FAQ overskrifter

Kundeservice
Prismatch

Hos Easy to Smoke tilbyder vi prismatch, da det for os er en æressag at tilbyde de bedste priser inden for et af de største sortimenter.

Vi matcher derfor konkurrenters priser, hvis du finder en vare billigere end hos os. Finder du en identisk vare billigere hos en konkurrent, matcher vi altid prisen hvis blot du kontakter os hurtigst muligt med belæg for den billigere pris.

Du kan også få refunderet prisdifferencen, hvis du allerede har købt varen hos Easy to Smoke. Kig nedenfor for at se betingelserne for prismatch:

Betingelser for prismatch

 • Easy to Smoke prismatcher kun mod konkurrenter med dansk CVR-nummer samt online shops med .dk-domæne såfremt at leveringssted er i Danmark. Dvs. vi prismatcher ikke indkøbssteder som Amazon og lig.

 • Det konkurrerende tilbud skal være gældende og kunne dokumenteres i købsøjeblikket, dvs. vi skal modtage belæg for det billigere tilbud med dataangivelse.

 • Varen skal være på lager hos den konkurrerende virksomhed.

 • Er købet allerede gennemført hos Easy to Smoke hvor du efterfølgende ser en billigere pris hos en konkurrent, kan du fra købsøjeblikket og 7 dage frem kontakte os med henblik på et prismatch.

 • Serviceydelser såsom levering, porto, ekspedition mv. er ikke omfattet af prismatch.

 • Easy to Smoke udøver ikke prismatch på massetilbud, restpartier, ophørsudsalg, dagtilbud, timetilbud, begrænsede partier, demovarer, 2. sortering, varer med fabrikationsfejl, abonnementer mv.

Er du i tvivl, hvorvidt en vare er omfattet af prismatch, så tøv endelig ikke med at kontakte os på mail med et belæg for den billigere vare hos en konkurrent. Så vil vi hurtigst muligt undersøge sagen og kontakte dig.

Sådan opnår du prismatch

Varen er billigere hos en konkurrent

Sælges en vare billigere hos en eller flere af vores konkurrenter, skal du blot medbringe dokumentation (bon, billede, annonce, tilbudsavis eller andet) fra konkurrentens til os, helst pr. mail. Varen sælges derefter til samme pris hos os.

Prismatch på vores webshop

Ved ordreafgivelsen kan du i kommentarfeltet angive, at den pågældende vare ønskes prismatchet samt linke til konkurrentens pris. Efter købet er gennemført går vi manuelt ind og tilpasser produktets pris, så du kommer til at betale den retmæssige pris. Easy to Smoke vil så manuelt tilpasse produktets pris så snart vi har modtaget bestillingen i systemet, og der trækkes så et mindre beløb.

Efter købet opdager du, at varen kan købes billigere et andet sted

Har du gennemført en bestilling hos Easy to Smoke og finder så bagefter ud af at den kan fås billigere, kan du op til 7 dage efter købstidspunktet kontakte os for at få prismatch. Mod forevisning af dokumentation (bon, billede, annonce, tilbudsavis eller anden dokumentation) udbetaler vi så prisdifferencen. Du kan altid kontakte kundeservice på telefon +45 6077 5062 eller via mail kontakt@easytosmoke.dk hvis du er i tvivl om prismatch. Vi er klar til at hjælpe, så vi kan yde en dampende god kundeservice.


Hvordan afmelder jeg mig nyhedsbrev eller sms

Der er flere forskellige måder at afmelde vores nyhedsbrev på. Du kan altid selv gøre det, og du kan også kontakte os for at gøre det. Og er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte os.

1. På hjemmesiden:

Har du oprettet et abonnement på nyhedsbrevet på vores hjemmeside, men ikke længere ønsker at modtage det, kan du gå ind på www.easy-to-smoke.dk, logge ind og herefter klikke ind på ”Min konto”, hvor du så kan afmelde nyhedsbrevet.

2. Kontakt kundeservice:

Kontakt os på tlf. 6077 5062 eller via mail kontakt@easytosmoke.dk,så kan vores kundeserviceafdeling hjælpe med at afmelde dig.

Find her: Kundeservice

3. Link i nyhedsbrev:

I alle nyhedsbreve udsendt fra Easy to Smoke, kan du i bunden afmelde dig nyhedsbreve. Du skal bare klikke på linket og indtaste de ønskede oplysninger.

Klik her: Log ind til nyhedsbrev

4. Via kundeservice:

Kontakt os på tlf. 6077 5062 eller via mail kontakt@easytosmoke.dk,så kan vores kundeserviceafdeling hjælpe med at afmelde dig


Slet dine kundeoplysninger

Har du oprettet en konto på vores hjemmeside og ønsker denne slettet, skal man kontakte kontakt@easytosmoke.dk og oplyse navn samt e-mail på den konto, man ønsker slettet. For at lukke din kundekonto, skal du ligeledes henvende dig til kundeservice, enten pr. telefon eller email.

Når kontoen lukkes ned, vil der ikke kunne gennemføres flere køb, og følgende vil ske:

 • Det optjente vil blive slettet.
 • De indtastede oplysninger vil blive slettet, men vi vil opbevare oplysningerne i henhold til europæisk og dansk lovgivning
 • Du vil hverken modtage tilbud eller nyhedsbreve fra os længere, medmindre du tilmelder dig igen.

Følgende oplysninger vil blive opbevaret og slettet i henhold til gældende lovgivning:

 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Fornavn og efternavn
 • Postnummer

Slet alle oplysninger om mig

Ønsker du at få slettet dine oplysninger, bedes du kontakte os for videre sagsbehandling, så det sker i henhold til gældende lovgivning. Når dine oplysninger slettes, kan Easy to Smoke ikke genskabe oplysningerne igen, så kunden mister optjent bonus mm.

Alle indtastede oplysninger anvendes kun af vores eget firma, så ingen oplysninger bliver videregivet.

Du kan altid kontakte Easy to Smoke på alle hverdage kl. 09.00 - 16.00 for at få hjælp, eller hvis du har spørgsmål. Vi er der for dig – enten på mail kontakt@easytosmoke.dk eller telefonnummer 6077 5062.


Vis mere >>
Generelt om e-cigaretter
Undgå falske svindel virskomheder

Sådan undgår du falske svindelvirksomheder

E-cigaretter bliver stadigt mere populære, men du bør aldrig gå efter en gratis e-cigaret på nettet. Når en vare (ofte en dyr en af slagsen) bliver meget eftertragtet og populær, er den som skabt til at bruge i et svindelnummer.Og hvis det endeligt er sandt, er e-cigaretten sjældent af god kvalitet.

Som udgangspunkt er intet gratis, så man skal være forsigtig og kritisk hvis man bliver lokket med gratis varer som iPhones, fladskærme eller e-cigaretter – alt for ofte ligger der svindel bag. Hvis man alligevel ønsker at prøve, så vær ekstra varsom med at læse alle betingelser igennem. Forpligter du dig til noget og hvilke oplysninger beder de om? Undersøg også det pågældende firmas ry på sider som Trustpilot, sørg for at det er et reelt firma med en konkret adresse i Danmark med gyldige kontaktoplysninger og indtast aldrig personlige oplysninger.

Og hvis der ligger advarsler fra andre, så hold fingrene fra det. En gratis e cigaret kan lyde lækkert og uskyldigt, men det kan faktisk gå så vidt som at være den direkte årsag til et mislykket rygestop, hvis den er af dårlig kvalitet, og måske bliver efterfulgt af en bunke regninger på ting, du slet ikke har lyst til at få. I stedet anbefaler vi at betale fair beløb for rigtig gode varer. Easy to Smoke har et bredt udvalg af e-cigaretter af allerhøjeste kvalitet, som har hjulpet mange til at kvitte smøgerne hurtigt og smertefrit.

Alle vores produkter er nøje udvalgt på et bugnende marked, da vi synes at kun det bedste er godt nok og at god kvalitet ikke behøver at koste en formue.

Se mere: Vores anbefalinger på Trustpilot

Sikkerhed


Rejs med din e-cig

Rejs verden rundt med din e-cig

Her får du en hurtig og nem oversigt over, hvad du må og ikke må, på din rejse. Det er generelle anbefalinger, da der kan være forskelle på enkelte lande, flyselskaber og lokale skikke og love.

Undersøg selv reglerne for din udvalgte feriedestination for at undgå problemer eller løbe ind i konflikter med loven. E-cigaretten er en helt naturlig del af hverdagen og det skal den selvfølgelig også være når du rejser. - De fleste flyselskaber har accepteret at man tager e-cigaretter med om bord, selvom man ikke må dampe mens flyet er på vingerne, heller ikke på toilettet da det vil udløse røgalarm.

Du må også medbringe e-væske ombord på fly, blot det er under 100 millimeter, og ligesom al anden væske skal det være i en genlukkelig klar plastpose. Batterierne skal dog være i håndbagagen, mens resten må gerne pakkes i kufferten.

Du må til gengæld godt have alt andet grej i håndbagagen, så længe væskerne ikke overstiger 100 ml/flaske og at alle dine væsker kan være i en 1 L pose. Det er dog ikke tilladt at medbringe e-væsker med faresymboler i håndbagagen, uanset størrelsen.

Rejse

Må man bruge sin E-cigaret i lufthavnen?

Dette skal undersøges i den enkelte lufthavn. I de fleste lufthavne i Europa er det som minimum muligt at dampe uden for lufthavnen, mens det i flere mellemøstlige lufthavne er ildeset og ligefrem forbudt at både dampe og ryge.

Flere lufthavne er begyndt at tilbyde rygekabiner, lounge eller lignende, så der kan dampes løs uden problemer. Vær altid opmærksom på at de forskellige lufthavne/lande har forskellige regler og love der for undersøg altid nærmere på dit/jeres rejsemål.

At overtræde reglerne kan give problemer med loven, og uanset hvad, er det bare en dårlig start på en rejse.

Hvor kan jeg lovligt dampe?

E-cigaretter er forbudt i en række lande, men i mange af disse lande, er forbuddet i større grad rettet mod sælgere end brugere. Især i Asien og i muslimske lande er der både nationalt og lokalt meget specifikke regler, som du bør sætte dig ind i før rejsen. Singapore, eksempelvis, udsteder bøder på adskillige tusinde kroner til enhver, der tages i at bruge en e-cigaret i det offentlige rum.

Dertil kommer, at flere stater i USA har forbudt brug af E-cigaretter i parker og på offentlige arealer – så vær på vagt og tænk dig om.

Gode tips inden du rejser

Batteriet bør skilles fra tanken og slukkes helt Sørg for at medbringe rigeligt af forbrugsartikler som e-juices, batterier, coils mm – det er ikke sikkert at det ønskede udstyr sælges hvor du skal hen.

Medbring altid en reserve til både batteri, coils, flere smagsoplevelser og hvad du behøver til en dampende ferie. Tanke og tilbehør såsom ekstra coils er altid handy at have med i baggenden. Husk alt udstyr – brug evt. en særlig æske til det, så du har styr på, hvad du har med.


lovgivning om din e cigaretter

Vi har opresummeret lovgivningen i nedenstående tekst:

 • Størrelsen på opfyldningsflasker med nikotinholdig væske til e-cigaretter må maksimalt være 10 ml pr. flaske

 • Maksimalt tilladte nikotinindhold er nu højest 2 %, svarende til 20 mg/ml nikotin i e-cigaret- væske.

 • Tanke må maksimalt have en kapacitet på 2 ml.

 • Ingen salg af e-cigaret-væske i glasemballage.

 • Man skal minimum være 18 år for at købe e-produkter som e-cigaretter og e-juices, og sælger skal sikre at dette overholdes.

 • Al info og alle advarsler skal være på dansk

 • Der er forbud mod at reklamere for og promovere e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere.

Hos Easy to Smoke overholder vi alle nationale og internationale regler og går samtidig meget op i at opretholde andre etiske standarder og kun levere produkter af højeste kvalitet.

Alt e-væske er produceret under kliniske forhold og lever 100% op til Sikkerhedsstyrelsen anvisninger. Nu vil vi komme med forslag til at vælge den rigtige e-cigaret til dine behov.

Lov


Vis mere >>
E-vype
E-pod/vype

E-pod/vype

Vype er et veletableret brand i dampverdenen der med sin helt enestående teknologi har taget dampen til nye højder. Med et lukket POD-system er e-cigaretten unik, giver noget helt særligt i oplevelsen og benytter sig af engangs-POD’s. det gør det så meget nemmere for dig, da du ikke skal døje med at sammensætte e-væsken, da alt nødvendigt allerede er i POD´en. POD´nen skal bare sættes i Vype pennen, og så kan dampen ellers bare slippes løs for fuldt drøn.

Du kan vælge imellem et hav af smagsvarianter – og se, der kommer den svære del. Easy to Smoke har et utal af skønne smagsoplevelser, så det kan være svært kun at vælge en. Heldigvis er udvalget så billigt, at man ikke behøver at begrænse sig til 1 smag, men kan prøve en masse uden at blive ruineret.


Se mere: E-cig pod


Hvad er Vype?

Lanceret i Storbritannien tilbage i 2013 som en af de første på det det spirende dampmarked var Vype med til at kickstarte e-cigaretternes popularitet som et alternativ til de almindelige tobakscigaretter.

Ikke alene er damp billigere, sundere, sjovere og bedre for omverdenen – det personificerer simpelthen alt, hvad Vype står for, og det skal du også drage fordel af.

Brandet Vype eksporterer i dag til mere end 25 forskellige lande og er blevet et af de største og bedst kendte brands på verdensplan inden for e-cigaret-industrien, og det med god grund.

Markedet bugner af e-cigaretter og nye smagsoplevelser, men det er bestemt ikke alle der er af lige høj kvalitet.

Som alle andre nøje udvalgte mærker hos Easy to Smoke lever Vype op til og overstråler krav til sikkerhed, etik og smag. Vypes vision er at tilbyde alternativer til de mere traditionelle nikotinprodukter af allerhøjeste kvalitet, hvis smag brænder sig fast på nethinden som en positiv oplevelse.

Med et hav af lækre produkter er Vype i sandhed en dampende sværvægter der er svær at komme udenom – bl.a. har den populære e-cigaret Vype ePen 3 for andet år i træk vundet ”Product of The Year” i Storbritannien.

På et konstant foranderligt marked med stor national og international konkurrence er det en fantastisk bedrift og giver lyst til at præsentere dette fantastiske brand for dig. Vype har gjort det ekstra nemt for dig som forbruger.

Ved at benytte sig af et lukket POD-system med præfyldte lukkede kapsler gør Vype det ekstremt nemt at være damper og prøve nyt af.

Find her: Pods vape

Du skal blot udskifte POD’sene, når du løber tør for e-væske. Der er altså ikke behov for at blande e-væske, du skal aldrig have besværet med at fylde på e-cigaretten eller vente på at rygevæsken har ”modnet” længe nok. Det hele bliver bare sjovere, nemmere og mere dampende med Vype.

Den eneste opgave der pålægges damperen, er at vælge mellem alt det, som Vype har at tilbyde. I og for sig er det også en stor opgave når der er så meget der frister, uanset hvilken smag man har.

Du kan også let skifte imellem de forskellige smage løbende. Hvis du en aften får lyst til at dampe en anderledes smag, er det ekstra belejligt med Vype - du tager ganske enkelt bare tager POD’en ud, og sætter en anden i. måske er du i hverdagen mest til klassiske smage som tobak, frugt eller slik, men elsker at være vild og eksperimenterende til fester, og så er det jo heldigt at man bare kan skifte POD´en. Det er hurtigt, nemt og brugervenligt for helt fantastiske smagsoplevelser.

Epods


Vype hos Easy to Smoke

Nøglen til et varigt rygestop

Du kan trygt og sikkert handle dine produkter fra Vype hos os.
Ud over et særligt udvalg af produkter fra Vype fører Easy to Smoke kun højkvalitetsprodukter, og det er også er tilfældet med Vype.


Alle produkter kommer fra gode troværdige, dygtige og kvalitetsbevidste virksomheder der ud over at levere de bedste produkter også har de højeste standarder. Det er alment kendt og bredt accepteret, at e-cigaretter er langt bedre end almindelige cigaretter – faktisk argumenterer flere fagfolk for, at der er lige så store fordele ved at begynde at dampe som at holde helt op med at ryge.


95% af problemerne med rygning er ikke nikotindelen, men derimod forbrænding af nikotinbladene.

Når du brænder tobak, frigives der tusindvis af kemikalier, som rygeren indtager hver eneste gang man tager et hiv af en smøg. Af disse stoffer er mange kræftfremkaldende når de sætter sig i lungerne og har mange andre uheldige egenskaber, der kan medføre dårligere livskvalitet, tidlig død og mange andre ubehagelige ting.

I modsætning til elektroniske cigaretter sker der ikke nogen forbrænding af tobak når man damper. Der brændes blot ufarlig e-juice, og det eneste potentielt farlige stof er nikotinen, der dog ikke skader mere end at skabe afhængighed uden at være skadeligt. Man vælger selv sin nikotindosis ud fra det daglige antal cigaretter og kan så i eget tempo nedtrappe og til sidst stoppe helt.

Mange vælger dog fortsætte med at dampe bagefter, da det er dejligt og ufarligt og bibeholder følelsen af damp omkring sig. Engelske eksperter har i en større undersøgelse konkluderet, at dampning i forhold til cigaretrygning indeholder 95% færre skadelige stoffer, så der er faktisk ingen undskyldninger for at fortsætte med at ryge. Tværtimod giver den maser af grunde og motivation til at begynde med at dampe for først nedtrapning og senere totalt rygestop.

Selvom e-cigaretter er omkring 95% mindre skadelig end rygning, ved næsten halvdelen af befolkningen ikke at det er langt mindre skadelig end rygning. Dette tal er dog fortsat faldende dag for dag ved at fortsætte med at forske og udvikle e-cigaretten og de mange fordele. Det er også derfor, at Easy to Smoke er en af branchens fyrtårn i Danmark der perfekt kombinerer tradition og respekt for dampens håndværk med nyeste muligheder og de bedste brands.

Om end det ikke er en automatisk genvej til rygestop, er e-cigaretter en af de bedste måder til i hvert fald at nedtrappe. Både unge og ældre har bedst af at skodde cigaretterne, og oftest er det ikke nikotinen man søger, men derimod damp og smag. Her kan de med fordel vælge e-cigaretter, da man bibeholder damp og smag, der dog hverken er afhængighedsskabende eller skadelige.

Læs mere: Rygestop

Rygestop

Rygning brænder penge, damp lader formuen stige dag for dag

Vi hører ofte hvor dyrt det er at ryge, så der er masser af penge at spare ved at stoppe med at ryge.

Det er helt korrekt, men præcis hvor meget man kan spare, afhænger af hvor meget man ryger i hverdagen, og hvor meget du kommer til at bruge på e-cigaretter, og hvordan du bruger din e-cigaret. Som med alt andet er der lidt startudstyr at anskaffe sig, men med et standardforbrug på omkring 10-15 cigaretter om dagen, kan man sagtens spare over 1000 kr. om måneden.

E-cigaretter har en minimal duft, og den lille smule duft er meget neutral og på ingen måde generende. Lugten ved vaping er meget lav, så man kan i princippet dampe overalt og sammen med alle og enhver uden at genere nogen, om end der er regler for hvor man må dampe nogle steder. Man skal dog være opmærksom på at nogle smagsoplevelser er mere intense end andre og kan genere omgivelserne.

Ude i det fri kan du næsten altid dampe løs med god samvittighed.


Vis mere >>
E væske
Hvad er grunde til man blander selv

Hvorfor blander man selv?

Der er flere og flere, der bevæger sig ud i det med at blande selv. Specielt dem, der har et meget stort forbrug, da dette ofte er forbundet med et stort forbrug af væske. Det er som regel lidt billigere at blande selv, også selvom man tager højde for prisstigninger.

Aroma

Aroma er den normale betegnelse for alt smagsstof såsom æble-, eller jordbærsmag, men som regel ikke en blanding. Når vi blander forskellige aromaer, skabes en essens. De fleste mennesker vil dog referere til en aroma som en blanding.

Find her: Aroma med flere varianter

Tilsætninger og krystaller

Jo mere garvet man bliver, jo vigtigere bliver tilsætningerne., og det kan fremhæve smagen, enten sur eller sød. Derudover findes der også krystaller, og det mest almindelige er mentolkrystaller.

De er er ekstremt koncentrerede, og man skal derfor ikke putte for meget i. Man kan med fordel prøve sig frem, men det kan nemt blive for stærkt.

Find her: Mentholkrystaller


Grundlæggende information om e-væske

Grundlæggende information

Alle dele i e-cigaretten er vigtige, men selve e-væsken er oplevelsen og det man husker, da det er det der skaber dampen og er den udvalgte smagsoplevelse.Vi kalder den typisk for e-væske og e-juice, men der findes også andre betegnelser. Og så er der de betegnelser, som egentlig er helt forkerte. Fx rygevæske.

Da man damper på en e-cigaret – og dermed altså ikke ryger, så giver det ikke mening at kalde en e-væske for rygevæske. E-væsken hældes i e-cigarettens beholder, bliver så fordampet og til damp. Fordampningen af e-væsken sker ved hjælp af et varmeelement, der indgår som en del af følgende forskellige udformninger.

 • Forstøver

 • Atomizer

 • Clearomizer

E-væsken bliver opvarmet af det indbyggede batteri, der så omdanner væsken til den vanddamp, som man inhalerer. E-væske til elektroniske cigaretter indeholder stofferne Grundingredienserne i e-juice er PG og VG. Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk glycerin (VG) PG står for propylenglycol og VG står for vegetabilsk glycerin.

Propylenglycol (PG) giver følelsen at ryge en cigaret, når man inhalerer dampen fra en elektronisk cigaret, mens VG genererer selve vanddampen. Jo højere VG, jo mere damp kan man få ud af e-cigaretten.

Læs mere: Propylenglycol (PG)

Læs mere: Vegetabilsk glycerin (VG)

De kan blandes i forskellige forhold, alt efter den ønskede effekt, og ikke mindst efter hvilket e-cigaretudstyr, der bruges. Samlet set kan man altså sagtens drage konklusionen, at hovedbestanddelen i e-væske, udgør en langt mindre sundhedsrisiko, end de over 4000 tilsætningsstoffer, og over 70 carcinogener, som man med sikkerhed bliver udsat for når man ryger almindelige tobakscigaretter.

click her: E væske uden nikotin

Aroma er den fælles betegnelse for de smagsstoffer, der tilsættes e-væske. Hos Easy to smoke , sætter vi en stor ære i kun at forhandle væske, der indeholder fødevaregodkendte smagsstoffer. Det vil altså sige, at der ikke er nogen forskel på de aromaer, der er i bolsjer og i e-væsker.

Se mere her: Aroma e væske tilbudbillig aroma e væskebedste aroma til e væske

Nikotin er nok den mest irrationelt frygtede og mest omtalte ingrediens i væske til elektroniske cigaretter. Nikotin kan sammenlignes med alkohol, koffein og så mange andre dagligdags substanser, et vanedannende stof. Derfor er det også det stof man bør have mest respekt for i e-væske. Det er sandt, at nikotin i sin reneste form er ekstremt (dødeligt) giftig.

Find her: Nikotin base tilbude væske basenikotin base 1 liter 70/30nikotin base 1 liter 50/50

Her er det dog vigtigt at bide mærke i, at nikotin i e-væsker kun forekommer i meget, meget små doser. Efter indførelsen af den nye TPD-lov (Tobacco Product Directive) er den maksimale styrke på e-væske begrænset til 20 mg/ml. Heldigvis for dig som kunde, og for os som forhandler, er det derfor slet ikke aktuelt, at man skulle komme i kontakt med skadelige mængder af nikotin ved håndtering af almindelige e-væsker.

Se mere: Beste e væskee væske tilbude væske med tobaksmagbland selv e væskebillige e væske

Ud over de tyktflydende PG og VG består e-juice også af mineralsk vand for at kunne fungere som e-væske til elektroniske cigaretter samt den ønskede smagsretning og et bestemt niveau af nikotin. Dette kan man som forbruger selv vælge, og man bør gå efter at ramme de antal røgede cigaretter og så trappe ned

Find mere: E-juice tilbud , bedste e juice fra sunbygaard , e-juice bland selv

Nikotin eller ej

Om end nikotin ikke er skadeligt, er det afhængighedsskabende. Den virkelig fare ved cigaretter er de over 4000 giftige stoffer der inhaleres efter hvert hiv, men ved kun at damp e-væske med et bestemt niveau af nikotin kan man langsomt nedtrappe sin afhængighed og komme ud af den.

Læs mere: Nikotin base 70/30nikotin base 1000ml , nikotin base 50/50


Nyttig viden om håndtering og opbevaring af e-væske til e-cig

Dampning og elektroniske cigaretter er mindre skadeligt, billigere og bedre alternativ til tobaksrygning. Uanset hvor erfaren eller uerfaren man er, kan det være rart at vide, hvad det egentligt er en e-væske indeholder, og hvad du dermed går og inhalerer gennem din e-cigaret.

I en e-cigaret sker der en fordampning af væske og ikke tobak, hvilket er en meget vigtig grund til nogle af de helt indlysende sundhedsfordele med mildere kemiske reaktioner ved dampning fremfor ved en forbrænding, og at der ikke dannes usunde biprodukter som eksempelvis tjære.

Håndtering

Korrekt håndtering af e-væsker opnås ved hjælp af sund fornuft, da indholdsstofferne ikke er giftige. Den fordampede væske indhaleres e-cigaretten med optagelsen af nikotin gennem lungerne, og dermed gennem kroppens blodkredsløb.

Når det så er sagt, er det naturligvis meget vigtigt at e-væske opbevares uden for rækkevidde af børn og dyr, da nikotinen ved indtagelse giver risiko for forgiftning. Derfor skal man altid søge lægehjælp ved indtagelse.

Et par gode tommelfingerregler hertil:

 • Kun egentlige brugere bør have adgang
 • Opbevar det langt væk fra børn og dyr der kan fristes af de søde dufte

Vis mere >>
Coils og Tanke
Hvad er Ohms lov, og hvad skal du bruge den til?

Ohms lov kort fortalt

Her vil vi forsøge at forklare Ohms lov på en simpel måde, som alle kan forstå.

Forestil dig, at du har et justérbart batteri og en coil. Batteriet er en vandslange, og coilen er en tragt, som vandet kan løbe gennem. Hvis man skruer op for batteriet (watt/volt/grader eller anden effekt), vil der løbe mere vand gennem slangen. Tragten bliver ikke større, bare fordi man skruer op for vandmængden – derimod vil vandet presses mere for at forsøge at komme igennem, og det vil belaste tragten – som i dette tilfælde jo er en coil – og det vil ende med, at coilen bliver varmet op.

Det her er, hvad der egentlig sker i tragten:

Med en coil på eksempelvis 0,1 ohms modstand vil tragten/coilen være meget stor, og vandet vil nemt kunne strømme igennem, fordi modstanden på coilen er så lav. Men hvis modstanden derimod er på 1,5 ohm, vil modstanden være meget høj – og derfor vil tragten have et meget mindre hul, hvor vandet kan løbe igennem.

Det betyder altså, at jo lavere ohm, jo større er tragtens hul – og jo mere vand (strøm) kan der løbe igennem, uden at tragten (coilen) bliver beskadiget.

Batteriet er altså symboliseret med vandet, coilen er tragten, og ohm er selve hullet i tragten.


Ohms lov for nørder

Ohms lov bruges til at udregne sammenhængen mellem elektrisk spænding (U), elektrisk strøm (I) og elektrisk modstand (R). Loven blev opfundet af Georg Simon Ohm, da han som den første person nogensinde besluttede sig for at undersøge forskellige materialers modstand.

Ud over Ohms lov findes også effektformlen. Det er en formel, som forklarer en belastning i det elektriske kredsløb, man bruger. Tegnet for effekt skrives som et P.

Når man taler om effekten i e-cigaretter og mods, angives den ofte som watt (w), men effektformlen kan også bruges til at angive for eksempel Nm/s, HK m.m.

Ifølge Ohm gælder følgende to udsagn for en stor gruppe materialer:

1. Modstand (R) er uafhængig af spænding (U).

2. Sammenhængen mellem spændingen (U) og strømmen (I) gennem en modstand (R) er lineær.

Ohms lov: U = R x I

Effektformlen: P = U x I

Her kan du læse lidt mere om, hvad hvert af bogstaverne står for:

U = Spænding.

Oprindeligt kommer U’et faktisk fra det tyske ord ”Unterschied”, der betyder forskel. Spænding dækker over den forskel, der er i spændingen mellem plus og minus. For eksempel har et 9V-batteri en spænding, der går fra +9V til -9V, tilbage til +9V igen osv. Spænding bliver altid målt i volt (V) – som i øvrigt er opkaldt efter den italienske fyser ved navn Alessandro Volta.

R = Modstand.

Ligesom U’et i spænding stammer R’et i modstand fra et tysk ord; nemlig ordet ”Resistanz”, der betyder modstand. Modstand måles i ohm og forkortes med tegnet for symbolet Omega (Ω) – opkaldt efter Georg Simon Ohm. Modstanden er udtryk for, hvor nemt eller svært det er for strømmen at løbe igennem.

I = Strøm.

Bogstavet for strøm, I, stammer fra det engelske ord ”Intensity”, som betyder intensitet. Strøm måles i Ampere (A) – som er opkaldt efter André-Marie Ampère, der var en fransk fysiker. Strøm er den kraft, som løber gennem et objekt med en bestemt spænding og en bestemt modstand.

P = Effekt.

P’et kommer fra det engelske ord ”Power”, som betyder effekt. Når strømmen rammer en bestemt belastning, kommer strømmen til at afgive energi til den belastning, den rammer. Effekten måles i watt (W).

Hvis du vil finde effekten (P), og du kender modstanden (Ω) og spændingen (V), så kan du bruge udregningen på denne måde:

Kan dit mod kun indstilles via watt (W), og har din coil en modstand (Ω) på 1,8, og vil du gerne indstille en volt (V) på 4,2, skal du gøre således:

U/R = I

4,2 V/1,8 Ω = 2,3 A – hvilket vil sige, at du dræner batteriet med 2,3 A ved 4,2 V.

Så skal du udregne, hvor højt effekten skal skrues op, for at du opnår de 4,2 V:

U x I = P

4,2 V x 2,3 A = 9,8 W – du skal altså have en effekt på 9,8 W for at opnå spændingen på 4,2 V.

Hvis din coil nu i stedet var på 0,5 Ω, men du stadigvæk vil have spændingen på 4,2 V, så skal du udregne følgende:

4,2 V / 0,5 Ω = 8,4 A

4,2 V x 8,4 A = 35,3 W

Her kan du se, at når modstanden (Ω) falder, skal der en højere effekt til for at opnå den præcis samme spænding.

Har man i stedet et batteri, hvor man kender max. afladningen (A) og har en spænding (V) på 4,2 V og vil regne ud, hvor lav en modstand (Ω), man kan trække, så skal det regnes ud på følgende måde:

U / I = R

4,2 V / 20 A = 0,21 Ω

Her ser du, at alt under 0,21 Ω vil komme til at aflade dit batteri med mere end 20 A – og det er de færreste batterier, som kan holde til det. Udregningen er ret smart, hvis man bruger et mekanisk mod og vil kende max. grænsen for sit batteri.


Spurgt af: Jens Jørn Rasmussen
Dato: 2022-05-12 09:51:24
Kan jeg få reservedele til aspire trigon kit

Hej Jens, Du kan altid se under produktet, hvilke tilbehør der passer til hver e cigaret.
Så ja, til dit spørgsmål. Se her: https://easy-to-smoke.dk/e-cigaret-kit/aspire-kit/aspire-tigon-kit-2-ml-1800-mah.html


Vis mere >>
Batterier
Guide til kontrol af temperatur

Vores guide til alt det, du bør vide om e cigaretter med temperatur kontrol

De seneste år er der sket rigtig meget med e-cigaretteknologien, og udviklingen ser ud til bare at fortsætte. De første e cigaretter, som ko på markedet, var lavet til at have en konstant elektrisk spænding på 3,7 volt, men forbrugerne udviklede hurtigt et behov for mere kontrol, og derfor blev e-cigaretterne selvfølgelig udviklet til forbrugernes ønsker.

Hurtigt blev det muligt selv at justere batterispændingen til ens individuelle behov, og temperaturkontrol er blevet en enormt hot funktion på mods og e cigaretter – man kan endda sige, at det er blevet et must have på de mere moderne e-cigaretter.

Den første e-cigaret med temperaturkontrol var Evovl, som blev produceret i 2015. Forbrugerne var glade for funktionen, som meget hurtigt blev populær, og i dag bliver der produceret massevis af temperaturstyrede e cigaretter og mods fra mange forskellige mærker.

Og kontrollen med temperaturen er ikke bare en fiks opfindelse – det er faktisk den mest effektive måde at kontrollere damp produktionen på. På den måde kan man selv bestemme, hvad for en temperatur brænderen skal køre på, i stedet for bare at affinde sig med den spænding eller det strømoutput som mod'et leverer automatisk.

Når man klikker på startknappen, kontrollere mod'et temperaturen og justerer ud fra det strømmen, så coilen får den helt korrekte temperatur. Når temperaturen på coilen overstiger det niveau, man ønsker, afbryder mod'et automatisk strømmen, så coilen kan køle ned igen. Når temperaturen så har nået en bestemt nedre grænse, bliver batteriet aktiveret igen, og på den måde bliver brænderen den tempratur, man har indstillet mod'et til.

Indstillingen af temperaturen betyder meget for, hvordan dampen kommer til at smage. Hvis brænderen bliver for kold, fordamper e-juicen ikke optimalt, og væsken og dermed dampen vil komme til at smage mindre intenst. Er coilen til gengæld for varm, kan dampen risikere at smage brændt.

Det er supernemt at indstille den optimale temperatur, og det tager ikke meget mere end ti sekunder, før du har fundet din favorittemperatur.

Teknologien til temperaturstyring

Teknologien er dog ikke helt problemfri – der er et par tekniske udfordringer, som er gode at kende til. De fleste temperaturstyrede mods kan ikke måle varme i coilen, og tanken er heller ikke designet til at kunne sende oplysninger om coil-temperaturen videre til chippen i mod'et.

I princippet er det muligt at fremstille en tank, som kan følge coil-temperaturen og videresende oplysningerne – men problemet er, at 90 % af de nyeste tanke er bygget med et standard 510-connector gevind. Det er det, som forbinder batteriet og tanken, og 510-gevindet har ikke den rette størrelse til at kunne videregive andet end blot strøm fra batteriet til brænderen.

Virksomhederne, der laver e-cigaretter og mods, kunne vælge at fremstille mods eller tanke med specielle gevind, som havde størrelsen til også at kunne videresende oplysninger om temperatur, men det ville til gengæld gøre det sværere at samle og bruge de forskellige tanke og mods, og det kunne ende med at gøre det temperaturkontrollerede mods mindre populære.

Løsningen blev så et samspil mellem grundviden om metaller og teknik. Modstanden i metal – som i en coil – er ikke konstant. Den varierer under forskellige forudsætninger, hvoraf en af dem er en temperaturændring. Når temperaturen stiger, er der mere energi i metallet, og atomerne i metallet vibrerer mere energisk. Det betyder, at elektronerne har svære ved at presse sig igennem. Man siger også, at modstanden er øget.

De temperaturkontrollerede mods måler derfor ikke selve temperaturen, men i stedet den modstand, som er en følge af en høj temperatur i metallet. Det er nemt at forudsige forholdet mellem modstand og temperatur. De nyere mods måler altså den øgede modstand, og på den måde giver mod'et altså chippen informationer om den øgede temperatur. Den teknik bruges i næsten alle temperaturkontrollerede chips.

Coils i rent metal er det rene guld

Hvis chippen skal have en chance for at opdage, hvad der sker med brænderen, skal den helst kunne finde ud af, hvilket metal coilen er fremstillet i, fordi forskellige metaller har forskellige måder at opføre sig på, når de bliver varme.

Det kan dog være et problem – især i legeringer som i for eksempel Kanthal, hvor komponenterne ændrer deres resistens i forskellige tempi, når de bliver varmet op. Hvis chippen skal fungere optimalt, skal coilen være lavet af rent metal frem for legeringer. Derudover er det kun bestemte metaller, som fungerer til coils med temperaturkontrol.

De første brændere, som blev lavet til temperaturstyring, var lavet af Ni200, som er en meget ren form af nikkeltråd, som er blevet varmebehandlet – og det er stadig den klart mest populære metaltråd til de temperaturregulerede coils; selvom også de titanium baserede coils vinder mere og mere ind på markedet. Begge metallerne er resistente over for varme og er gode til at lede strøm, og det gør dem ideelle til at bruge til coils, som bliver brugt til dampning, hvor kraften og intensiteten er høj.

Det er dog endnu ikke muligt at fremstille en chip, som kan analysere brænderen for at finde ud af hvilken metaltråd, den er lavet af. Man kan dog lave en, som kan genkende en eller to særlige typer coils ud fra metallets elektriske egenskaber.

Er det farligt med coils i nikkel?

Der har været en del bekymringer om, hvorvidt coils i nikkel er farlige eller ikke. De to overordnede problemstillinger er, om nikkel udvaskes ved varme eller eksponering af e-juice og om nikkel kan fremkalde en allergisk reaktion.

Svaret er, at nikken skal helt op over 1400 grader, før der kan være tale om udvaskning, og væsken skal være en stærk syre for at påvirke nikkelen – og ingen af de to faktorer viser sig ved dampning på en e-cigaret.

Tom Pruen, som er videnskabelig medarbejder hos Englands brancheforening for e-cigaretter, ECITA, har sagt følgende om nikkel i coils:

”Eftersom nikkel allerede er en vigtig bestanddel af coils i e -cigaretter, og eftersom niveauerne af nikkel fundet i dampen har været utroligt lave, vurderes brugen af rene nikkel-coils ikke at udgøre en risiko. Faktisk er brugen af nikkelcoils i temperaturkontrollede mods med til at reducere risikoen for skadeligt brug, fordi temperaturen i coilen formodes at være årsagen til udvaskningen af metaller, og i temperaturkontrollerede coils er temperaturerne mindre ekstreme. Det skal naturligvis tages op til fornyet overvejelse, når direkte data er tilgængelige på området, men af de nævnte grunde er det mere sandsynligt, at dataene vil være betryggende frem for bekymrende.”

I forhold til nikkelallergi ved man, at 10 til 20 % af befolkningen kan være overfølsomme overfor nikkel, som man også bruger i for eksempel smykker. Hvis man får allergi af nikkelprodukter, kan det måske være en idé at undgå nikkelcoils.

Hvordan tænder man og indstiller temperaturen?

Et mod med temperaturkontrol har en menu, hvor det er muligt at skifte mellem variable wattage og temperature control, og temperaturen kan styres på helt samme måde, som når man justerer volt og watt.

Har du en iStick, kan du blot gøre det ved at holde en lille knap, som sidder mellem op- og ned-controllerne, nede, og så kan man vælge mellem en række temperaturer.

Med iStick TC40W kan man vælge alt fra 100 til 315 grader. Vælger man en temperatur i den lave ende, får man en tyndere og kølig damp, og en høj temperatur giver varme og tykke dampskyer. Det bedste er simpelthen at prøve sig frem med begyndelse i den lavere ende, indtil du finder din favorittemperatur.

Nå dit mod er i TC-mode, viser displayet den information, du skal bruge; det vil sige temperaturen på brænderen. På iSticken viser displayet automatisk den temperatur, du har valgt, når mod'et ikke er aktiveret. Man skal blot trykke på knappen for at få det til at skifte fra at vise, hvor længe mod'et har været aktiveret, til at vise, hvilken temperatur coilen har. Så snart, du trykker på knappen, stiger temperaturen meget hurtigt, indtil den har nået den indstilling, du har valgt. Så bliver sikkerhedsanordningen aktiveret, og der vil stå ”Temp. Control” på displayet. Når mod'et er i TC-mode, vil der også stå på displayet, hvor mange watt der har skullet til for at nå den ønskede temperatur.

Er temperaturkontrollede mods overhovedet det værd?

Det er ikke helt så nemt at dampe på et temperaturkontrolleret mod, som det er at købe et nyt mod og indstille det til din favorittemperatur.

Men kort sagt er svaret ja. For dte første får du en mere ensartet dampning med temperaturkontrol. Når du først har fundet frem til de indstillinger, der passer lige til dig, udjævner metoden en god del af de uregelmæssigheder, som tit er en del af almindelig dampning.

Ønsker du en e-cigaret, som giver dig den mest ensartede oplevelse hver gang, så er det præcis, hvad u får med temperaturkontrol. Mange dampere synes, det er sjovt at nørde med udstyret for at få den mest optimale oplevelse, men mange vil også gerne bare kunne dampe sikkert og nemt.

En anden grund til, at du skal vælge temperaturkontrol, er, at forskere i et studie fandt nogle høje niveauer af formaldehyd i den damp, der kom fra e-cigaretter på grund af den måde, undersøgelsen blev udført på, som resulterede i det såkaldte ”dry hit” eller ”tørt sug”. Ingen damper med vilje tørre sug, som giver en grim og brændt smag, men man kan risikere at få et enkelt ”tørt sug”, når man eksperimenterer eller er løbet tør for e-juice.

Men benytter du dig af et mod med temperaturkontrol, vil det aldrig kunne ske. Når mod'et opdager en pludselig stigning i temperatur, sættes volten ned for at kompensere. Brænderen bliver derfor ved med at holde den rette temperatur, vægen er sikret, og de sidste dråber af e-væsken bliver dampet i stedet for at blive afbrændt. Med TC-mod'et er de ”tørre sug” og dermed også det potentielle formaldehyd-indtag ikke noget, du længere skal bekymre dig om.


Guide til gevind

Hvad er forskellen på eGo og 510-gevind?

”510-gevind” og ”eGo” henviser til den sammenkobling, der forbinder batteriet på e-cigaretten med tanken. For at man kan bruge forskellige coils og batterier sammen, skal gevindene være kompatible. Uden sammenkoblingen ville det ikke være en mulighed at producere damp, da der simpelthen ingen forbindelse ville være mellem batteri og tank. eGo-gevindet er en mere solid kobling end 510-gevindet, fordi eGo-gevindet er bredere.

Gevindet sidder på den udvendige side på batteriet, mens gevindet sidder indvendigt på en tank. Selvom produkterne ikke nødvendigvis kommer fra den samme producent, kan batteri og coil godt forbindes, hvis bare de bruger samme gevind.

Det er ofte de lidt mere avancerede batterier og tanke, der bruger 510-gevindet – for eksempel Eleaf iStick 40W-batteriet eller tanken Triton fra Aspire.

Produkterne kommer fra to forskellige producenter, men er alligevel kompatible, fordi de bruger samme gevind. 510-gevindet minder om en fatning på en elpære. Gevindet vender indad på batterierne, og på tankene vender det udad.

Der findes flere batterier til e-cigaretter, som kan bruge både 510- og eGo-gevind. Nogle gange følger der en adapter med i pakken, som kan koble batteri og tank med forskellige gevind.


Hvad betyder mAh for batteriet i din e-cigaret?

En kort oversigt over, hvad milliampere (mAh) betyder i forhold til dit e-cigaret-batteri

mAh står for ”milliampere hour” og beskriver kapaciteten af dit batteri. Kapaciteten er den mængde af strøm, som batteriet kan indeholde – altså hvor længe batteriet kan holde, før det skal oplades igen. mAh betyder ikke noget for, hvor meget damp din e-cigaret kan producere, men kun hvor længe den kan holde på en opladning. Eksempelis kan et batteri på 1300 mAh holde strøm dobbelt så længe som et 650 mAh-batteri.

Jo mere, du damper, desto kraftigere et batteri anbefales det, at du benytter – altså et batteri med flere mAh. Hvis du vælger et stort batteri som for eksempel 1300 mAh, behøver du ikke at oplade det dagligt. Men tag udgangspunkt i dit dampforbrug, når du vælger mAh. Vi hjælper dig gerne med at finde ud af, hvad der passer til dig, så kontakt os endelig, hvis du har brug for råd og vejledning.


Vis mere >>
Overall guide
Hvordan man skifter sin coil

Sådan skifter du coilen – og sådan får du den til at holde længe

At dampe er skønt, men det kræver at man ved hvad man gør. Ud over at lære at bruge den, skal man også huske at vedligeholde den korrekt.

Følgende har betydning for din coil og hvorfor den måske brænder af for hurtigt:


Brænderen er den ofte den yderste ting del af e-cigaretten før mundstykket og kaldes både clearomizer, glassomizer og cartomizer. Den indeholder bomuld som suger e-væsken op og omdanner dette til damp.

En clearomizer absorberer e-væsken og sender den påhældte e-juice videre gennem coilen hvor dampen bliver dannet. Hvordan skifter man coil, lærer du nemt.


Lad altid en ny brænder optage noget e-væske, før den tages i brug. Er vattet stadig tørt eller har ikke nået at blive væddet tilstrækkeligt, vil oplevelse blive tilsvarende tør og kedelig og måske ligefrem ulækkert hvis coilen brændes over.

Coilen er en metalspole viklet om noget rundt og fyldt med vat. Vattet suger e-væsken til sig, som så varmes op og bliver til damp, når du aktiverer batteriet ved at sutte på mundstykket.


På brændere sidder coils der opvarmer selve e-væsken og omdanner den til røg. Ved en single-coil konstellation har e-cigaret én varmegivende coil tilknyttet til batteriet til at skabe damp.

Her vil dual-coils give dobbelt så meget damp med en vildere oplevelse, mere smag og mere damp. Du behøver dog ikke give den fuld skrue, men Dual-coild giver bare mere power.

Dette kræver dog mere e-væske, så tanken tømmes hurtigere da der er mere tryk på. Typisk bruger begyndere single-coild for at komme godt i gang og mere erfarne dampere sværger til dual-coils. Tag her et kig på Easy to Smokes mange lækre e-cigaretter og coils.

De fleste e-cigaretter kommer med en udskiftelig coil, da den slides og holder 2-3 uger ud fra et gennemsnitligt forbrug. Dette afhænger dog som nævnt af, hvor meget man bruger den og hvor ofte – her har vi taget udgangspunkt i damp der skal erstatte 20 cigaretter om sagen.

Altså hvor meget, du damper/ryger, og hvor hårdt og længe, du suger. Ryger man mere, vil den holde i kortere tid, og omvendt vil den holde længere hvis man ryger mindre.


Når du har brugt de samme coils over en lang periode, er den slidt og skal skiftes ud. Det er forskelligt hvordan man oplever dette, men du bør begynde at overveje at skifte den ud når smagen ikke længere er lige så godt og fyldig, eller hvis smagen decideret er ved at blive mærkelig og brændt.

Det skyldes at den er ved at være brænde ud og det vil kun blive værre. For en fortsat optimal dampoplevelse anbefales det at skifte coils så snart du begynder at lægge mærke til ændringer i smag og intensitet.
 
Coilsne kan både sidde i toppen eller i bunden af brænderen, alt afhængig af e-cigaretten. For at skifte dem ud skal de bare skrues af for at sætte de nye på.

De nye coils kræver at stå med e-juice i nogle minutter for at blive klar, men allerede efter et par sug tager oplevelsen dig til nye højder.

Easy to Smoke har et lækkert stort udvalg af coils – ofte sælges de i pakker á 5stk. og varierer i pris mellem 99 – 300 kr.

Læs mere: Find din coil

Udskiftning af coil:

Der findes ingen generelle retningslinjer for at skifte coils, da det afhænger af den enkelte e-cigaret, men det er i bund og grund nemt og tager kun 1-2 minutter. Generelt bør du skifte coild ved at skrue låget af tanken, da 90% af coils sidder i det stykke man skruer af.

Man fjerner blot den udtjente coild, og så er den klar til damp efter kun 5 minutters trækken da den så er gennemvædet. Det kan dog variere fra tank til tank, så man skal virkelig lære sin e-cigaret at kende for at kunne betjene den ordentligt.

Skifte coil

Korrekt watt og volt forlænger levetiden på din coil:

På langt de fleste e-cigaretter kan man skrue op og ned for watt-styrken med et indbygget “minimum” og “maksimum” watt og “bedst ydelse” (best performance) i forhold til hvor mange watt din e-cigaret skal have.

Hvis den ligger enten under eller over de anbefalede værdier, yder brænderen ikke og man tærer på brænderen og ødelægger levetiden. At den ligger under det anbefalede vil ikke presse e-cigaretten, men det giver blot ingen damp. Modsat vil den hurtigt blive slidt, hvis den kører over det anbefalede.


Når du starter en helt ny brænder op, så start med at dampe i den lave ende af det anbefalede watt-område og gradvist skru op. Få startet op i ro og mag, så du kan arbejde dig ind i hvordan den bedst virker, og hvordan du foretrækker din damp.

Ikke bare brugen men også nogle e-juicer kan også være lidt hårde ved brænderen og påvirke levetiden. Her vil især meget søde væsker som frugt og slik hurtigt kunne påvirke den, men det kan modvirkes ved regelmæssig rengøring og korrekt brug.

Hvis brænderen ”karameliseres” eller der aflejres rester, vil fordamperen ikke virke optimalt og smagen bliver grim og anderledes.

Daglig slitage af brænderen e-cigaret.


Sidst men ikke mindst, så er levetiden på din brænder proportional med, hvor meget du damper. Jo mere du damper, jo højere watt du damper på, jo sødere væske du bruger - ja - jo hurtigere bliver din brænder slidt.

Når den ikke kan mere, så er det typisk den brændte smag, eller at den ikke producerer så meget damp mere, der indikerer at det er tid til et skift.

Note vedr. reklamation på coils:

Brændere/coils er ikke noget der som sådan kan reklameres over. Oplevelsen og levetiden på dine brændere er meget afhængige af betjeningen af dem. Det har klart den største betydning for, hvordan de virker.

Der er ikke nødvendigvis fejl på produktet. Du kan dog også godt være uheldig, at du i en pakke coils får en, der bare ikke virker som den skal fra start

Sådan undgår du at skifte coil for ofte

Alle dampere og især sub-ohm-dampere – har prøvet at coilen brænder tør. Dette sker hvis coilen varmes op uden e-juice, da det vil brænde vattet, som i stedet for den udvalgte lækre smag efterlader en grim og træls smag.

Når den først smager brændt, skal enten coilen eller tanken skiftes. Vi har et stort udvalg her, men vi vil gerne give dig tips til at forlænge levetiden for coilsene.

Fugt coilen før brug:

Hvis du blot begynder at dampe før coilen er mættet med e-juice, brændes den af og vil være ubrugelig, så det er essentielt at lade coilen vædde på e-juicen før den tages i brug. Det er din garanti for friske og forførende fede dampoplevelser.

Lad den trække før brug

Når coilen eller tanken er skiftet, skal du lade den tørre væge og lade den blive helt gennemblødt, før den tages i brug, og det bør du lade den gøre i flere minutter. Vent gerne op til 15 minutter og brug manuelle dryp før brug.


Processen kan dog gøres kortere ved at fugte vægen (coilen), før den installeres. Behovet for tid og væge kan variere fra coil til coil, men som regel hjælper det at dryppe i åbning i siden eller toppen af coilen, hvor vægen er synlig. Vægen skal ikke kunne suge mere, og så er den ellers mættet, og du er klar til vaping.  

En anden metode til at gøre en ny coil klar til brug, er at tage et par sug før den tages i brug. Tanken fyldes med favorit e-juice, og så tager man 3-5 sug UDEN at klikke på batteriet, hvilket tvinger e-juicen ind i vægen, men vi anbefaler altid at vente i ca. 15 min. inden du damper løs. Først her er du sikker på at alt er vædet godt og grundigt igennem.


Ikke dampe hele tiden og superekstremt
Kædedampning eller forsøg på at dampe hårdere kan presse coilen mere end den kan holde til, så coilen simpelthen ikke kan holde vægen mættet med e-juice, og derfor vil du kunne risikere at dampe på en helt tør væge. Ved almindeligt brug er det intet problem.


Løsningen på dette er enkel – ved at dampe mindre intenst bliver det ikke et problem. Følg anvisningerne og pres ikke systemerne mere end angivet, og så kan du ellers dampe løs. Lad e-cigaretten hvile 5 minutter efter brug, og så er den ellers klar igen.

Skru ned for energien:

Jo højere du skruer dem op for e-cigarettens energi, jo mere brænder coilen, og jo højere watt du kører på, desto mere e-juice bruger coilen ved hvert sug. Jo større dampskyer, jo længere restitution skal din coil bruge, før den er klar til næste sug.

Her er løsningen at skrue ned, både i styrke og frekvens for at opnå bedre smag og damp. Du kan starte med at reducere fra eksempelvis 30 watt til 20 watt, så de brænder mindre og derfor holder længere. Find en balance der både lader dig dampe løs og ikke presser systemet for meget.

Vi hos Easy to Smoke anbefaler, at man følger de skrevne anvisninger og altid starter fra den laveste indstilling og skruer stille og roligt op for wattsne indtil den passer perfekt til dit dampforbrug.

Hold tanken fyldt:

Jo mindre e-juice, jo dårligere betingelser får vægen, og coilen giver dårligere smag og oplevelse. Her er det essentielt at holde tanken fyldt hele tiden, så der aldrig brændes uden e-væske i beholderen.

Det vil komme til udtryk i mindre damp og dårligere smag og til sidst at man brænder coilen. Regelmæssig påfyldning vil ikke blot give nye dampoplevelser, men også holde e-cigaretten kørende. Hvor ofte skal man skifte coil afhænger af e-væskerne og brug – men vedligeholdelse kan gøre meget.

Mere PG end VG:

Jo mere PG, der er i væsken, jo tyndere vil væsken være, og det giver bedre betingelser for at suge e-juice ind i vægen.
Nogle væsker fokuserer mere på dampmængden end på smagen, og derfor produceres disse væsker med mere VG, hvilket gør den mere tyktflydende og mere velegnet til brug på sub-ohm eller dripper-tanke.

De fleste væsker produceres med 70% PG og 30% VG. Denne blanding regnes for en standard e-juice, som giver de fleste coils de bedste betingelser for både at give meget damp og en god smag, uden at brænde coilen tør.

Et højere VG-indhold (70% eller højere) kan forårsage problemer ved standard coils, da det kan brænde tør. Så, hvis du jævnligt oplever problemer med en tør, brændt smag, kunne det være, at du skulle kigge på, om det er den rigtige e-væske du bruger til din e-cigarettype.

Find her: Propylen Gyycol (PG)

Find her: Vegetable Glycering (VG)

Vælg e-juice med mindre aroma

Selvblander- og premium-e-væsker indeholder som regel betydeligt mere aroma end standardvæsker for en fantastisk smag. Men den kan også karamellisere og klistre på coilen for dårligere brug på både langt og kort sigt. Her er især de sødere e-juices som kaffe, tunge desserter og frugt de mest krævende.


En kamrameliseret coil kan reddes ved at rense den med lunkent vand eller lægge den i blød i alkohol i 24 timer så fedtet opløses. Herefter skylle den under lunkent vand og skal tørres. Den vil dog skulle skiftes efter noget tid som alle andre forbrugsartikler. Hvordan skifter man sin coil er forholdsvist nemt, tager ikke længe, og man lærer det hurtigt.


Læs mer her: E-væske og AromaSådan renser du din coil

For en optimal dampoplevelse er det vigtigt at e-cigaretten fungerer – det gælder ikke blot om at finde den rette smag, men også om at vedligeholde den. Vi giver dig nu den ultimative guide til god ren damp.

Enhver damper ved at man bare skal tænde for e-cigaretten, og så elektriciteten går igennem coilen, som hurtigt varmes op. Denne varme absorberes af e-væsken, som sidder i bomuldsvattet, og så er du ellers klar til at dampe.

E-cigaretten bør altid være i ordentlig og vedligeholdt stand for optimalt brug, hvorimod en dårlig eller ingen vedligeholdelse kan medføre at du ikke får det optimale ud af den, den går i stykker eller at ens coil hurtigt bliver brændt af. Vi vil nu gennemgå den optimale rengøring af alle dele.

Mundstykket

Mundstykket er essentielt at holde ren, da den skal have kontakt med læberne. Ligeledes har bakterier ekstremt nemt ved at komme på, da den ofte ligger frit i lommen, og der kan sidde gamle rester fra læberne på mundstykket.

Dampoplevelsen er ikke rar og heller ikke sund på alle planer. Det kan renses med varmt vand og derefter tørres grundigt.

Find dem her: Mundstykke

Tanken

Det er ikke unormalt at væske samler sig de steder hvor tanken kan samles, og selvom det ikke betyder det store når man bruger samme væske, men når det er tid til en ny smagsvariant, er det vigtigt at rengøre tanken for en optimal smagsoplevelse. Især i bunden vil væsken samle sig, så her bør man være særligt opmærksom.

Hvis gevindet eller connectoren på tanken er beskidt, kann moddet måske ikke få en ordentlig forbindelse, så brænderens modstand ikke bliver læst korrekt. I beskidt tilstand vil moddet ikke kunne yde det korrekte arbejde, så brænderen enten brænder af eller ikke virker kraftigt nok.

Selvom at det ikke er tvingende nødvendigt at gøre den ren for at den fungerer, er det både hygiejnemæssigt og brugsmæssigt vores stærkeste anbefaling. det vil smage bedre, og det er også meget rarere at dampe på en ren e-cigaret, da man jo heller ikke vil spise af beskidte tallerkner. Det vil også give en længere levetid og mere dampende overskud. At rense coils er derfor nødvendigt.

Find dine tanke her: Tank

Dårlig smag og damp

Coilen er den metaltråd som er viklet rundt ned i sugeenheden og lader dig nyde de dampende dråber. Her sørger vat for at suge e-juicen op og lader e-juice blive til damp. Som nævnt skal alle dele fungere for en optimal oplevelse. Ved første brug af coil/tank bør du lade den lad den stå i 5-10 min for at vatten kan nå at suge nok e-juice ind til coilén.

Ellers bliver oplevelsen sjældent dampende god, men snarere brændende og trist.

Hvad får min tank til at smag dårligt.

 •  Er der ikke mere e-juice, brændes man vatten af med resultat i en dårlig smag, og dette kan ikke blot redes ved at rense tanken men kræver en ny coil. Ved små skader kan man være heldig at den stadig kan bruges, men det er altid en vurderingssag.


 • Er coilen over en uge gammel og giver mindre smag og dårligere damp, kan det skyldes at den er slidt. Hvis en coil bruges for længe, dannes et lag fedt som ikke lader varmen trænge ordentligt igennem. Her er det som regel nok at rense den, men coilen holder ikke evigt, så den skal skiftes på et tidspunkt.


 • Prøver du en e-juice der viser sig ikke at falde i din smag, er det som regel nok at rense den grundigt. Men nogle smagsoplevelser er mere gennemtrængende end andre, så det kan være svært at fjerne oplevelsen heraf helt i coilen.

Sådan renser du tanken

1. Skil tanken i så mange dele som muligt og skyl blot tankdelene under rindende lunkent vand. Lad delene tørre over en hel nat for en virkelig rensende oplevelse, og så rensning af coil supernemt.


2. Er coilen blevet slidt, kan man med fordel lægge den i blød i hvid alkohol eller ren alkohol, hvis man har adgang til det. Det må dog ikke pudses eller gnides med alkohol. Brug heller aldrig sprit eller rengøringsmidler, da det ikke er udviklet til menneskelig indtagelse.


E-cigarettens batteri må aldrig vaskes med vand. I stedet kan man bruge ovenstående metoder og lade det hele tørre i 1-2 dage før tanken samles igen. Herefter kan man igen påfylde e-væske og efter 5 minutter er e-cigaretten igen klar med dampende lækre oplevelser, da den nu er renset for gamle e-væsker.

Rens din coil

Coilen/brænderen

Med ovenstående i mind er der mange måder at rengøre coilen. Nogle lader den bløde op i vodka, og så lade den tørre, men coilen bliver aldrig så god som ny. Det kan gøres i nødstilfælde, hvor du ikke lige umiddelbart kan få fat på en ny. Når den først er brændt, bliver den aldrig helt god igen, så nøgleordet er vedligeholdelse. Brug aldrig vand i coilen, da det ødelægger sugeevnen.


Som damper bør du altid sørge for at få rengjort og vedligeholdt din e-cigaret, da det andet både er uhygiejnisk og giver mærkelige bismage. Du kan ikke undgå at skulle skifte e-cigaret på et tidspunkt, men regelmæssigt rensning af coilen kan forlænge dens liv betydeligt.
 
Du har købt en lækker smag og kan bare ikke vente med at prøve e-væsken i din e-cigaret og nyde den i fulde drag. Du er helt forelsket i denne nye og fantastiske yndlingssmag, men pludselig ændrer smagen pludselig karakter.

Alle dampere kender det, alle frygter det, men det kan undgås. Smagen af pejs er kommet ind i din e-cigaret samt følelsen af dårligt krads i halsen der virkelig føles som gift i halsen. Med andre ord er du ikke i tvivl, når coilen er brændt helt over. Måske kan du leve med smagen i nogen tid, hvis coilen kun er brændt delvist over, men det kan producere usunde kemikalier.


Vattet tørrer lidt ud hver gang der fordampes væske, men ved at holde tanken godt fyldt, kan det modvirke sliddet meget! Hvis der ikke er noget væske til at tage imod energien og varmen fra coilen vil det medføre en højere temperatur, og det kan lede til to lettere ubehagelige scenarier

Find dem her: Coils

For lidt e-væske:

Den smule væske i tanken risikerer at koge over for en meget ubehagelig PG-smag.

Helt uden e-juice:

Er der slet ingen væske i tanken, er bomuldsvattet ekstremt udsat for varmen fra coilen, og brændt bomuld er sjældent en dampfavorit, så det er alfa og omega altid at have en fyldt damptank, da det mindsker risikoen for en brændt coil.

Hvis du ikke altid har gennemfugtet bomuldsvattet i din coil inden brug, kan du risikere at brænde den af, før du overhovedet har noget at tage den i brug. Det er derfor supervigtigt, at vattet når, at blive helt igennem vådt, før du begynder at dampe. og vil råde dig til altid manuelt fugter inden brug.

En coil har oftest en åbning i toppen, hvor man blot skal dryppe lidt for at gennemfugte cen. Faktisk burde det ikke være nødvendigt hvis alt allerede er gennemfugtet, men vi anbefaler at lade din e-cigaret trække 5 minutter før er så klar til brug og ikke brænder af.

Damp ikke hele tiden

At dampe er sundt og lækkert, og vi får konstant at vide at man bare kan give los. Men hvis man bare damper uden pause, er der også en risiko for at brænde coilen af. Ud over at lade vattet blive vådt, bør man give sin e-cigaret nogle pauser. Hvis du ikke selv stopper, vil e-cigaretten selv sige fra med en dårlig smag.

Er den ikke længere så frisk eller intens, bør du tage en pause og lade bomuldsvattet blive fugtet igen.
Et for højt watt-output kan også lade oplevelsen blive ringere. Det er en fantastisk idé hvis du gerne vil have store og fyldige damp skyer, men du bør aldrig presse din e-cigaret maksimalt i lang tid af gangen.

Som et andet elektronisk kan den kun klare visse belastninger.


De fleste tanke kræver et minimum af e-væske for at kunne fungere, da det skal kunne nå vattet. For både praktiske og brugsmæssige grunde er det derfor en god ide altid at have en velpolstret og fyldt tank. Så er der altid nok til næste gang man kan påfylde, og man risikerer ikke at maskineriet brænder sammen.


Større og tykkere dampskyer kommer med en højere koncentration af VG, men er VG koncentrationen som standard på 70% eller over, kan det på længere sigt give driftsproblemer og en dårligere dampoplevelse.

PGs tyndere konsistens end VG og dermed en naturligt større evne til at blive suge ind i bomuldsvattet i din coil, så et højere niveau af PG påvirker den positive balance, imellem tilstrømningen og gennemfugtningen af vattet. Aftager smagen i din væsken og tørrer coilen ud, kan du med fordel prøve en e-væske med et højere indhold af PG.

Du skal naturligvis vælge de e-væsker som du kan lide, f.eks. dessertsmagsgruppen, slik, frugt, tobak eller helt andre smagsoplevelser, eller de mange fantastiske frugtsmage du også kan få. Sukkeret i væsken kan karamelisere og give rester der hænger fast til næste dampning. Her drejer det sig især om stærke og mørke e-væsker som slik og frugt og andet med højt sukkerindhold.


 Uanset hvor stærkt og ihærdig du renser den, kan du aldrig genskabe den samme super tilstand coilen, var i da du først tog den i brug, så det er heldigt at Easy to Smoke har så meget at vælge imellem, både coils og udstyr til at vedligeholde den med og til at eksperimentere med som e-juices og mange gode e-cigaretter.

Når det er sagt, skal du bare kaste dig ind i dampen og nyde din e-cigaret og huske at vedligeholde den, ligesom du vedligeholder din bil og andre apparater for optimalt brug. Coil rens er ikke sjovt at bruge tid på, men en lille investering i tid, giver optimale oplevelser.


Væske guide

E-cigaretter er kilde til meget glæde. Mange tænker på e-cigaretten, men selve oplevelsen er e-væsken, også kaldet e-juice. De fås i utallige smagsvarianter som frugt, slik og meget andet, men som alternativ til de færdigblandede e-væsker, kan du med rette vælge Shake N Vape.

Her køber du en større mængde e-væske uden nikotin og en nikotinbase med det ønskede nikotinindhold – og så kan væsken ellers blandes. Det er nemt, og du har selv indflydelse på nikotinniveauet du ønsker i din væske.

Blandingen skal bare rystes, og så er den ellers klar til damp efter 10-20 minutter.
Vælg mellem vores store udvalg af færdigblandede e-væsker, eller bland din helt egen.

Vi tilbyder forskellige aromaer og nikotinstyrker hos Easy to Smoke. E-væske er den særlige væske, du fylder på din e-cigaret, og som omdannes til damp, når du inhalerer i mundstykket, men du har også mulighed for at lave dine egne e-væsker. Alt hos os er naturligt, men til gengæld meget varieret i smag.

Se vores e-væske beregner 

E-væske med mange forskellige smagsvarianter

At vælge aroma og smag til din e-cigaret handler meget om smag. Nogle foretrækker søde smagsoplevelser som frugt og slik, mens andre foretrækker at lette overgangen fra cigaretter til damp ved at vælge tobak eller mentolsmag.

Læs mere her: Find din helt egen e-væske

Sådan vælger du din nikotinstyrke

Ved købet skal man vælge en bestemt nikotinstyrke, alt ud fra hvor mange cigaretter man ryger dagligt og så i eget tempo nedtrappe, så det ikke bliver så voldsomt at stoppe med at ryge.

Med modsat cigaretter med over 4000 skadelige stoffer, er nikotin slet ikke skadeligt. Af nikotinstyrker findes der 0, 6, 12, 18 og 20 mg, og du kan se i nedenstående hvad de cirka angiver i dagligt nikotinforbrug.

 • 0 mg. – Ingen nikotin og indeholder kun PG og VG og aroma

 • 6 mg. –  Ca.  0-10 cigaretter.

 • 12 mg. – Ca. 10-15 cigaretter.

 • 18 mg. – Ca. 20 cigaretter.

 • 20 mg. – Mere end 20 cigaretter.


  Find her: Nikotinstyrke 70/30

  Find her: Nikotinstyrke 50/50

Hvad består e-væske af?

Damp kræver en væskebase, og denne væskebase er oftest en blanding af Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk Glycerin (VG). E-væsker er fremstillet af få ingredienser af farmaceutisk kvalitet, og som alle er af naturlige smagsstoffer.
Et højt niveau af PG giver masser af krads i halsen, mens et højt niveau af VG giver mere smag og damp.

Hvad er PG og VG?

PG er et levningsmiddel, der binder smagen og der giver kraftigere smag og mere halskrads. Den rette kombination mellem VG og PG giver et velafbalanceret forhold mellem meget damp og god kraftig smag.

VG er udvundet af vegetabilsk fedt, dvs. et flydende fedtstof, der giver den fyldige damp. Jo mere VG e-væsken indeholder, jo mere damp produceres.

Unaset hvilken sammensætning du vælger, får du hos Easy to Smoke en 1. klasses smagsoplevelse og den helt perfekte kombination mellem smag og damp. E juice guide er med andre ord andet end bare at vælge en smagsvariant – det er at betræde en helt ny verden fuld af dampende mange muligheder.

Læs mere her: hvordan man blander sin e væske

Vi sikrer en høj kvalitet-

Når du handler e-væske hos os, finder du kun varer der overholder og overstråler alle internationale regler og retningslinjer for dampning og er uden skadelige stoffer. Tværtimod er der fokus på e-juices med naturlige ingredienser og med en masse forskellige smagsoplevelser, uanset om du er til smagen af tobak, frugt, drinks, krydderi, eller noget helt andet. Produceret under kliniske forhold med internationale krav til renhed og sikkerhed giver høj kvalitet.

E-væske kommer i en 10 ml. flaske og er pakket i en lille æske. Her kan du læse indholdsdeklaration og nikotinindhold. Vores e liquid guide finder du her.Når du bliver mere erfaren, kan du også begynde at blande selv. Men hvad skal du gå efter?

Bland selv

Du kan blande selv, hvi du gerne vil have indflydelse på smagen af e-væske. Til forskel fra Shake N Vape, tilføjer du ikke bare nikotin til en færdigblandet e-væske; du blander en lille dosis aroma med nikotin for at lave en din bland selv e væske. Måske har du altid drømt om at kombinere smagen af kaffe med en sød dessert eller måske slik med frisk frugt for en endnu sødere smag?


Hvis du ønsker at blande selv, kan du med fordel investere i et kit til selvblanding. Det består typiskaf aroma og nikotinbase på tilsammen 10 ml, som vil give cirka 5 opfyldninger. Når du bliver lidt mere erfaren og dampende sikker, kan du købe aroma og nikotinbase særskilt i større mængder og eksperimentere med at blande og skabe endnu flere nye dampoplevelser. Dette er vores bland selv e væske guide.

Find dem her: SHAKE N VAPE

VPG Base til selvblanding

Det er ikke spor svært at blande selv. Det er heller ikke farligt, men det er udfordrende på en sjov måde. Det er faktisk rimeligt ligetil. Når du skal vælge e-væske, uanset typen, skal du beslutte dig for indholdet af PG/VG, som er de to primære tilsætningsstoffer i e-væske. PG står for Propylen Glycol, og VG står for Vegetabilsk Glycerin.

Tilsætningsstofferne kendes også som e-numrene E-1520 og E-422, og de bruges blandt andet i husholdningsprodukter og fødevarer, hvorfor du højst sandsynligt er vant til at indtage dem.


PG er en smagsforstærker. Jo højere indhold af PG, des mere intens vil smagen/aromaen være. Samtidig har PG en indvirkning på den såkaldte ”halskradse” fornemmelse, som tobakscigaretter også giver, og som tidligere rygere derfor ofte vil foretrække.


VG er tyktflydende og giver dermed en direkte indvirkning på mængden af damp. Jo mere VG, des mere og fyldigere damp vil du opleve. VG har dog en sød bismag og kan derfor ”forvrænge” smagen/aromaen på e-væsken, hvis indholdet er særligt højt.


En standard e-væske vil typisk have et PG/VG-indhold på 50/50 for at skabe en balance. Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker, og om du vægter smagsintensitet eller dampmængde.

Lad den modne

Uanset, om du foretrækker Shake N Vape eller aroma, er det en fordel at lade bland selv e væsken modne inden brug. Begge typer af basisvæsker kan i princippet bruges umiddelbart efter blanding, men modningsprocessen bliver bedre og giver en bedre dampoplevelse hvis den får lidt ekstra tid.

Ekstra varme giver en kortere modningsproces, hvorimod kølige og mørke omgivelser giver en længere modningsproces.

Det kan inddeles i korte og lange modningsprocesser, som kan gøres på følgende måder:

Korte modningsprocesser

I en lufttæt pose placeres flasken i en skål med kropsvarmt vand. Lad flasken stå, indtil vandet bliver koldere. Flasken kan nu rystes, åbnes og er så klar til brug.


Opvarm flasken i i 10 sekunder i mikroovnen på fuld styrke og åbn den herefter, sæt låget på og gentag så proceduren 1-2 gange mere. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt.
I en lufttæt pose sættes flasken i bilens handskerum i sommeren og bliver der 1-2 dage. Bagefter skal den blot åbnes og er klar til brug.

Lang modningsproce

Denne proces minder meget om vins modning – e-væsken placeres et mørkt og køligt sted som kælderen eller i bunden af et skab i 2-4 uger.


Nogle anbefaler at fjerne låget i dele af modningsprocessen, så væsken kan modnes. Du bør dog ikke fjerne låget i mere end 24 timer ad gangen, og du bør sørge for, at der hverken kan komme skidt eller insekter i flasken. En anden mulighed er at åbne flasken kort dagligt, inden du ryster den.

Valg af modningsproces

Hvilken af ovenstående modningsprocesser, du vælger, afhænger af tid og præferencer. Det handler om at prøve sig frem. Kan du ikke smage forskel er der ingen grund til at bruge 3-4 uger på at modne en flaske e-væske, men oftest vil man opleve en dybere smag ved længere modning et mørkt og koldt sted over længere tid.

Hvilken modningsproces man vælger, afhænger af ens præferencer og hvor længe man orker at planlægge ud i fremtiden for hver flaske der skal gøres klar.


Som en af de første forhandlere i Danmark har vi hos Easy to Smoke fået nikotinbaser samt aromaer til at blande sin egne e-væsker. Det er både billigere og giver langt flere muligheder – har du f.eks. nogensinde overvejet hvordan smagen af friske hindbær vil dampe enhver oplevelse af sød dessert op?

Med selvblander kan du altså selv blande de aromaer du ønsker, og du kan smage din væske til indtil du rammer hvad du synes er perfekt – med blandingsvæsker fra Easy to Smoke får du det bedste udgangspunkt for god damp og perfektionerer det med egne præferencer.

Hvad skal jeg bruge til selvblander E-juice?

Ud over det ønskede PG / VG-forhold (mere om det senere) skal du være opmærksom på følgende for at få en unik smagsoplevelse – men du kan selv gøre den så unik som den skal være:

Aroma


Smagsstoffet i e-væsken er svært at rådgive om, da alle har forskellige præferencer. Nogle er til harske smagsoplevelser, andre til blide og frugtige, mens andre igen bare vil have det hele. Hvis du ønsker at blande flere forskellige smage, så skal du købe de aromaer du ønsker at blande.
Se Easy to Shops store udvalg af aromaer her.

Sprøjte


En lille sprøjte med afmærkning kan bruges til både VPG-basen og aroma. Måleenhederne er vigtige, da det gør det muligt at lave en identisk blanding næste gang.
Se Easy to Smokes udvalg af sprøjter her.

Flaske


Easy to Smoke har flere forskellige flasker til opbevaring af e-væsker. Alle flasker bør dog have en hældetud for nemmest mulig påfyldning. Se udvalget her.

Find dem her:  SELVBLANDER

Hvordan er blandingsforholdene i selvblander væske?

En tommelfingerregel er at aromaindholdet skal være 10%, dog anbefales stærkere smagsvarianter som mentol og kaffe kun at udgøre 5%, da det ellers bliver for kraftigt, og nogle frugtaromaer kan med fordel også udgøre en større andel. Men det er som skrevet smagssag, og der findes ikke noget rigtigt eller forkert i dampens hede verden. De fleste kommer dog i portioner på 10 ml.


En god ide kan være at kombinere en stærk aroma med en svagere, da det vil give smagen nye nuancer – f.eks. er smagen af dessert inden for dampverdenen også stærk. Denne kan med fordel kombineres med en blid smag af jordbær.

Læs mere: Find den smag du bedst kan lide

Fordele ved at blande e-juice selv

Da der ikke er nogle ulemper ved at selvblande, vil vi også kun fremhæve de allerstørste fordele – du skal hellere bruge din tid på at se alle vores lækre e-juices og få prøvet teori af i praksis.

Dampende mange muligheder for nye oplevelser
Udvalget for ”klassiske” aromaer som frugt, slik og andre ”rene” smagsoplevelser er kæmpestort, så hvorfor ikke tage skridtet videre og prøve at skabe noget unikt. Udvalget er stort, men du kan selv perfektionere din oplevelse så resultatet er perfekt til dig. Det er uendelige muligheder til meget små priser.

 • Vælg selv nikotinstyrke

 • Vælg en lækker sammensætning af PG/VG

 • Det er større mængder til færre penge samt maksimal frihed. Og jo mere du damper, jo billigere bliver det.
Vis mere >>
Rygestop
Hvad påvirker dig ved et rygestop i kroppen?

Efter mange års rygning har kroppen vænnet sig til få regelmæssigt nikotin og adskillige giftstoffer flere gange om dagen, så lige så snart den ikke får det, kommer abstinenserne.

De er i sig selv ikke farlige, men ubehagelige, og da mennesket tilmed er meget styret af vaner, har mange svært at stoppe og også skære ned på forbruget af cigaretter.

Her er det med andre ord ens egen viljestyrke, der skal sejre over abstinenserne. Efter ca. 48 timer vil det sidste spor af nikotin i din krop være forsvundet, mens det kan tage op til 1 måned før lysten til smøger, er faldet.

Og for nogle varer abstinenserne hele livet, så det kan være en ekstrem nem løsning på et kompliceret og langvarigt problem at skifte cigaretterne ud med e-cigaretter og harmløs damp.

Man får en øget appetit under et rygestop, da man gerne vil have noget i munden for at distrahere rygetrangen. Her kan man holde vægten nede ved at fokusere på sunde fødevarer og regelmæssige måltider.

Læs mere her: Rygestop cigaretterbedste e-cigaret til rygestop , rygestop med e cigaret

Humørsvingninger

Humørsvingninger er også en del mennesker der oplever, når du er i gang med et rygestop. Det er både forbundet med ændringer og følelsen af at der mangler noget. Mange rygere, ikke bare i Danmark, vil gerne stoppe, men mangler overskuddet og kan ikke klare en lang sej kamp mod nikotinen.

Kroppen vænner sig hurtigt til nikotinen, og får man ikke opfyldt dit nikotinbehov kan kroppen reagere voldsomt.

Det kan af og til være svært at klarlægge, om man rent faktisk er afhængig eller ej, men rygning er aldrig godt eller sundt, og man bør altid tilstræbe at stoppe.

Der findes mange forskellige måder, hvorpå man har mulighed for at stoppe med rygning, og her er e-cigaretter en af de allermest effektive metoder.

Man bibeholder følelsen af damp omkring sig, men modsat almindelige nikotin-cigaretter udsættes man ikke for over 4000 skadelige stoffer hver gang man tager et hiv. Man udsættes blot for ufarlig nikotin og harmløs, velduftende damp.

Abstinenser kan undgås

Abstinenser opstår normalt altid når kroppen ikke får det som den har vænnet sig til, hvis man stopper med at ryge efter mange års tobaksafhængighed, så afbrydelsen af nikotintilførsel vil forstyrre balancen i centralnervesystemet.

Abstinenser kan opleves forskelligt fra person til person og styrken afhænger også af, hvor meget man ryger. Nedenstående er almindelige symptomer

 • Vrede

 • Vægtforøgelse

 • Hovedpine

 • Forstoppelse

 • Søvnproblemer

 • Trang til tobak

Symptomerne forsvinder typisk inden for få uger, men trangen til at ryge vil forsætte resten af livet. I starten skal man holde ud og klare bivirkningerne og bagefter skal man så forberede sig på en længere kamp, der dog kan gøres meget nemmere ved brug af e-cigaretter.


Gode tips til dit rygestop

Det vigtigste er at få implementeret en masse gode tips til rygestop for at holde ud på den lange bane for et varigt rygestop

 1. Når den er taget, er det muligt at lave en vej for at komme ud af sin nikotinafhængighed. Når den er truffet, findes der mange hjælpemidler som e-cigaretter, støtte og meget andet der kan hjælpe med at gennemføre det.

  Der findes adskillige specialister inden for sundhedssektoren, både offentligt og privat, der altid er klar til at hjælpe. Ved at få professionel hjælp er det 5 gange mere sandsynligt at rygestoppet holder end hvis man bare stopper fra den ene dag til den anden uden brug af e-cigaretter eller fagfolk.


 2. Skriv dine grunde til at stoppe ned: Er det dyrt? Skader det dine børn og sætter det en grim ligt i huset? Der er så mange grunde til at stoppe og ingen grunde til at fortsætte. Med ved at skrive det ned, kan du konstant minde dig selv om, at det er en god beslutning.


 3. Brug e-cigaretter som erstatning og prøv en masse forskellige e-juices.

 4. Sørg for at fortælle dine nærmeste om din beslutning, så du ved at der er opbakning.


 5. Sørg for at give dig selv løbende motivation – hvor længe har du holdt ud, hvor længe har du været symptomfri og hvad er målet? Disse mål forhindrer at du går død i rygestoppet og smider den nye gode vane overbord.


 6. Fokuser på sunde vaner og sørg for at passe godt på og forkæle dig selv på andre måder end rygning – god sund mad og kvalitetstid med venner og familie.

  Med alle de penge man sparer, kan man også unde sig en lækker ferie eller måske købe noget andet lækkert man længe har drømt om.

Hvilke kropslige forandringer opstår der i forbindelse med et rygestop?

Det er aldrig for sent at indlede et rygestop, da der altid er noget at vinde, uanset hvor gammel eller ung man er og uanset hvor meget eller lidt man ryger! På både kort og langt er der meget at vinde og meget lidt at tabe ved at stoppe med at ryge. De mest almindelige kropslige forandringer ved rygestop består af følgende

 • Efter 20 minutter - Blodtryk og puls er faldet til normalt

 • Efter 1 døgn – Mindsket risiko for blodprop

 • Efter 3-12 måneder – Søvn og vejrtrækning er bedre

 • Efter 1-2 år – Mindsket risiko for blodprop (halvering)

 • Efter 5 år – Mindsket risiko for visse kræftformer

Med over 4000 giftige stoffer i hvert eneste hiv af en nikotin-cigaret, er det en kendsgerning, at ikke-rygere i gennemsnit lever længere og bedre end rygere. Et rygestop kan ikke bare forlænge dit liv, men også forbedre livskvaliteten.

Energiniveauet stiger sammen med fertiliteten samt risikoen for abort eller skadede børn falder. Ligeledes oplever mange at nærmiljøet forbedres, når den sidste cigaret er blevet skoddet.


Tips hvis du vil stoppe med at ryge

De bedste hjælpemidler til rygestop

Som allerede beskrevet er det smart at gøre brug af professionel hjælp, når man stopper med at ryge. Måske føler du dig sikker i starten på at du bare kan kaste dig ud i det, men for at det skal holde og med færrest mulige bivirkninger, bør du tage imod alt den hjælp du kan få.

Ud over hjælp fra folk i sundhedssektoren findes en bred række af hjælpemidler som nikotinerstatning der kan mindske kroppens symptomer. Vi gennemgår dem nu, men de er ikke alle lige gode – vi anbefaler til enhver tid at bruge e-cigaretter, da det både kan tage symptomerne i starten og hjælpe på hele vejen til et sundere liv

 1. Nikotintyggegummi er nemt og diskret at indtage nikotin, uanset hvor i verden og hvornår på dagen det skal være. At skære ned på sit nikotinindtag efter mange års afhængighed kan være ekstremt svært, men nikotintyggegummi kan gøre det hele lidt nemmere.

  Det kan købes receptfrit i apoteker og supermarkeder overalt i landet og er både nemt og enkelt at bruge.


 2. Et nikotinplaster skal blot sættes på huden, og du kan selvfølgelig vælge en diskret placering, så det ikke skaber mere opmærksomhed end højst nødvendigt.

  Nikotinplastre skal skiftes ud ofte, da virkningen relativt hurtigt aftager. Også dette kan købes receptfrit og kan bruges diskret og nemt gennem hele dagen.


 3. Et kursus sammen med andre rygere der ønsker at skodde smøgerne kan være perfekt til rygestoppet. Du får en masse støtte, information og gode tips, som vil komme dig til gode, når du skal gennemføre et rygestop.

  De fleste danske kommuner afholder løbende denne type kurser, hvor man kan møde ligesindede for at få støtte og ny inspiration til at stoppe.


 4. Hypnose til rygestop er også værd at prøve, men det kræver at du er motiveret og kan holde rygestoppet. Ved at bruge hypnose påvirkes underbevidstheden, men der vil stadig komme symptomer, og er du dig ikke motiveret til at stoppe med at ryge, så vil hypnose næppe kunne hjælpe dig.

  Hypnotisører findes over hele landet, men undersøg nogle forskellige før du beslutter dig for en. Når man piller ved underbevidstheden (og dit rygestop), skal man vælge med omhu.


 5. En anden måde at komme igennem et rygestop, er medicin, men det kræver at du taler med din læge om anvendelse, risici og andre faktorer. Det anbefales dog kun til rygere der som minimum ryger 10 cigaretter om dagen og ikke anbefalet til smårygere, gravide samt børn og unge.

  Her bør du altid kontakte egen læge for råd og vejledning, da din egen læge kender din sygehistorie bedst. Man kan dog inddrage specialister ved behov.


 6. Vores absolutte favorit, både på kort og langt sigt efter et rygestop. Man får alle fordelene ved at ryge gennem harmløs damp, men slipper for alle de skadelige stoffer.

  Det er også grunden til at det er så populært blandt så mange mennesker, så du kan også gøre, hvis du gerne vil blive fri for tobaksrøg, men ikke er bange for harmløs damp.

  Det er af helbredsmæssige årsager bedre at dampe end at ryge, da damp ikke skader helbredet på samme måde som tobaksrøg. Nikotinbehovet dækkes, men i stedet for at fylde det med skadelig røg, fyldes den med harmløs damp.

  Ud over de sundhedsmæssige aspekter giver brugen af e-cigaretter også et stor boom i ekstra penge, da det er meget billigere.

Som vist i ovenstående har den teknologiske udvikling givet så mange hjælpemidler til rygestop, men før du bruger en formue på hjælpemidler, så bør du tænke over, hvad der vil virke bedst for dig og din livssituation.

Der er slet ikke behov for at bruge alle. Som allerede nævnt kan man med fordel drage fordel af hjælp, da et rygestop uden hjælp hurtigt bliver en hård og kold tyrker, så hvorfor ikke gøre det nemt og behageligt for sig selv?

Én af hjælpemidlerne, der samtidig er vores favorit, er e-cigaretter. De er en fantastisk erstatning for smøgerne, bare uden de skadelige stoffer. Man kan tilmed krydre sin dampoplevelse med alverdens skønne smagsoplevelser, enten med eller uden nikotin.

Man starter med et nikotinniveau der ca. svarer til antal daglige cigaretter, og så kan man så i eget tempo trappe ned. Og hvorfor ikke krydre dampen med en lækker smag – frugt, slik, tobak, dessert og meget andet.


Damp nyheder ind-og udland
E-cig sundhedsstyrelsen

Dampnyheder

Om end det er alment anerkendt, at e-cigaretter er det sunde alternativ til nikotin-cigaretter, er der stadig en vis usikkerhed omkring, hvad det betyder for menneskets helbred på langt sigt.

Det er stadig et forholdsvist ungt marked der kun har eksisteret i 15 år, så der er ikke lavet nogle dybdegående videnskabelige studier, der gør det muligt at vurdere de langsigtede helbredsmæssige konsekvenser ved brug af e-cigaretter.

Selvom e-cigaretter ikke indeholder alle de samme skadelige stoffer som cigaretter og rulletobak, kan det ikke med sikkerhed siges at e-cigaretter ikke er skadelige for brugernes helbred, da der er usikkerhed om de mulige helbredsmæssige konsekvenser ved at inhalere de forskellige indholdsstoffer og dels viden om nikotins negative konsekvenser for helbredet, for især børn og unge.

Der er lavet foreløbige undersøgelser der frikender de dampende lækkerier for skadelige påvirkninger.

Brug af e-cigaretter og de helbredsmæssige konsekvenser

Den danske Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med andre udarbejdet en redegørelse om faglig viden om e-cigaretter, herunder en beskrivelse af de helbredsmæssige konsekvenser ved brug af e-cigaretter, særligt hos børn og unge, dels en beskrivelse af situationen i USA, hvor man har set sygdomstilfælde og dødsfald efter brug af e-cigaretter baseret på baggrund af videnskabelig litteratur og undersøgelser af indholdsstoffer, helbredsstoffer og risikoen for forskellige grupper

Bl.a. konkluderes:

 • en markant større andel af ikke-rygende børn og unge har prøvet e-cigaretter end ikke-rygende voksne, som har prøvet e-cigaretter

 • omkring halvdelen af all voksne rygere bruger damp som alternativisær børn og unge bør hverken bruge damp eller ryge cigaretter, da nikotinpåvirkningen af børn og unges hjerner kan skade deres udvikling, idet hjernen ikke er fuldt udviklet før 25-års alderen.

  Ligeledes kan tidligt brug af damp forøge risikoen for at de unge begynder at ryge cigaretter senere.


 • at smagen ofte er hovedårsagen til, at børn og unge prøver e-cigaretter.

 • at der endnu ikke er gennemført undersøgelser af helbredseffekter af langtidsbrug af e-cigaretter, men undersøgelser af e-væsker viser indhold
  af kemiske stoffer med skadelige og potentielt skadelige helbredseffekter, om end det ikke er nær så skadeligt som nikotin-cigaretter.

 • at der indtil videre kun er gennemført relativt få undersøgelser af de helbredsmæssige langsigtede konsekvenser ved brug af e-cigaretter, men vurderet ud fra de toksikologiske undersøgelser af e-væsker og aerosoler,må det sammenholdt med viden om nikotins negative effekter frarådes børn og unge, gravide og ammende at anvende e-cigaretter.

Som konsekvens af ovenstående er anbefalingerne derfor:

 1. Ikke at bruge e-cigaretter

 2. Børn, unge, gravide og ammende bruger e-cigaretter bør ikke anvende dem

 3. Ikke at tilsætte ting som f.eks. olier til e-væsker.
 4. At vælge kvalitetssikret rygestoprådgivning i kombination med godkendt rygestopmedicin til gennemførelse af rygestop.

  Cigaretter er dog meget skadelige, og her kan e-cigaretter være det sundere alternativ, om end dens påvirkning over længere sigt ikke er fuldt klarlagt.

Påvirker dampen for tidligt død?

Rygning er som bekendt meget skadeligt for helbredet, både på kort og lang sigt.

De fleste bliver hurtigt afhængige af nikotinen, og det er der bred enighed om, at det er usundt. Hvor der endnu ikke er fuldkommen enighed eller undersøgelser af e-cigaretters langsigtede påvirkning, er alle enige om at det er bedre at dampe end at ryge.

Med andre ord har du muligheden for at slippe for alle de sundhedsskadelige aspekter ved cigaretterne uden at give afkald på nydelsen og en ny dejlig afslappende oplevelse– bare uden de skadelige følgevirkninger.

Med e-cigaretter får du følelsen af at inhalere røgen, men uden risiko for farlige sygdomme, gener og bivirkninger.

Dampning giver følgende umiddelbare fordele i forhold til almindelig rygning:

 • Dårlig ånde

 • Gule tænder

 • Dårlig lugt

 • Øget risiko for kræft

 • Øget risiko for hjertekarsygdomme

 • Dårlig kondition

 • Øget risiko for KOL

 • Tidlig død

 • En alderdom præget af svær sygdom

Damp afgiver kun dam, så det er også slut med passiv rygning for resten af familien og omgivelserne, og endelig giver de elektroniske cigaretter helt nye muligheder. Ud over at kunne købe et utal af smagsvarianter, så man kan variere sin rygeoplevelse efter lyst og behov.

Man kan blandt andet vælge mellem e-væske med smag af frugt, slik, dessert og meget andet ligesom e-væske eller e-juice både fås med og uden nikotin med mulighed for at nedtrappe nikotinen efter behov og egne præferencer.

Med andre ord kan dampning være vejen til et let og smertefrit rygestop og et supplement til almindelige cigaretter. Men det er en kendsgerning at jo færre giftstoffer man indtager, jo sundere bliver man.

En ny Harvard-undersøgelse viser, at selvom personer efter at være stoppet med at ryge tager på, har de mindst 50% lavere risiko for at dø for tidligt af ryger relaterede sygdomme.

Det er baseret på over 170.000 mennesker i over 30 år, så man må sige at dampning er det milde alternativ til rygning, om end alt endnu ikke er 100% klarlagt. Uanset om man tager på eller ej, giver et lavere rygestop for at dø tidligt.

Foreløbigt kan det siges at e-cigaretter som minimum er 95% sundere end nikotin-cigaretter, så det kan kun gå for langsomt at få skiftet smøgerne ud med damp.


Lungesygedom i USA

Siden branchens spæde start har der været skrækhistorier om folk der har taget skade af at dampe. Disse historier er der en sandhed i, men det er forholdsvist uskadeligt, hvis du vælger at gå efter godkendte produkter fra Easy to Smoke. Vores produkter lever op til regler og krav for mærkning, indhold osv.

i henhold til europæisk lovgivning fremstillet under kontrollerede forhold med løbende kontrol. Du kan derfor trygt handle hos os og lægge din sundhed og fremtid i vores dampende trygge hænder, og ved spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Ny forskning fra USA viser dog, at det som passiv ryger kan være sundhedsskadeligt at inhalere dampe fra en e-cigaret, især hvis man har astma. Ligesom passiv rygning er sundhedsskadeligt, kan der være en vis risiko ved at inhalere passiv damp, især for børn og unge.

Ikke alene bør man holde børn og unge fra at dampe, men bør så vidt muligt også dampe langt væk fra dem for at sikre at de ikke udsættes for noget.

Har man astma, KOL eller dårlige lunger, bør man holde sig væk fra steder hvor der dampes, ligesom med rygning, da hovedbestanddelen i e-cigaretter er propylenglycol og glycerin, der eksempelvis også bruges som opløsningsmiddel i medicin og til teaterrøg.

Også tidligere dyreforsøg antyder på, at damp fra e-cigaretter er skadelig, både for folk med almindelige lunger samt folk med astma og andre nedsatte lungefunktioner.

Musse- og rottefostre, udsat for damp før fødslen, blev født ned nedsat vækst i lungerne. Ligeledes er det konstateret, at voksne mus udsat for damp i kortere tid, får luftvejsinfektioner og et ringere forsvar overfor bakterier og virus i lungerne og nedsat lungefunktion.

Med andre ord bekræfter dyreforsøg, at rygning er skadeligt, og her kan e-cigaretter være et udmærket alternativ.

Men med afsæt i tidligere dyreforsøg er det bredt anerkendt at passiv dampning har en negativ indvirkning for børn og unge med lungesymptomer, da de har de sarteste luftveje og samtidig ikke så nemt kan sige fra når voksne enten ryger eller damper.

Denne undersøgelse er unik og meget veldokumenteret med mere end 10.000 børn og unge fra 67 amter i Florida med en meget systematisk dataindsamling, der peger i en og samme retning.

Al forskning peger på at dampning er skadeligt for isæt unge og nedsatte lunger, om end det ikke er så skadeligt som nikotin-cigaretter.

Undersøgelsen har taget højde for andre faktorer, der kan irritere lungerne, som børn og unges egne og deres forældres rygevaner samt udsættelsen for passiv tobaksrøg fra almindelige cigaretter, men også andre faktorer såsom børnenes oprindelse, forældrenes uddannelse, boligsituation og lignende.

Med andre ord bør man aldrig tilstræbe at ryge, hverken unge eller voksne, hverken passivt eller aktivt. Det sunde alternativ til rygning er e-cigaretter, der dog ikke ukritisk bør bruges af hverken unge eller voksne, men stadig er sundere end nikotin-cigaretter. Det bedste er at være røg- og dampfri, men skal man vælge mellem disse, er damp langt at foretrække frem for smøger.

Ovenstående studie er amerikansk, men kan sagtens konverteres til danske forhold, både blandt unge og voksne.

Har man astma, KOL eller dårlige lunger, bør man aldrig begynde med at ryge og bør også holde sig fra at dampe og heller ikke opholde sig i lokaler, hvor der dampes. Lungerne tager simpelthen skade af damp og røg og de indeholdende kemikalier og stoffer.

På kort sigt mærker man måske ikke de store konsekvenser, men stofferne sætter sig i kroppen og kan give store komplikationer på langt sigt.

Lungerne har ganske enkelt ikke godt af dampen fra e-cigaretterne, men der er behov for mere forskning på området, før man kan lave generelle anbefalinger om, at folk med dårlige lunger bør holde sig fra e-cigaretter både som rygere og i forbindelse med passiv rygning.

Om end der ikke foreligger fuldstændig og komplet forskning på området, kan man konkludere følgende: Både almindelige nikotin-cigaretter og e-cigaretter indeholder en række forskellige kemikalier der begge kan påvirke den menneskelige krop negativt.

Hvor almindelige nikotin-cigaretter afgiver over 4000 giftige stoffer hver gang man tager et hiv og slipper røg løs, for både rygeren og omgivelserne, er det endnu ikke fuldkommen klarlagt, hvor stor eller lille skade dampning har. Foreløbige undersøgelser er ikke helt entydige, men det anbefales altid at vælge dampning frem for rygning.

Dette giver også mulighed for at komme rygningen til livs trin for trin og uden at skulle tage en kold tyrker.

Dampning giver mulighed for et rygestop med færre symptomer og ubehagelige bivirkninger, så er du ryger, vil vi anbefale dig at prøve med dampning, der til sidst kan blive din nøgle til et helt røg- og nikotinfrit liv med masser af sundhed.