Væske guide


E-cigaretter er kilde til meget glæde. Mange tænker på e-cigaretten, men selve oplevelsen er e-væsken, også kaldet e-juice. De fås i utallige smagsvarianter som frugt, slik og meget andet, men som alternativ til de færdigblandede e-væsker, kan du med rette vælge Shake N Vape.

Her køber du en større mængde e-væske uden nikotin og en nikotinbase med det ønskede nikotinindhold – og så kan væsken ellers blandes. Det er nemt, og du har selv indflydelse på nikotinniveauet du ønsker i din væske.

Blandingen skal bare rystes, og så er den ellers klar til damp efter 10-20 minutter.
Vælg mellem vores store udvalg af færdigblandede e-væsker, eller bland din helt egen.

Vi tilbyder forskellige aromaer og nikotinstyrker hos Easy to Smoke. E-væske er den særlige væske, du fylder på din e-cigaret, og som omdannes til damp, når du inhalerer i mundstykket, men du har også mulighed for at lave dine egne e-væsker. Alt hos os er naturligt, men til gengæld meget varieret i smag.

Se vores e-væske beregner 

E-væske med mange forskellige smagsvarianter

At vælge aroma og smag til din e-cigaret handler meget om smag. Nogle foretrækker søde smagsoplevelser som frugt og slik, mens andre foretrækker at lette overgangen fra cigaretter til damp ved at vælge tobak eller mentolsmag.

Læs mere her: Find din helt egen e-væske

Sådan vælger du din nikotinstyrke

Ved købet skal man vælge en bestemt nikotinstyrke, alt ud fra hvor mange cigaretter man ryger dagligt og så i eget tempo nedtrappe, så det ikke bliver så voldsomt at stoppe med at ryge.

Med modsat cigaretter med over 4000 skadelige stoffer, er nikotin slet ikke skadeligt. Af nikotinstyrker findes der 0, 6, 12, 18 og 20 mg, og du kan se i nedenstående hvad de cirka angiver i dagligt nikotinforbrug.

 • 0 mg. – Ingen nikotin og indeholder kun PG og VG og aroma

 • 6 mg. –  Ca.  0-10 cigaretter.

 • 12 mg. – Ca. 10-15 cigaretter.

 • 18 mg. – Ca. 20 cigaretter.

 • 20 mg. – Mere end 20 cigaretter.


  Find her: Nikotinstyrke 70/30

  Find her: Nikotinstyrke 50/50

Hvad består e-væske af?

Damp kræver en væskebase, og denne væskebase er oftest en blanding af Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk Glycerin (VG). E-væsker er fremstillet af få ingredienser af farmaceutisk kvalitet, og som alle er af naturlige smagsstoffer.
Et højt niveau af PG giver masser af krads i halsen, mens et højt niveau af VG giver mere smag og damp.

Hvad er PG og VG?

PG er et levningsmiddel, der binder smagen og der giver kraftigere smag og mere halskrads. Den rette kombination mellem VG og PG giver et velafbalanceret forhold mellem meget damp og god kraftig smag.

VG er udvundet af vegetabilsk fedt, dvs. et flydende fedtstof, der giver den fyldige damp. Jo mere VG e-væsken indeholder, jo mere damp produceres.

Unaset hvilken sammensætning du vælger, får du hos Easy to Smoke en 1. klasses smagsoplevelse og den helt perfekte kombination mellem smag og damp. E juice guide er med andre ord andet end bare at vælge en smagsvariant – det er at betræde en helt ny verden fuld af dampende mange muligheder.

Læs mere her: hvordan man blander sin e væske

Vi sikrer en høj kvalitet-

Når du handler e-væske hos os, finder du kun varer der overholder og overstråler alle internationale regler og retningslinjer for dampning og er uden skadelige stoffer. Tværtimod er der fokus på e-juices med naturlige ingredienser og med en masse forskellige smagsoplevelser, uanset om du er til smagen af tobak, frugt, drinks, krydderi, eller noget helt andet. Produceret under kliniske forhold med internationale krav til renhed og sikkerhed giver høj kvalitet.

E-væske kommer i en 10 ml. flaske og er pakket i en lille æske. Her kan du læse indholdsdeklaration og nikotinindhold. Vores e liquid guide finder du her.Når du bliver mere erfaren, kan du også begynde at blande selv. Men hvad skal du gå efter?

Bland selv

Du kan blande selv, hvi du gerne vil have indflydelse på smagen af e-væske. Til forskel fra Shake N Vape, tilføjer du ikke bare nikotin til en færdigblandet e-væske; du blander en lille dosis aroma med nikotin for at lave en din bland selv e væske. Måske har du altid drømt om at kombinere smagen af kaffe med en sød dessert eller måske slik med frisk frugt for en endnu sødere smag?


Hvis du ønsker at blande selv, kan du med fordel investere i et kit til selvblanding. Det består typiskaf aroma og nikotinbase på tilsammen 10 ml, som vil give cirka 5 opfyldninger. Når du bliver lidt mere erfaren og dampende sikker, kan du købe aroma og nikotinbase særskilt i større mængder og eksperimentere med at blande og skabe endnu flere nye dampoplevelser. Dette er vores bland selv e væske guide.

Find dem her: SHAKE N VAPE

VPG Base til selvblanding

Det er ikke spor svært at blande selv. Det er heller ikke farligt, men det er udfordrende på en sjov måde. Det er faktisk rimeligt ligetil. Når du skal vælge e-væske, uanset typen, skal du beslutte dig for indholdet af PG/VG, som er de to primære tilsætningsstoffer i e-væske. PG står for Propylen Glycol, og VG står for Vegetabilsk Glycerin.

Tilsætningsstofferne kendes også som e-numrene E-1520 og E-422, og de bruges blandt andet i husholdningsprodukter og fødevarer, hvorfor du højst sandsynligt er vant til at indtage dem.


PG er en smagsforstærker. Jo højere indhold af PG, des mere intens vil smagen/aromaen være. Samtidig har PG en indvirkning på den såkaldte ”halskradse” fornemmelse, som tobakscigaretter også giver, og som tidligere rygere derfor ofte vil foretrække.


VG er tyktflydende og giver dermed en direkte indvirkning på mængden af damp. Jo mere VG, des mere og fyldigere damp vil du opleve. VG har dog en sød bismag og kan derfor ”forvrænge” smagen/aromaen på e-væsken, hvis indholdet er særligt højt.


En standard e-væske vil typisk have et PG/VG-indhold på 50/50 for at skabe en balance. Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker, og om du vægter smagsintensitet eller dampmængde.

Lad den modne

Uanset, om du foretrækker Shake N Vape eller aroma, er det en fordel at lade bland selv e væsken modne inden brug. Begge typer af basisvæsker kan i princippet bruges umiddelbart efter blanding, men modningsprocessen bliver bedre og giver en bedre dampoplevelse hvis den får lidt ekstra tid.

Ekstra varme giver en kortere modningsproces, hvorimod kølige og mørke omgivelser giver en længere modningsproces.

Det kan inddeles i korte og lange modningsprocesser, som kan gøres på følgende måder:

Korte modningsprocesser

I en lufttæt pose placeres flasken i en skål med kropsvarmt vand. Lad flasken stå, indtil vandet bliver koldere. Flasken kan nu rystes, åbnes og er så klar til brug.


Opvarm flasken i i 10 sekunder i mikroovnen på fuld styrke og åbn den herefter, sæt låget på og gentag så proceduren 1-2 gange mere. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt.
I en lufttæt pose sættes flasken i bilens handskerum i sommeren og bliver der 1-2 dage. Bagefter skal den blot åbnes og er klar til brug.

Lang modningsproce

Denne proces minder meget om vins modning – e-væsken placeres et mørkt og køligt sted som kælderen eller i bunden af et skab i 2-4 uger.


Nogle anbefaler at fjerne låget i dele af modningsprocessen, så væsken kan modnes. Du bør dog ikke fjerne låget i mere end 24 timer ad gangen, og du bør sørge for, at der hverken kan komme skidt eller insekter i flasken. En anden mulighed er at åbne flasken kort dagligt, inden du ryster den.

Valg af modningsproces

Hvilken af ovenstående modningsprocesser, du vælger, afhænger af tid og præferencer. Det handler om at prøve sig frem. Kan du ikke smage forskel er der ingen grund til at bruge 3-4 uger på at modne en flaske e-væske, men oftest vil man opleve en dybere smag ved længere modning et mørkt og koldt sted over længere tid.

Hvilken modningsproces man vælger, afhænger af ens præferencer og hvor længe man orker at planlægge ud i fremtiden for hver flaske der skal gøres klar.


Som en af de første forhandlere i Danmark har vi hos Easy to Smoke fået nikotinbaser samt aromaer til at blande sin egne e-væsker. Det er både billigere og giver langt flere muligheder – har du f.eks. nogensinde overvejet hvordan smagen af friske hindbær vil dampe enhver oplevelse af sød dessert op?

Med selvblander kan du altså selv blande de aromaer du ønsker, og du kan smage din væske til indtil du rammer hvad du synes er perfekt – med blandingsvæsker fra Easy to Smoke får du det bedste udgangspunkt for god damp og perfektionerer det med egne præferencer.

Hvad skal jeg bruge til selvblander E-juice?

Ud over det ønskede PG / VG-forhold (mere om det senere) skal du være opmærksom på følgende for at få en unik smagsoplevelse – men du kan selv gøre den så unik som den skal være:

Aroma


Smagsstoffet i e-væsken er svært at rådgive om, da alle har forskellige præferencer. Nogle er til harske smagsoplevelser, andre til blide og frugtige, mens andre igen bare vil have det hele. Hvis du ønsker at blande flere forskellige smage, så skal du købe de aromaer du ønsker at blande.
Se Easy to Shops store udvalg af aromaer her.

Sprøjte


En lille sprøjte med afmærkning kan bruges til både VPG-basen og aroma. Måleenhederne er vigtige, da det gør det muligt at lave en identisk blanding næste gang.
Se Easy to Smokes udvalg af sprøjter her.

Flaske


Easy to Smoke har flere forskellige flasker til opbevaring af e-væsker. Alle flasker bør dog have en hældetud for nemmest mulig påfyldning. Se udvalget her.

Find dem her:  SELVBLANDER

Hvordan er blandingsforholdene i selvblander væske?

En tommelfingerregel er at aromaindholdet skal være 10%, dog anbefales stærkere smagsvarianter som mentol og kaffe kun at udgøre 5%, da det ellers bliver for kraftigt, og nogle frugtaromaer kan med fordel også udgøre en større andel. Men det er som skrevet smagssag, og der findes ikke noget rigtigt eller forkert i dampens hede verden. De fleste kommer dog i portioner på 10 ml.


En god ide kan være at kombinere en stærk aroma med en svagere, da det vil give smagen nye nuancer – f.eks. er smagen af dessert inden for dampverdenen også stærk. Denne kan med fordel kombineres med en blid smag af jordbær.

Læs mere: Find den smag du bedst kan lide

Fordele ved at blande e-juice selv

Da der ikke er nogle ulemper ved at selvblande, vil vi også kun fremhæve de allerstørste fordele – du skal hellere bruge din tid på at se alle vores lækre e-juices og få prøvet teori af i praksis.

Dampende mange muligheder for nye oplevelser
Udvalget for ”klassiske” aromaer som frugt, slik og andre ”rene” smagsoplevelser er kæmpestort, så hvorfor ikke tage skridtet videre og prøve at skabe noget unikt. Udvalget er stort, men du kan selv perfektionere din oplevelse så resultatet er perfekt til dig. Det er uendelige muligheder til meget små priser.

 • Vælg selv nikotinstyrke

 • Vælg en lækker sammensætning af PG/VG

 • Det er større mængder til færre penge samt maksimal frihed. Og jo mere du damper, jo billigere bliver det.