Påvirker dampen for tidligt død?


Rygning er som bekendt meget skadeligt for helbredet, både på kort og lang sigt.

De fleste bliver hurtigt afhængige af nikotinen, og det er der bred enighed om, at det er usundt. Hvor der endnu ikke er fuldkommen enighed eller undersøgelser af e-cigaretters langsigtede påvirkning, er alle enige om at det er bedre at dampe end at ryge.

Med andre ord har du muligheden for at slippe for alle de sundhedsskadelige aspekter ved cigaretterne uden at give afkald på nydelsen og en ny dejlig afslappende oplevelse– bare uden de skadelige følgevirkninger.

Med e-cigaretter får du følelsen af at inhalere røgen, men uden risiko for farlige sygdomme, gener og bivirkninger.

Dampning giver følgende umiddelbare fordele i forhold til almindelig rygning:

  • Dårlig ånde

  • Gule tænder

  • Dårlig lugt

  • Øget risiko for kræft

  • Øget risiko for hjertekarsygdomme

  • Dårlig kondition

  • Øget risiko for KOL

  • Tidlig død

  • En alderdom præget af svær sygdom

Damp afgiver kun dam, så det er også slut med passiv rygning for resten af familien og omgivelserne, og endelig giver de elektroniske cigaretter helt nye muligheder. Ud over at kunne købe et utal af smagsvarianter, så man kan variere sin rygeoplevelse efter lyst og behov.

Man kan blandt andet vælge mellem e-væske med smag af frugt, slik, dessert og meget andet ligesom e-væske eller e-juice både fås med og uden nikotin med mulighed for at nedtrappe nikotinen efter behov og egne præferencer.

Med andre ord kan dampning være vejen til et let og smertefrit rygestop og et supplement til almindelige cigaretter. Men det er en kendsgerning at jo færre giftstoffer man indtager, jo sundere bliver man.

En ny Harvard-undersøgelse viser, at selvom personer efter at være stoppet med at ryge tager på, har de mindst 50% lavere risiko for at dø for tidligt af ryger relaterede sygdomme.

Det er baseret på over 170.000 mennesker i over 30 år, så man må sige at dampning er det milde alternativ til rygning, om end alt endnu ikke er 100% klarlagt. Uanset om man tager på eller ej, giver et lavere rygestop for at dø tidligt.

Foreløbigt kan det siges at e-cigaretter som minimum er 95% sundere end nikotin-cigaretter, så det kan kun gå for langsomt at få skiftet smøgerne ud med damp.