollerede mods måler derfor ikke selve temperaturen, men i stedet den modstand, som er en følge af en høj temperatur i metallet. Det er nemt at forudsige forholdet mellem modstand og temperatur. De nyere mods måler altså den øgede modstand, og på den måde giver mod'et altså chippen informationer om den øgede temperatur. Den teknik bruges i næsten alle temperaturkontrollerede chips.

Coils i rent metal er det rene guld

Hvis chippen skal have en chance for at opdage, hvad der sker med brænderen, skal den helst kunne finde ud af, hvilket metal coilen er fremstillet i, fordi forskellige metaller har forskellige måder at opføre sig på, når de bliver varme.

Det kan dog være et problem – især i legeringer som i for eksempel Kanthal, hvor komponenterne ændrer deres resistens i forskellige tempi, når de bliver varmet op. Hvis chippen skal fungere optimalt, skal coilen være lavet af rent metal frem for legeringer. Derudover er det kun bestemte metaller, som fungerer til coils med temperaturkontrol.

De første brændere, som blev lavet til temperaturstyring, var lavet af Ni200, som er en meget ren form af nikkeltråd, som er blevet varmebehandlet – og det er stadig den klart mest populære metaltråd til de temperaturregulerede coils; selvom også de titanium baserede coils vinder mere og mere ind på markedet. Begge metallerne er resistente over for varme og er gode til at lede strøm, og det gør dem ideelle til at bruge til coils, som bliver brugt til dampning, hvor kraften og intensiteten er høj.

Det er dog endnu ikke muligt at fremstille en chip, som kan analysere brænderen for at finde ud af hvilken metaltråd, den er lavet af. Man kan dog lave en, som kan genkende en eller to særlige typer coils ud fra metallets elektriske egenskaber.

Er det farligt med coils i nikkel?

Der har været en del bekymringer om, hvorvidt coils i nikkel er farlige eller ikke. De to overordnede problemstillinger er, om nikkel udvaskes ved varme eller eksponering af e-juice og om nikkel kan fremkalde en allergisk reaktion.

Svaret er, at nikken skal helt op over 1400 grader, før der kan være tale om udvaskning, og væsken skal være en stærk syre for at påvirke nikkelen – og ingen af de to faktorer viser sig ved dampning på en e-cigaret.

Tom Pruen, som er videnskabelig medarbejder hos Englands brancheforening for e-cigaretter, ECITA, har sagt følgende om nikkel i coils:

”Eftersom nikkel allerede er en vigtig bestanddel af coils i e -cigaretter, og eftersom niveauerne af nikkel fundet i dampen har været utroligt lave, vurderes brugen af rene nikkel-coils ikke at udgøre en risiko. Faktisk er brugen af nikkelcoils i temperaturkontrollede mods med til at reducere risikoen for skadeligt brug, fordi temperaturen i coilen formodes at være årsagen til udvaskningen af metaller, og i temperaturkontrollerede coils er temperaturerne mindre ekstreme. Det skal naturligvis tages op til fornyet overvejelse, når direkte data er tilgængelige på området, men af de nævnte grunde er det mere sandsynligt, at dataene vil være betryggende frem for bekymrende.”

I forhold til nikkelallergi ved man, at 10 til 20 % af befolkningen kan være overfølsomme overfor nikkel, som man også bruger i for eksempel smykker. Hvis man får allergi af nikkelprodukter, kan det måske være en idé at undgå nikkelcoils.

Hvordan tænder man og indstiller temperaturen?

Et mod med temperaturkontrol har en menu, hvor det er muligt at skifte mellem variable wattage og temperature control, og temperaturen kan styres på helt samme måde, som når man justerer volt og watt.

Har du en iStick, kan du blot gøre det ved at holde en lille knap, som sidder mellem op- og ned-controllerne, nede, og så kan man vælge mellem en række temperaturer.

Med iStick TC40W kan man vælge alt fra 100 til 315 grader. Vælger man en temperatur i den lave ende, får man en tyndere og kølig damp, og en høj temperatur giver varme og tykke dampskyer. Det bedste er simpelthen at prøve sig frem med begyndelse i den lavere ende, indtil du finder din favorittemperatur.

Nå dit mod er i TC-mode, viser displayet den information, du skal bruge; det vil sige temperaturen på brænderen. På iSticken viser displayet automatisk den temperatur, du har valgt, når mod'et ikke er aktiveret. Man skal blot trykke på knappen for at få det til at skifte fra at vise, hvor længe mod'et har været aktiveret, til at vise, hvilken temperatur coilen har. Så snart, du trykker på knappen, stiger temperaturen meget hurtigt, indtil den har nået den indstilling, du har valgt. Så bliver sikkerhedsanordningen aktiveret, og der vil stå ”Temp. Control” på displayet. Når mod'et er i TC-mode, vil der også stå på displayet, hvor mange watt der har skullet til for at nå den ønskede temperatur.

Er temperaturkontrollede mods overhovedet det værd?

Det er ikke helt så nemt at dampe på et temperaturkontrolleret mod, som det er at købe et nyt mod og indstille det til din favorittemperatur.

Men kort sagt er svaret ja. For dte første får du en mere ensartet dampning med temperaturkontrol. Når du først har fundet frem til de indstillinger, der passer lige til dig, udjævner metoden en god del af de uregelmæssigheder, som tit er en del af almindelig dampning.

Ønsker du en e-cigaret, som giver dig den mest ensartede oplevelse hver gang, så er det præcis, hvad u får med temperaturkontrol. Mange dampere synes, det er sjovt at nørde med udstyret for at få den mest optimale oplevelse, men mange vil også gerne bare kunne dampe sikkert og nemt.

En anden grund til, at du skal vælge temperaturkontrol, er, at forskere i et studie fandt nogle høje niveauer af formaldehyd i den damp, der kom fra e-cigaretter på grund af den måde, undersøgelsen blev udført på, som resulterede i det såkaldte ”dry hit” eller ”tørt sug”. Ingen damper med vilje tørre sug, som giver en grim og brændt smag, men man kan risikere at få et enkelt ”tørt sug”, når man eksperimenterer eller er løbet tør for e-juice.

Men benytter du dig af et mod med temperaturkontrol, vil det aldrig kunne ske. Når mod'et opdager en pludselig stigning i temperatur, sættes volten ned for at kompensere. Brænderen bliver derfor ved med at holde den rette temperatur, vægen er sikret, og de sidste dråber af e-væsken bliver dampet i stedet for at blive afbrændt. Med TC-mod'et er de ”tørre sug” og dermed også det potentielle formaldehyd-indtag ikke noget, du længere skal bekymre dig om.


Guide til gevind

Hvad er forskellen på eGo og 510-gevind?

”510-gevind” og ”eGo” henviser til den sammenkobling, der forbinder batteriet på e-cigaretten med tanken. For at man kan bruge forskellige coils og batterier sammen, skal gevindene være kompatible. Uden sammenkoblingen ville det ikke være en mulighed at producere damp, da der simpelthen ingen forbindelse ville være mellem batteri og tank. eGo-gevindet er en mere solid kobling end 510-gevindet, fordi eGo-gevindet er bredere.

Gevindet sidder på den udvendige side på batteriet, mens gevindet sidder indvendigt på en tank. Selvom produkterne ikke nødvendigvis kommer fra den samme producent, kan batteri og coil godt forbindes, hvis bare de bruger samme gevind.

Det er ofte de lidt mere avancerede batterier og tanke, der bruger 510-gevindet – for eksempel Eleaf iStick 40W-batteriet eller tanken Triton fra Aspire.

Produkterne kommer fra to forskellige producenter, men er alligevel kompatible, fordi de bruger samme gevind. 510-gevindet minder om en fatning på en elpære. Gevindet vender indad på batterierne, og på tankene vender det udad.

Der findes flere batterier til e-cigaretter, som kan bruge både 510- og eGo-gevind. Nogle gange følger der en adapter med i pakken, som kan koble batteri og tank med forskellige gevind.


Hvad betyder mAh for batteriet i din e-cigaret?

En kort oversigt over, hvad milliampere (mAh) betyder i forhold til dit e-cigaret-batteri

mAh står for ”milliampere hour” og beskriver kapaciteten af dit batteri. Kapaciteten er den mængde af strøm, som batteriet kan indeholde – altså hvor længe batteriet kan holde, før det skal oplades igen. mAh betyder ikke noget for, hvor meget damp din e-cigaret kan producere, men kun hvor længe den kan holde på en opladning. Eksempelis kan et batteri på 1300 mAh holde strøm dobbelt så længe som et 650 mAh-batteri.

Jo mere, du damper, desto kraftigere et batteri anbefales det, at du benytter – altså et batteri med flere mAh. Hvis du vælger et stort batteri som for eksempel 1300 mAh, behøver du ikke at oplade det dagligt. Men tag udgangspunkt i dit dampforbrug, når du vælger mAh. Vi hjælper dig gerne med at finde ud af, hvad der passer til dig, så kontakt os endelig, hvis du har brug for råd og vejledning.


Vis mere >>
Rygestop
Hvad påvirker dig ved et rygestop i kroppen?

Kommer snart


Rygestop dag til dag

Kommer snart


5 tips hvis du vil stoppe med at ryge

kommer snart


Damp nyheder ind-og udland
E-cig sundhedsstyrelsen

Kommer snart


Påvirker dampen for tidligt død?

kommer snart?


Lungesygedom i USA

Kommer snart


Overall guide
Hvordan man skifter sin coil

Sådan skifter du coilen – og sådan får du den til at holde længe

At dampe er skønt, men det kræver at man ved hvad man gør. Ud over at lære at bruge den, skal man også huske at vedligeholde den korrekt. Følgende har betydning for din coil og hvorfor den måske brænder af for hurtigt:


Brænderen er den ofte den yderste ting del af e-cigaretten før mundstykket og kaldes både clearomizer, glassomizer og cartomizer. Den indeholder bomuld som suger e-væsken op og omdanner dette til damp. En clearomizer absorberer e-væsken og sender den påhældte e-juice videre gennem coilen hvor dampen bliver dannet. Hvordan skifter man coil, lærer du nemt.


Lad altid en ny brænder optage noget e-væske, før den tages i brug. Er vattet stadig tørt eller har ikke nået at blive væddet tilstrækkeligt, vil oplevelse blive tilsvarende tør og kedelig og måske ligefrem ulækkert hvis coilen brændes over. Coilen er en metalspole viklet om noget rundt og fyldt med vat. Vattet suger e-væsken til sig, som så varmes op og bliver til damp, når du aktiverer batteriet ved at sutte på mundstykket.


På brændere sidder coils der opvarmer selve e-væsken og omdanner den til røg. Ved en single-coil konstellation har e-cigaret én varmegivende coil tilknyttet til batteriet til at skabe damp. Her vil dual-coils give dobbelt så meget damp med en vildere oplevelse, mere smag og mere damp. Du behøver dog ikke give den fuld skrue, men Dual-coild giver bare mere power. Dette kræver dog mere e-væske, så tanken tømmes hurtigere da der er mere tryk på. Typisk bruger begyndere single-coild for at komme godt i gang og mere erfarne dampere sværger til dual-coils. Tag her et kig på Easy to Smokes mange lækre e-cigaretter og coils.

De fleste e-cigaretter kommer med en udskiftelig coil, da den slides og holder 2-3 uger ud fra et gennemsnitligt forbrug. Dette afhænger dog som nævnt af, hvor meget man bruger den og hvor ofte – her har vi taget udgangspunkt i damp der skal erstatte 20 cigaretter om sagen. Altså hvor meget, du damper/ryger, og hvor hårdt og længe, du suger.  Ryger man mere, vil den holde i kortere tid, og omvendt vil den holde længere hvis man ryger mindre.


Når du har brugt de samme coils over en lang periode, er den slidt og skal skiftes ud. Det er forskelligt hvordan man oplever dette, men du bør begynde at overveje at skifte den ud når smagen ikke længere er lige så godt og fyldig, eller hvis smagen decideret er ved at blive mærkelig og brændt. Det skyldes at den er ved at være brænde ud og det vil kun blive værre. For en fortsat optimal dampoplevelse anbefales det at skifte coils så snart du begynder at lægge mærke til ændringer i smag og intensitet.
 
Coilsne kan både sidde i toppen eller i bunden af brænderen, alt afhængig af e-cigaretten. For at skifte dem ud skal de bare skrues af for at sætte de nye på. De nye coils kræver at stå med e-juice i nogle minutter for at blive klar, men allerede efter et par sug tager oplevelsen dig til nye højder. Easy to Smoke har et lækkert stort udvalg af coils – ofte sælges de i pakker á 5stk. og varierer i pris mellem 99 – 300 kr.

Udskiftning af coil:

Der findes ingen generelle retningslinjer for at skifte coils, da det afhænger af den enkelte e-cigaret, men det er i bund og grund nemt og tager kun 1-2 minutter. Generelt bør du skifte coild ved at skrue låget af tanken, da 90% af coils sidder i det stykke man skruer af. Man fjerner blot den udtjente coild, og så er den klar til damp efter kun 5 minutters trækken da den så er gennemvædet. Det kan dog variere fra tank til tank, så man skal virkelig lære sin e-cigaret at kende for at kunne betjene den ordentligt.

Skifte coil

Korrekt watt og volt forlænger levetiden på din coil:

På langt de fleste e-cigaretter kan man skrue op og ned for watt-styrken med et indbygget “minimum” og “maksimum” watt og “bedst ydelse” (best performance) i forhold til hvor mange watt din e-cigaret skal have. Hvis den ligger enten under eller over de anbefalede værdier, yder brænderen ikke og man tærer på brænderen og ødelægger levetiden. At den ligger under det anbefalede vil ikke presse e-cigaretten, men det giver blot ingen damp. Modsat vil den hurtigt blive slidt, hvis den kører over det anbefalede.


Når du starter en helt ny brænder op, så start med at dampe i den lave ende af det anbefalede watt-område og gradvist skru op. Få startet op i ro og mag, så du kan arbejde dig ind i hvordan den bedst virker, og hvordan du foretrækker din damp.

Ikke bare brugen men også nogle e-juicer kan også være lidt hårde ved brænderen og påvirke levetiden. Her vil især meget søde væsker som frugt og slik hurtigt kunne påvirke den, men det kan modvirkes ved regelmæssig rengøring og korrekt brug. Hvis brænderen ”karameliseres” eller der aflejres rester, vil fordamperen ikke virke optimalt og smagen bliver grim og anderledes.

Daglig slitage af brænderen e-cigaret.


Sidst men ikke mindst, så er levetiden på din brænder proportional med, hvor meget du damper. Jo mere du damper, jo højere watt du damper på, jo sødere væske du bruger - ja - jo hurtigere bliver din brænder slidt. Når den ikke kan mere, så er det typisk den brændte smag, eller at den ikke producerer så meget damp mere, der indikerer at det er tid til et skift.

Note vedr. reklamation på coils:

Brændere/coils er ikke noget der som sådan kan reklameres over. Oplevelsen og levetiden på dine brændere er meget afhængige af betjeningen af dem. Det har klart den største betydning for, hvordan de virker. Der er ikke nødvendigvis fejl på produktet. Du kan dog også godt være uheldig, at du i en pakke coils får en, der bare ikke virker som den skal fra start

Sådan undgår du at skifte coil for ofte

Alle dampere og især sub-ohm-dampere – har prøvet at coilen brænder tør. Dette sker hvis coilen varmes op uden e-juice, da det vil brænde vattet, som i stedet for den udvalgte lækre smag efterlader en grim og træls smag. Når den først smager brændt, skal enten coilen eller tanken skiftes. Vi har et stort udvalg her, men vi vil gerne give dig tips til at forlænge levetiden for coilsene.

Fugt coilen før brug:

Hvis du blot begynder at dampe før coilen er mættet med e-juice, brændes den af og vil være ubrugelig, så det er essentielt at lade coilen vædde på e-juicen før den tages i brug. Det er din garanti for friske og forførende fede dampoplevelser.

Lad den trække før brug

Når coilen eller tanken er skiftet, skal du lade den tørre væge og lade den blive helt gennemblødt, før den tages i brug, og det bør du lade den gøre i flere minutter. Vent gerne op til 15 minutter og brug manuelle dryp før brug.
Processen kan dog gøres kortere ved at fugte vægen (coilen), før den installeres. Behovet for tid og væge kan variere fra coil til coil, men som regel hjælper det at dryppe i åbning i siden eller toppen af coilen, hvor vægen er synlig. Vægen skal ikke kunne suge mere, og så er den ellers mættet, og du er klar til vaping.  

En anden metode til at gøre en ny coil klar til brug, er at tage et par sug før den tages i brug. Tanken fyldes med favorit e-juice, og så tager man 3-5 sug UDEN at klikke på batteriet, hvilket tvinger e-juicen ind i vægen, men vi anbefaler altid at vente i ca. 15 min. inden du damper løs. Først her er du sikker på at alt er vædet godt og grundigt igennem.
Ikke dampe hele tiden og superekstremt
Kædedampning eller forsøg på at dampe hårdere kan presse coilen mere end den kan holde til, så coilen simpelthen ikke kan holde vægen mættet med e-juice, og derfor vil du kunne risikere at dampe på en helt tør væge. Ved almindeligt brug er det intet problem.
Løsningen på dette er enkel – ved at dampe mindre intenst bliver det ikke et problem. Følg anvisningerne og pres ikke systemerne mere end angivet, og så kan du ellers dampe løs. Lad e-cigaretten hvile 5 minutter efter brug, og så er den ellers klar igen.

Skru ned for energien:

Jo højere du skruer dem op for e-cigarettens energi, jo mere brænder coilen, og jo højere watt du kører på, desto mere e-juice bruger coilen ved hvert sug. Jo større dampskyer, jo længere restitution skal din coil bruge, før den er klar til næste sug.
Her er løsningen at skrue ned, både i styrke og frekvens for at opnå bedre smag og damp. Du kan starte med at reducere fra eksempelvis 30 watt til 20 watt, så de brænder mindre og derfor holder længere. Find en balance der både lader dig dampe løs og ikke presser systemet for meget.
Vi hos Easy to Smoke anbefaler, at man følger de skrevne anvisninger og altid starter fra den laveste indstilling og skruer stille og roligt op for wattsne indtil den passer perfekt til dit dampforbrug.

Hold tanken fyldt:

Jo mindre e-juice, jo dårligere betingelser får vægen, og coilen giver dårligere smag og oplevelse. Her er det essentielt at holde tanken fyldt hele tiden, så der aldrig brændes uden e-væske i beholderen. Det vil komme til udtryk i mindre damp og dårligere smag og til sidst at man brænder coilen. Regelmæssig påfyldning vil ikke blot give nye dampoplevelser, men også holde e-cigaretten kørende. Hvor ofte skal man skifte coil afhænger af e-væskerne og brug – men vedligeholdelse kan gøre meget.

Mere PG end VG:

Jo mere PG, der er i væsken, jo tyndere vil væsken være, og det giver bedre betingelser for at suge e-juice ind i vægen.
Nogle væsker fokuserer mere på dampmængden end på smagen, og derfor produceres disse væsker med mere VG, hvilket gør den mere tyktflydende og mere velegnet til brug på sub-ohm eller dripper-tanke. De fleste væsker produceres med 70% PG og 30% VG. Denne blanding regnes for en standard e-juice, som giver de fleste coils de bedste betingelser for både at give meget damp og en god smag, uden at brænde coilen tør. Et højere VG-indhold (70% eller højere) kan forårsage problemer ved standard coils, da det kan brænde tør. Så, hvis du jævnligt oplever problemer med en tør, brændt smag, kunne det være, at du skulle kigge på, om det er den rigtige e-væske du bruger til din e-cigarettype.

Vælg e-juice med mindre aroma

Selvblander- og premium-e-væsker indeholder som regel betydeligt mere aroma end standardvæsker for en fantastisk smag. Men den kan også karamellisere og klistre på coilen for dårligere brug på både langt og kort sigt. Her er især de sødere e-juices som kaffe, tunge desserter og frugt de mest krævende.
En kamrameliseret coil kan reddes ved at rense den med lunkent vand eller lægge den i blød i alkohol i 24 timer så fedtet opløses. Herefter skylle den under lunkent vand og skal tørres. Den vil dog skulle skiftes efter noget tid som alle andre forbrugsartikler. Hvordan skifter man sin coil er forholdsvist nemt, tager ikke længe, og man lærer det hurtigt.Sådan renser du din coil

For en optimal dampoplevelse er det vigtigt at e-cigaretten fungerer – det gælder ikke blot om at finde den rette smag, men også om at vedligeholde den. Vi giver dig nu den ultimative guide til god ren damp.
Enhver damper ved at man bare skal tænde for e-cigaretten, og så elektriciteten går igennem coilen, som hurtigt varmes op. Denne varme absorberes af e-væsken, som sidder i bomuldsvattet, og så er du ellers klar til at dampe. E-cigaretten bør altid være i ordentlig og vedligeholdt stand for optimalt brug, hvorimod en dårlig eller ingen vedligeholdelse kan medføre at du ikke får det optimale ud af den, den går i stykker eller at ens coil hurtigt bliver brændt af. Vi vil nu gennemgå den optimale rengøring af alle dele.

Mundstykket

Mundstykket er essentielt at holde ren, da den skal have kontakt med læberne. Ligeledes har bakterier ekstremt nemt ved at komme på, da den ofte ligger frit i lommen, og der kan sidde gamle rester fra læberne på mundstykket. Dampoplevelsen er ikke rar og heller ikke sund på alle planer. Det kan renses med varmt vand og derefter tørres grundigt.

Tanken

Det er ikke unormalt at væske samler sig de steder hvor tanken kan samles, og selvom det ikke betyder det store når man bruger samme væske, men når det er tid til en ny smagsvariant, er det vigtigt at rengøre tanken for en optimal smagsoplevelse. Især i bunden vil væsken samle sig, så her bør man være særligt opmærksom. Hvis gevindet eller connectoren på tanken er beskidt, kann moddet måske ikke få en ordentlig forbindelse, så brænderens modstand ikke bliver læst korrekt. I beskidt tilstand vil moddet ikke kunne yde det korrekte arbejde, så brænderen enten brænder af eller ikke virker kraftigt nok.
Selvom at det ikke er tvingende nødvendigt at gøre den ren for at den fungerer, er det både hygiejnemæssigt og brugsmæssigt vores stærkeste anbefaling. det vil smage bedre, og det er også meget rarere at dampe på en ren e-cigaret, da man jo heller ikke vil spise af beskidte tallerkner. Det vil også give en længere levetid og mere dampende overskud. At rense coils er derfor nødvendigt.

Dårlig smag og damp

Coilen er den metaltråd som er viklet rundt ned i sugeenheden og lader dig nyde de dampende dråber. Her sørger vat for at suge e-juicen op og lader e-juice blive til damp. Som nævnt skal alle dele fungere for en optimal oplevelse. Ved første brug af coil/tank bør du lade den lad den stå i 5-10 min for at vatten kan nå at suge nok e-juice ind til coilén. Ellers bliver oplevelsen sjældent dampende god, men snarere brændende og trist.

Hvad får min tank til at smag dårligt.

 •  Er der ikke mere e-juice, brændes man vatten af med resultat i en dårlig smag, og dette kan ikke blot redes ved at rense tanken men kræver en ny coil. Ved små skader kan man være heldig at den stadig kan bruges, men det er altid en vurderingssag.
 • Er coilen over en uge gammel og giver mindre smag og dårligere damp, kan det skyldes at den er slidt. Hvis en coil bruges for længe, dannes et lag fedt som ikke lader varmen trænge ordentligt igennem. Her er det som regel nok at rense den, men coilen holder ikke evigt, så den skal skiftes på et tidspunkt.
 • Prøver du en e-juice der viser sig ikke at falde i din smag, er det som regel nok at rense den grundigt. Men nogle smagsoplevelser er mere gennemtrængende end andre, så det kan være svært at fjerne oplevelsen heraf helt i coilen.

Sådan renser du tanken

1. Skil tanken i så mange dele som muligt og skyl blot tankdelene under rindende lunkent vand. Lad delene tørre over en hel nat for en virkelig rensende oplevelse, og så rensning af coil supernemt.
2. Er coilen blevet slidt, kan man med fordel lægge den i blød i hvid alkohol eller ren alkohol, hvis man har adgang til det. Det må dog ikke pudses eller gnides med alkohol. Brug heller aldrig sprit eller rengøringsmidler, da det ikke er udviklet til menneskelig indtagelse.
E-cigarettens batteri må aldrig vaskes med vand. I stedet kan man bruge ovenstående metoder og lade det hele tørre i 1-2 dage før tanken samles igen. Herefter kan man igen påfylde e-væske og efter 5 minutter er e-cigaretten igen klar med dampende lækre oplevelser, da den nu er renset for gamle e-væsker.

Rens din coil

Coilen/brænderen

Med ovenstående i mind er der mange måder at rengøre coilen. Nogle lader den bløde op i vodka, og så lade den tørre, men coilen bliver aldrig så god som ny. Det kan gøres i nødstilfælde, hvor du ikke lige umiddelbart kan få fat på en ny. Når den først er brændt, bliver den aldrig helt god igen, så nøgleordet er vedligeholdelse. Brug aldrig vand i coilen, da det ødelægger sugeevnen.
Som damper bør du altid sørge for at få rengjort og vedligeholdt din e-cigaret, da det andet både er uhygiejnisk og giver mærkelige bismage. Du kan ikke undgå at skulle skifte e-cigaret på et tidspunkt, men regelmæssigt rensning af coilen kan forlænge dens liv betydeligt.
 
Du har købt en lækker smag og kan bare ikke vente med at prøve e-væsken i din e-cigaret og nyde den i fulde drag. Du er helt forelsket i denne nye og fantastiske yndlingssmag, men pludselig ændrer smagen pludselig karakter. Alle dampere kender det, alle frygter det, men det kan undgås. Smagen af pejs er kommet ind i din e-cigaret samt følelsen af dårligt krads i halsen der virkelig føles som gift i halsen. Med andre ord er du ikke i tvivl, når coilen er brændt helt over. Måske kan du leve med smagen i nogen tid, hvis coilen kun er brændt delvist over, men det kan producere usunde kemikalier.
Vattet tørrer lidt ud hver gang der fordampes væske, men ved at holde tanken godt fyldt, kan det modvirke sliddet meget! Hvis der ikke er noget væske til at tage imod energien og varmen fra coilen vil det medføre en højere temperatur, og det kan lede til to lettere ubehagelige scenarier

For lidt e-væske:

Den smule væske i tanken risikerer at koge over for en meget ubehagelig PG-smag.

Helt uden e-juice:

Er der slet ingen væske i tanken, er bomuldsvattet ekstremt udsat for varmen fra coilen, og brændt bomuld er sjældent en dampfavorit, så det er alfa og omega altid at have en fyldt damptank, da det mindsker risikoen for en brændt coil.
Hvis du ikke altid har gennemfugtet bomuldsvattet i din coil inden brug, kan du risikere at brænde den af, før du overhovedet har noget at tage den i brug. Det er derfor supervigtigt, at vattet når, at blive helt igennem vådt, før du begynder at dampe. og vil råde dig til altid manuelt fugter inden brug. En coil har oftest en åbning i toppen, hvor man blot skal dryppe lidt for at gennemfugte cen. Faktisk burde det ikke være nødvendigt hvis alt allerede er gennemfugtet, men vi anbefaler at lade din e-cigaret trække 5 minutter før er så klar til brug og ikke brænder af.

Damp ikke hele tiden

At dampe er sundt og lækkert, og vi får konstant at vide at man bare kan give los. Men hvis man bare damper uden pause, er der også en risiko for at brænde coilen af. Ud over at lade vattet blive vådt, bør man give sin e-cigaret nogle pauser. Hvis du ikke selv stopper, vil e-cigaretten selv sige fra med en dårlig smag. Er den ikke længere så frisk eller intens, bør du tage en pause og lade bomuldsvattet blive fugtet igen.
Et for højt watt-output kan også lade oplevelsen blive ringere. Det er en fantastisk idé hvis du gerne vil have store og fyldige damp skyer, men du bør aldrig presse din e-cigaret maksimalt i lang tid af gangen. Soma lt andet elektronisk kan den kun klare visse belastninger.
De fleste tanke kræver et minimum af e-væske for at kunne fungere, da det skal kunne nå vattet. For både praktiske og brugsmæssige grunde er det derfor en god ide altid at have en velpolstret og fyldt tank. Så er der altid nok til næste gang man kan påfylde, og man risikerer ikke at maskineriet brænder sammen.
Større og tykkere dampskyer kommer med en højere koncentration af VG, men er VG koncentrationen som standard på 70% eller over, kan det på længere sigt give driftsproblemer og en dårligere dampoplevelse. PGs tyndere konsistens end VG og dermed en naturligt større evne til at blive suge ind i bomuldsvattet i din coil, så et højere niveau af PG påvirker den positive balance, imellem tilstrømningen og gennemfugtningen af vattet. Aftager smagen i din væsken og tørrer coilen ud, kan du med fordel prøve en e-væske med et højere indhold af PG.
Du skal naturligvis vælge de e-væsker som du kan lide, f.eks. dessertsmagsgruppen, slik, frugt, tobak eller helt andre smagsoplevelser, eller de mange fantastiske frugtsmage du også kan få. Sukkeret i væsken kan karamelisere og give rester der hænger fast til næste dampning. Her drejer det sig især om stærke og mørke e-væsker som slik og frugt og andet med højt sukkerindhold.
 Uanset hvor stærkt og ihærdig du renser den, kan du aldrig genskabe den samme super tilstand coilen, var i da du først tog den i brug, så det er heldigt at Easy to Smoke har så meget at vælge imellem, både coils og udstyr til at vedligeholde den med og til at eksperimentere med som e-juices og mange gode e-cigaretter. Når det er sagt, skal du bare kaste dig ind i dampen og nyde din e-cigaret og huske at vedligeholde den, ligesom du vedligeholder din bil og andre apparater for optimalt brug. Coil rens er ikke sjovt at bruge tid på, men en lille investering i tid, giver optimale oplevelser.


Væske guide

E-cigaretter er kilde til meget glæde. Mange tænker på e-cigaretten, men selve oplevelsen er e-væsken, også kaldet e-juice. De fås i utallige smagsvarianter som frugt, slik og meget andet, men som alternativ til de færdigblandede e-væsker, kan du med rette vælge Shake N Vape. Her køber du en større mængde e-væske uden nikotin og en nikotinbase med det ønskede nikotinindhold – og så kan væsken ellers blandes. Det er nemt, og du har selv indflydelse på nikotinniveauet du ønsker i din væske. Blandingen skal bare rystes, og så er den ellers klar til damp efter 10-20 minutter.
Vælg mellem vores store udvalg af færdigblandede e-væsker, eller bland din helt egen. Vi tilbyder forskellige aromaer og nikotinstyrker hos Easy to Smoke. E-væske er den særlige væske, du fylder på din e-cigaret, og som omdannes til damp, når du inhalerer i mundstykket, men du har også mulighed for at lave dine egne e-væsker. Alt hos os er naturligt, men til gengæld meget varieret i smag.

E-væske med mange forskellige smagsvarianter

At vælge aroma og smag til din e-cigaret handler meget om smag. Nogle foretrækker søde smagsoplevelser som frugt og slik, mens andre foretrækker at lette overgangen fra cigaretter til damp ved at vælge tobak eller mentolsmag.

Sådan vælger du din nikotinstyrke

Ved købet skal man vælge en bestemt nikotinstyrke, alt ud fra hvor mange cigaretter man ryger dagligt og så i eget tempo nedtrappe, så det ikke bliver så voldsomt at stoppe med at ryge. Med modsat cigaretter med over 4000 skadelige stoffer, er nikotin slet ikke skadeligt. Af nikotinstyrker findes der 0, 6, 12, 18 og 20 mg, og du kan se i nedenstående hvad de cirka angiver i dagligt nikotinforbrug.

 • 0 mg. – Ingen nikotin og indeholder kun PG og VG og aroma
 • 6 mg. –  Ca.  0-10 cigaretter.
 • 12 mg. – Ca. 10-15 cigaretter.
 • 18 mg. – Ca. 20 cigaretter.
 • 20 mg. – Mere end 20 cigaretter.

Hvad består e-væske af?

Damp kræver en væskebase, og denne væskebase er oftest en blanding af Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk Glycerin (VG). E-væsker er fremstillet af få ingredienser af farmaceutisk kvalitet, og som alle er af naturlige smagsstoffer. Et højt niveau af PG giver masser af krads i halsen, mens et højt niveau af VG giver mere smag og damp.

Hvad er PG og VG?

PG er et levningsmiddel, der binder smagen og der giver kraftigere smag og mere halskrads. Den rette kombination mellem VG og PG giver et velafbalanceret forhold mellem meget damp og god kraftig smag.VG er udvundet af vegetabilsk fedt, dvs. et flydende fedtstof, der giver den fyldige damp. Jo mere VG e-væsken indeholder, jo mere damp produceres.

Unaset hvilken sammensætning du vælger, får du hos Easy to Smoke en 1. klasses smagsoplevelse og den helt perfekte kombination mellem smag og damp. E juice guide er med andre ord andet end bare at vælge en smagsvariant – det er at betræde en helt ny verden fuld af dampende mange muligheder.

Vi sikrer en høj kvalitet-

Når du handler e-væske hos os, finder du kun varer der overholder og overstråler alle internationale regler og retningslinjer for dampning og er uden skadelige stoffer. Tværtimod er der fokus på e-juices med naturlige ingredienser og med en masse forskellige smagsoplevelser, uanset om du er til smagen af tobak, frugt, drinks, krydderi, eller noget helt andet. Produceret under kliniske forhold med internationale krav til renhed og sikkerhed giver høj kvalitet. E-væske kommer i en 10 ml. flaske og er pakket i en lille æske. Her kan du læse indholdsdeklaration og nikotinindhold. Vores e liquid guide finder du her.
Når du bliver mere erfaren, kan du også begynde at blande selv. Men hvad skal du gå efter?

Bland selv

Du kan blande selv, hvi du gerne vil have indflydelse på smagen af e-væske. Til forskel fra Shake N Vape, tilføjer du ikke bare nikotin til en færdigblandet e-væske; du blander en lille dosis aroma med nikotin for at lave en din bland selv e væske. Måske har du altid drømt om at kombinere smagen af kaffe med en sød dessert eller måske slik med frisk frugt for en endnu sødere smag?
Hvis du ønsker at blande selv, kan du med fordel investere i et kit til selvblanding. Det består typisk af aroma og nikotinbase på tilsammen 10 ml, som vil give cirka 5 opfyldninger. Når du bliver lidt mere erfaren og dampende sikker, kan du købe aroma og nikotinbase særskilt i større mængder og eksperimentere med at blande og skabe endnu flere nye dampoplevelser. Dette er vores bland selv e væske guide.

VPG Base til selvblanding

Det er ikke spor svært at blande selv. Det er heller ikke farligt, men det er udfordrende på en sjov måde. Det er faktisk rimeligt ligetil. Når du skal vælge e-væske, uanset typen, skal du beslutte dig for indholdet af PG/VG, som er de to primære tilsætningsstoffer i e-væske. PG står for Propylen Glycol, og VG står for Vegetabilsk Glycerin. Tilsætningsstofferne kendes også som e-numrene E-1520 og E-422, og de bruges blandt andet i husholdningsprodukter og fødevarer, hvorfor du højst sandsynligt er vant til at indtage dem.
PG er en smagsforstærker. Jo højere indhold af PG, des mere intens vil smagen/aromaen være. Samtidig har PG en indvirkning på den såkaldte ”halskradse” fornemmelse, som tobakscigaretter også giver, og som tidligere rygere derfor ofte vil foretrække.
VG er tyktflydende og giver dermed en direkte indvirkning på mængden af damp. Jo mere VG, des mere og fyldigere damp vil du opleve. VG har dog en sød bismag og kan derfor ”forvrænge” smagen/aromaen på e-væsken, hvis indholdet er særligt højt.
En standard e-væske vil typisk have et PG/VG-indhold på 50/50 for at skabe en balance. Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker, og om du vægter smagsintensitet eller dampmængde.

Lad den modne

Uanset, om du foretrækker Shake N Vape eller aroma, er det en fordel at lade bland selv e væsken modne inden brug. Begge typer af basisvæsker kan i princippet bruges umiddelbart efter blanding, men modningsprocessen bliver bedre og giver en bedre dampoplevelse hvis den får lidt ekstra tid. Ekstra varme giver en kortere modningsproces, hvorimod kølige og mørke omgivelser giver en længere modningsproces. Det kan inddeles i korte og lange modningsprocesser, som kan gøres på følgende måder:

Korte modningsprocesser

I en lufttæt pose placeres flasken i en skål med kropsvarmt vand. Lad flasken stå, indtil vandet bliver koldere. Flasken kan nu rystes, åbnes og er så klar til brug.
Opvarm flasken i i 10 sekunder i mikroovnen på fuld styrke og åbn den herefter, sæt låget på og gentag så proceduren 1-2 gange mere. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt.
I en lufttæt pose sættes flasken i bilens handskerum i sommeren og bliver der 1-2 dage. Bagefter skal den blot åbnes og er klar til brug.

Lang modningsproce

Denne proces minder meget om vins modning – e-væsken placeres et mørkt og køligt sted som kælderen eller i bunden af et skab i 2-4 uger.
Nogle anbefaler at fjerne låget i dele af modningsprocessen, så væsken kan modnes. Du bør dog ikke fjerne låget i mere end 24 timer ad gangen, og du bør sørge for, at der hverken kan komme skidt eller insekter i flasken. En anden mulighed er at åbne flasken kort dagligt, inden du ryster den.

Valg af modningsproces

Hvilken af ovenstående modningsprocesser, du vælger, afhænger af tid og præferencer. Det handler om at prøve sig frem. Kan du ikke smage forskel er der ingen grund til at bruge 3-4 uger på at modne en flaske e-væske, men oftest vil man opleve en dybere smag ved længere modning et mørkt og koldt sted over længere tid. Hvilken modningsproces man vælger, afhænger af ens præferencer og hvor længe man orker at planlægge ud i fremtiden for hver flaske der skal gøres klar.
Som en af de første forhandlere i Danmark har vi hos Easy to Smoke fået nikotinbaser samt aromaer til at blande sin egne e-væsker. Det er både billigere og giver langt flere muligheder – har du f.eks. nogensinde overvejet hvordan smagen af friske hindbær vil dampe enhver oplevelse af sød dessert op? Med selvblander kan du altså selv blande de aromaer du ønsker, og du kan smage din væske til indtil du rammer hvad du synes er perfekt – med blandingsvæsker fra Easy to Smoke får du det bedste udgangspunkt for god damp og perfektionerer det med egne præferencer.

Hvad skal jeg bruge til selvblander E-juice?

Ud over det ønskede PG / VG-forhold (mere om det senere) skal du være opmærksom på følgende for at få en unik smagsoplevelse – men du kan selv gøre den så unik som den skal være:

Aroma


Smagsstoffet i e-væsken er svært at rådgive om, da alle har forskellige præferencer. Nogle er til harske smagsoplevelser, andre til blide og frugtige, mens andre igen bare vil have det hele. Hvis du ønsker at blande flere forskellige smage, så skal du købe de aromaer du ønsker at blande.
Se Easy to Shops store udvalg af aromaer her.

Sprøjte


En lille sprøjte med afmærkning kan bruges til både VPG-basen og aroma. Måleenhederne er vigtige, da det gør det muligt at lave en identisk blanding næste gang.
Se Easy to Smokes udvalg af sprøjter her.

Flaske


Easy to Smoke har flere forskellige flasker til opbevaring af e-væsker. Alle flasker bør dog have en hældetud for nemmest mulig påfyldning. Se udvalget her.

Hvordan er blandingsforholdene i selvblander væske?

En tommelfingerregel er at aromaindholdet skal være 10%, dog anbefales stærkere smagsvarianter som mentol og kaffe kun at udgøre 5%, da det ellers bliver for kraftigt, og nogle frugtaromaer kan med fordel også udgøre en større andel. Men det er som skrevet smagssag, og der findes ikke noget rigtigt eller forkert i dampens hede verden. De fleste kommer dog i portioner på 10 ml.
En god ide kan være at kombinere en stærk aroma med en svagere, da det vil give smagen nye nuancer – f.eks. er smagen af dessert inden for dampverdenen også stærk. Denne kan med fordel kombineres med en blid smag af jordbær.

Fordele ved at blande e-juice selv

Da der ikke er nogle ulemper ved at selvblande, vil vi også kun fremhæve de allerstørste fordele – du skal hellere bruge din tid på at se alle vores lækre e-juices og få prøvet teori af i praksis.
• Dampende mange muligheder for nye oplevelser
• Udvalget for ”klassiske” aromaer som frugt, slik og andre ”rene” smagsoplevelser er kæmpestort, så hvorfor ikke tage skridtet videre og prøve at skabe noget unikt. Udvalget er stort, men du kan selv perfektionere din oplevelse så resultatet er perfekt til dig. Det er uendelige muligheder til meget små priser.

 • Vælg selv nikotinstyrke
 • Vælg en lækker sammensætning af PG/VG
 • Det er større mængder til færre penge samt maksimal frihed. Og jo mere du damper, jo billigere bliver det.
Vis mere >>