Gode tips til dit rygestop


Det vigtigste er at få implementeret en masse gode tips til rygestop for at holde ud på den lange bane for et varigt rygestop

 1. Når den er taget, er det muligt at lave en vej for at komme ud af sin nikotinafhængighed. Når den er truffet, findes der mange hjælpemidler som e-cigaretter, støtte og meget andet der kan hjælpe med at gennemføre det.

  Der findes adskillige specialister inden for sundhedssektoren, både offentligt og privat, der altid er klar til at hjælpe. Ved at få professionel hjælp er det 5 gange mere sandsynligt at rygestoppet holder end hvis man bare stopper fra den ene dag til den anden uden brug af e-cigaretter eller fagfolk.


 2. Skriv dine grunde til at stoppe ned: Er det dyrt? Skader det dine børn og sætter det en grim ligt i huset? Der er så mange grunde til at stoppe og ingen grunde til at fortsætte. Med ved at skrive det ned, kan du konstant minde dig selv om, at det er en god beslutning.


 3. Brug e-cigaretter som erstatning og prøv en masse forskellige e-juices.

 4. Sørg for at fortælle dine nærmeste om din beslutning, så du ved at der er opbakning.


 5. Sørg for at give dig selv løbende motivation – hvor længe har du holdt ud, hvor længe har du været symptomfri og hvad er målet? Disse mål forhindrer at du går død i rygestoppet og smider den nye gode vane overbord.


 6. Fokuser på sunde vaner og sørg for at passe godt på og forkæle dig selv på andre måder end rygning – god sund mad og kvalitetstid med venner og familie.

  Med alle de penge man sparer, kan man også unde sig en lækker ferie eller måske købe noget andet lækkert man længe har drømt om.

Hvilke kropslige forandringer opstår der i forbindelse med et rygestop?

Det er aldrig for sent at indlede et rygestop, da der altid er noget at vinde, uanset hvor gammel eller ung man er og uanset hvor meget eller lidt man ryger! På både kort og langt er der meget at vinde og meget lidt at tabe ved at stoppe med at ryge. De mest almindelige kropslige forandringer ved rygestop består af følgende

 • Efter 20 minutter - Blodtryk og puls er faldet til normalt

 • Efter 1 døgn – Mindsket risiko for blodprop

 • Efter 3-12 måneder – Søvn og vejrtrækning er bedre

 • Efter 1-2 år – Mindsket risiko for blodprop (halvering)

 • Efter 5 år – Mindsket risiko for visse kræftformer

Med over 4000 giftige stoffer i hvert eneste hiv af en nikotin-cigaret, er det en kendsgerning, at ikke-rygere i gennemsnit lever længere og bedre end rygere. Et rygestop kan ikke bare forlænge dit liv, men også forbedre livskvaliteten.

Energiniveauet stiger sammen med fertiliteten samt risikoen for abort eller skadede børn falder. Ligeledes oplever mange at nærmiljøet forbedres, når den sidste cigaret er blevet skoddet.