Overall guide

Hvordan man skifter sin coil

Sådan skifter du coilen – og sådan får du den til at holde længe

At dampe er skønt, men det kræver at man ved hvad man gør. Ud over at lære at bruge den, skal man også huske at vedligeholde den korrekt.

Følgende har betydning for din coil og hvorfor den måske brænder af for hurtigt:


Brænderen er den ofte den yderste ting del af e-cigaretten før mundstykket og kaldes både clearomizer, glassomizer og cartomizer. Den indeholder bomuld som suger e-væsken op og omdanner dette til damp.

En clearomizer absorberer e-væsken og sender den påhældte e-juice videre gennem coilen hvor dampen bliver dannet. Hvordan skifter man coil, lærer du nemt.


Lad altid en ny brænder optage noget e-væske, før den tages i brug. Er vattet stadig tørt eller har ikke nået at blive væddet tilstrækkeligt, vil oplevelse blive tilsvarende tør og kedelig og måske ligefrem ulækkert hvis coilen brændes over.

Coilen er en metalspole viklet om noget rundt og fyldt med vat. Vattet suger e-væsken til sig, som så varmes op og bliver til damp, når du aktiverer batteriet ved at sutte på mundstykket.


På brændere sidder coils der opvarmer selve e-væsken og omdanner den til røg. Ved en single-coil konstellation har e-cigaret én varmegivende coil tilknyttet til batteriet til at skabe damp.

Her vil dual-coils give dobbelt så meget damp med en vildere oplevelse, mere smag og mere damp. Du behøver dog ikke give den fuld skrue, men Dual-coild giver bare mere power.

Dette kræver dog mere e-væske, så tanken tømmes hurtigere da der er mere tryk på. Typisk bruger begyndere single-coild for at komme godt i gang og mere erfarne dampere sværger til dual-coils. Tag her et kig på Easy to Smokes mange lækre e-cigaretter og coils.

De fleste e-cigaretter kommer med en udskiftelig coil, da den slides og holder 2-3 uger ud fra et gennemsnitligt forbrug. Dette afhænger dog som nævnt af, hvor meget man bruger den og hvor ofte – her har vi taget udgangspunkt i damp der skal erstatte 20 cigaretter om sagen.

Altså hvor meget, du damper/ryger, og hvor hårdt og længe, du suger. Ryger man mere, vil den holde i kortere tid, og omvendt vil den holde længere hvis man ryger mindre.


Når du har brugt de samme coils over en lang periode, er den slidt og skal skiftes ud. Det er forskelligt hvordan man oplever dette, men du bør begynde at overveje at skifte den ud når smagen ikke længere er lige så godt og fyldig, eller hvis smagen decideret er ved at blive mærkelig og brændt.

Det skyldes at den er ved at være brænde ud og det vil kun blive værre. For en fortsat optimal dampoplevelse anbefales det at skifte coils så snart du begynder at lægge mærke til ændringer i smag og intensitet.
 
Coilsne kan både sidde i toppen eller i bunden af brænderen, alt afhængig af e-cigaretten. For at skifte dem ud skal de bare skrues af for at sætte de nye på.

De nye coils kræver at stå med e-juice i nogle minutter for at blive klar, men allerede efter et par sug tager oplevelsen dig til nye højder.

Easy to Smoke har et lækkert stort udvalg af coils – ofte sælges de i pakker á 5stk. og varierer i pris mellem 99 – 300 kr.

Læs mere: Find din coil

Udskiftning af coil:

Der findes ingen generelle retningslinjer for at skifte coils, da det afhænger af den enkelte e-cigaret, men det er i bund og grund nemt og tager kun 1-2 minutter. Generelt bør du skifte coild ved at skrue låget af tanken, da 90% af coils sidder i det stykke man skruer af.

Man fjerner blot den udtjente coild, og så er den klar til damp efter kun 5 minutters trækken da den så er gennemvædet. Det kan dog variere fra tank til tank, så man skal virkelig lære sin e-cigaret at kende for at kunne betjene den ordentligt.

Skifte coil

Korrekt watt og volt forlænger levetiden på din coil:

På langt de fleste e-cigaretter kan man skrue op og ned for watt-styrken med et indbygget “minimum” og “maksimum” watt og “bedst ydelse” (best performance) i forhold til hvor mange watt din e-cigaret skal have.

Hvis den ligger enten under eller over de anbefalede værdier, yder brænderen ikke og man tærer på brænderen og ødelægger levetiden. At den ligger under det anbefalede vil ikke presse e-cigaretten, men det giver blot ingen damp. Modsat vil den hurtigt blive slidt, hvis den kører over det anbefalede.


Når du starter en helt ny brænder op, så start med at dampe i den lave ende af det anbefalede watt-område og gradvist skru op. Få startet op i ro og mag, så du kan arbejde dig ind i hvordan den bedst virker, og hvordan du foretrækker din damp.

Ikke bare brugen men også nogle e-juicer kan også være lidt hårde ved brænderen og påvirke levetiden. Her vil især meget søde væsker som frugt og slik hurtigt kunne påvirke den, men det kan modvirkes ved regelmæssig rengøring og korrekt brug.

Hvis brænderen ”karameliseres” eller der aflejres rester, vil fordamperen ikke virke optimalt og smagen bliver grim og anderledes.

Daglig slitage af brænderen e-cigaret.


Sidst men ikke mindst, så er levetiden på din brænder proportional med, hvor meget du damper. Jo mere du damper, jo højere watt du damper på, jo sødere væske du bruger - ja - jo hurtigere bliver din brænder slidt.

Når den ikke kan mere, så er det typisk den brændte smag, eller at den ikke producerer så meget damp mere, der indikerer at det er tid til et skift.

Note vedr. reklamation på coils:

Brændere/coils er ikke noget der som sådan kan reklameres over. Oplevelsen og levetiden på dine brændere er meget afhængige af betjeningen af dem. Det har klart den største betydning for, hvordan de virker.

Der er ikke nødvendigvis fejl på produktet. Du kan dog også godt være uheldig, at du i en pakke coils får en, der bare ikke virker som den skal fra start

Sådan undgår du at skifte coil for ofte

Alle dampere og især sub-ohm-dampere – har prøvet at coilen brænder tør. Dette sker hvis coilen varmes op uden e-juice, da det vil brænde vattet, som i stedet for den udvalgte lækre smag efterlader en grim og træls smag.

Når den først smager brændt, skal enten coilen eller tanken skiftes. Vi har et stort udvalg her, men vi vil gerne give dig tips til at forlænge levetiden for coilsene.

Fugt coilen før brug:

Hvis du blot begynder at dampe før coilen er mættet med e-juice, brændes den af og vil være ubrugelig, så det er essentielt at lade coilen vædde på e-juicen før den tages i brug. Det er din garanti for friske og forførende fede dampoplevelser.

Lad den trække før brug

Når coilen eller tanken er skiftet, skal du lade den tørre væge og lade den blive helt gennemblødt, før den tages i brug, og det bør du lade den gøre i flere minutter. Vent gerne op til 15 minutter og brug manuelle dryp før brug.


Processen kan dog gøres kortere ved at fugte vægen (coilen), før den installeres. Behovet for tid og væge kan variere fra coil til coil, men som regel hjælper det at dryppe i åbning i siden eller toppen af coilen, hvor vægen er synlig. Vægen skal ikke kunne suge mere, og så er den ellers mættet, og du er klar til vaping.  

En anden metode til at gøre en ny coil klar til brug, er at tage et par sug før den tages i brug. Tanken fyldes med favorit e-juice, og så tager man 3-5 sug UDEN at klikke på batteriet, hvilket tvinger e-juicen ind i vægen, men vi anbefaler altid at vente i ca. 15 min. inden du damper løs. Først her er du sikker på at alt er vædet godt og grundigt igennem.


Ikke dampe hele tiden og superekstremt
Kædedampning eller forsøg på at dampe hårdere kan presse coilen mere end den kan holde til, så coilen simpelthen ikke kan holde vægen mættet med e-juice, og derfor vil du kunne risikere at dampe på en helt tør væge. Ved almindeligt brug er det intet problem.


Løsningen på dette er enkel – ved at dampe mindre intenst bliver det ikke et problem. Følg anvisningerne og pres ikke systemerne mere end angivet, og så kan du ellers dampe løs. Lad e-cigaretten hvile 5 minutter efter brug, og så er den ellers klar igen.

Skru ned for energien:

Jo højere du skruer dem op for e-cigarettens energi, jo mere brænder coilen, og jo højere watt du kører på, desto mere e-juice bruger coilen ved hvert sug. Jo større dampskyer, jo længere restitution skal din coil bruge, før den er klar til næste sug.

Her er løsningen at skrue ned, både i styrke og frekvens for at opnå bedre smag og damp. Du kan starte med at reducere fra eksempelvis 30 watt til 20 watt, så de brænder mindre og derfor holder længere. Find en balance der både lader dig dampe løs og ikke presser systemet for meget.

Vi hos Easy to Smoke anbefaler, at man følger de skrevne anvisninger og altid starter fra den laveste indstilling og skruer stille og roligt op for wattsne indtil den passer perfekt til dit dampforbrug.

Hold tanken fyldt:

Jo mindre e-juice, jo dårligere betingelser får vægen, og coilen giver dårligere smag og oplevelse. Her er det essentielt at holde tanken fyldt hele tiden, så der aldrig brændes uden e-væske i beholderen.

Det vil komme til udtryk i mindre damp og dårligere smag og til sidst at man brænder coilen. Regelmæssig påfyldning vil ikke blot give nye dampoplevelser, men også holde e-cigaretten kørende. Hvor ofte skal man skifte coil afhænger af e-væskerne og brug – men vedligeholdelse kan gøre meget.

Mere PG end VG:

Jo mere PG, der er i væsken, jo tyndere vil væsken være, og det giver bedre betingelser for at suge e-juice ind i vægen.
Nogle væsker fokuserer mere på dampmængden end på smagen, og derfor produceres disse væsker med mere VG, hvilket gør den mere tyktflydende og mere velegnet til brug på sub-ohm eller dripper-tanke.

De fleste væsker produceres med 70% PG og 30% VG. Denne blanding regnes for en standard e-juice, som giver de fleste coils de bedste betingelser for både at give meget damp og en god smag, uden at brænde coilen tør.

Et højere VG-indhold (70% eller højere) kan forårsage problemer ved standard coils, da det kan brænde tør. Så, hvis du jævnligt oplever problemer med en tør, brændt smag, kunne det være, at du skulle kigge på, om det er den rigtige e-væske du bruger til din e-cigarettype.

Find her: Propylen Gyycol (PG)

Find her: Vegetable Glycering (VG)

Vælg e-juice med mindre aroma

Selvblander- og premium-e-væsker indeholder som regel betydeligt mere aroma end standardvæsker for en fantastisk smag. Men den kan også karamellisere og klistre på coilen for dårligere brug på både langt og kort sigt. Her er især de sødere e-juices som kaffe, tunge desserter og frugt de mest krævende.


En kamrameliseret coil kan reddes ved at rense den med lunkent vand eller lægge den i blød i alkohol i 24 timer så fedtet opløses. Herefter skylle den under lunkent vand og skal tørres. Den vil dog skulle skiftes efter noget tid som alle andre forbrugsartikler. Hvordan skifter man sin coil er forholdsvist nemt, tager ikke længe, og man lærer det hurtigt.


Læs mer her: E-væske og AromaSådan renser du din coil

For en optimal dampoplevelse er det vigtigt at e-cigaretten fungerer – det gælder ikke blot om at finde den rette smag, men også om at vedligeholde den. Vi giver dig nu den ultimative guide til god ren damp.

Enhver damper ved at man bare skal tænde for e-cigaretten, og så elektriciteten går igennem coilen, som hurtigt varmes op. Denne varme absorberes af e-væsken, som sidder i bomuldsvattet, og så er du ellers klar til at dampe.

E-cigaretten bør altid være i ordentlig og vedligeholdt stand for optimalt brug, hvorimod en dårlig eller ingen vedligeholdelse kan medføre at du ikke får det optimale ud af den, den går i stykker eller at ens coil hurtigt bliver brændt af. Vi vil nu gennemgå den optimale rengøring af alle dele.

Mundstykket

Mundstykket er essentielt at holde ren, da den skal have kontakt med læberne. Ligeledes har bakterier ekstremt nemt ved at komme på, da den ofte ligger frit i lommen, og der kan sidde gamle rester fra læberne på mundstykket.

Dampoplevelsen er ikke rar og heller ikke sund på alle planer. Det kan renses med varmt vand og derefter tørres grundigt.

Find dem her: Mundstykke

Tanken

Det er ikke unormalt at væske samler sig de steder hvor tanken kan samles, og selvom det ikke betyder det store når man bruger samme væske, men når det er tid til en ny smagsvariant, er det vigtigt at rengøre tanken for en optimal smagsoplevelse. Især i bunden vil væsken samle sig, så her bør man være særligt opmærksom.

Hvis gevindet eller connectoren på tanken er beskidt, kann moddet måske ikke få en ordentlig forbindelse, så brænderens modstand ikke bliver læst korrekt. I beskidt tilstand vil moddet ikke kunne yde det korrekte arbejde, så brænderen enten brænder af eller ikke virker kraftigt nok.

Selvom at det ikke er tvingende nødvendigt at gøre den ren for at den fungerer, er det både hygiejnemæssigt og brugsmæssigt vores stærkeste anbefaling. det vil smage bedre, og det er også meget rarere at dampe på en ren e-cigaret, da man jo heller ikke vil spise af beskidte tallerkner. Det vil også give en længere levetid og mere dampende overskud. At rense coils er derfor nødvendigt.

Find dine tanke her: Tank

Dårlig smag og damp

Coilen er den metaltråd som er viklet rundt ned i sugeenheden og lader dig nyde de dampende dråber. Her sørger vat for at suge e-juicen op og lader e-juice blive til damp. Som nævnt skal alle dele fungere for en optimal oplevelse. Ved første brug af coil/tank bør du lade den lad den stå i 5-10 min for at vatten kan nå at suge nok e-juice ind til coilén.

Ellers bliver oplevelsen sjældent dampende god, men snarere brændende og trist.

Hvad får min tank til at smag dårligt.

 •  Er der ikke mere e-juice, brændes man vatten af med resultat i en dårlig smag, og dette kan ikke blot redes ved at rense tanken men kræver en ny coil. Ved små skader kan man være heldig at den stadig kan bruges, men det er altid en vurderingssag.


 • Er coilen over en uge gammel og giver mindre smag og dårligere damp, kan det skyldes at den er slidt. Hvis en coil bruges for længe, dannes et lag fedt som ikke lader varmen trænge ordentligt igennem. Her er det som regel nok at rense den, men coilen holder ikke evigt, så den skal skiftes på et tidspunkt.


 • Prøver du en e-juice der viser sig ikke at falde i din smag, er det som regel nok at rense den grundigt. Men nogle smagsoplevelser er mere gennemtrængende end andre, så det kan være svært at fjerne oplevelsen heraf helt i coilen.

Sådan renser du tanken

1. Skil tanken i så mange dele som muligt og skyl blot tankdelene under rindende lunkent vand. Lad delene tørre over en hel nat for en virkelig rensende oplevelse, og så rensning af coil supernemt.


2. Er coilen blevet slidt, kan man med fordel lægge den i blød i hvid alkohol eller ren alkohol, hvis man har adgang til det. Det må dog ikke pudses eller gnides med alkohol. Brug heller aldrig sprit eller rengøringsmidler, da det ikke er udviklet til menneskelig indtagelse.


E-cigarettens batteri må aldrig vaskes med vand. I stedet kan man bruge ovenstående metoder og lade det hele tørre i 1-2 dage før tanken samles igen. Herefter kan man igen påfylde e-væske og efter 5 minutter er e-cigaretten igen klar med dampende lækre oplevelser, da den nu er renset for gamle e-væsker.

Rens din coil

Coilen/brænderen

Med ovenstående i mind er der mange måder at rengøre coilen. Nogle lader den bløde op i vodka, og så lade den tørre, men coilen bliver aldrig så god som ny. Det kan gøres i nødstilfælde, hvor du ikke lige umiddelbart kan få fat på en ny. Når den først er brændt, bliver den aldrig helt god igen, så nøgleordet er vedligeholdelse. Brug aldrig vand i coilen, da det ødelægger sugeevnen.


Som damper bør du altid sørge for at få rengjort og vedligeholdt din e-cigaret, da det andet både er uhygiejnisk og giver mærkelige bismage. Du kan ikke undgå at skulle skifte e-cigaret på et tidspunkt, men regelmæssigt rensning af coilen kan forlænge dens liv betydeligt.
 
Du har købt en lækker smag og kan bare ikke vente med at prøve e-væsken i din e-cigaret og nyde den i fulde drag. Du er helt forelsket i denne nye og fantastiske yndlingssmag, men pludselig ændrer smagen pludselig karakter.

Alle dampere kender det, alle frygter det, men det kan undgås. Smagen af pejs er kommet ind i din e-cigaret samt følelsen af dårligt krads i halsen der virkelig føles som gift i halsen. Med andre ord er du ikke i tvivl, når coilen er brændt helt over. Måske kan du leve med smagen i nogen tid, hvis coilen kun er brændt delvist over, men det kan producere usunde kemikalier.


Vattet tørrer lidt ud hver gang der fordampes væske, men ved at holde tanken godt fyldt, kan det modvirke sliddet meget! Hvis der ikke er noget væske til at tage imod energien og varmen fra coilen vil det medføre en højere temperatur, og det kan lede til to lettere ubehagelige scenarier

Find dem her: Coils

For lidt e-væske:

Den smule væske i tanken risikerer at koge over for en meget ubehagelig PG-smag.

Helt uden e-juice:

Er der slet ingen væske i tanken, er bomuldsvattet ekstremt udsat for varmen fra coilen, og brændt bomuld er sjældent en dampfavorit, så det er alfa og omega altid at have en fyldt damptank, da det mindsker risikoen for en brændt coil.

Hvis du ikke altid har gennemfugtet bomuldsvattet i din coil inden brug, kan du risikere at brænde den af, før du overhovedet har noget at tage den i brug. Det er derfor supervigtigt, at vattet når, at blive helt igennem vådt, før du begynder at dampe. og vil råde dig til altid manuelt fugter inden brug.

En coil har oftest en åbning i toppen, hvor man blot skal dryppe lidt for at gennemfugte cen. Faktisk burde det ikke være nødvendigt hvis alt allerede er gennemfugtet, men vi anbefaler at lade din e-cigaret trække 5 minutter før er så klar til brug og ikke brænder af.

Damp ikke hele tiden

At dampe er sundt og lækkert, og vi får konstant at vide at man bare kan give los. Men hvis man bare damper uden pause, er der også en risiko for at brænde coilen af. Ud over at lade vattet blive vådt, bør man give sin e-cigaret nogle pauser. Hvis du ikke selv stopper, vil e-cigaretten selv sige fra med en dårlig smag.

Er den ikke længere så frisk eller intens, bør du tage en pause og lade bomuldsvattet blive fugtet igen.
Et for højt watt-output kan også lade oplevelsen blive ringere. Det er en fantastisk idé hvis du gerne vil have store og fyldige damp skyer, men du bør aldrig presse din e-cigaret maksimalt i lang tid af gangen.

Som et andet elektronisk kan den kun klare visse belastninger.


De fleste tanke kræver et minimum af e-væske for at kunne fungere, da det skal kunne nå vattet. For både praktiske og brugsmæssige grunde er det derfor en god ide altid at have en velpolstret og fyldt tank. Så er der altid nok til næste gang man kan påfylde, og man risikerer ikke at maskineriet brænder sammen.


Større og tykkere dampskyer kommer med en højere koncentration af VG, men er VG koncentrationen som standard på 70% eller over, kan det på længere sigt give driftsproblemer og en dårligere dampoplevelse.

PGs tyndere konsistens end VG og dermed en naturligt større evne til at blive suge ind i bomuldsvattet i din coil, så et højere niveau af PG påvirker den positive balance, imellem tilstrømningen og gennemfugtningen af vattet. Aftager smagen i din væsken og tørrer coilen ud, kan du med fordel prøve en e-væske med et højere indhold af PG.

Du skal naturligvis vælge de e-væsker som du kan lide, f.eks. dessertsmagsgruppen, slik, frugt, tobak eller helt andre smagsoplevelser, eller de mange fantastiske frugtsmage du også kan få. Sukkeret i væsken kan karamelisere og give rester der hænger fast til næste dampning. Her drejer det sig især om stærke og mørke e-væsker som slik og frugt og andet med højt sukkerindhold.


 Uanset hvor stærkt og ihærdig du renser den, kan du aldrig genskabe den samme super tilstand coilen, var i da du først tog den i brug, så det er heldigt at Easy to Smoke har så meget at vælge imellem, både coils og udstyr til at vedligeholde den med og til at eksperimentere med som e-juices og mange gode e-cigaretter.

Når det er sagt, skal du bare kaste dig ind i dampen og nyde din e-cigaret og huske at vedligeholde den, ligesom du vedligeholder din bil og andre apparater for optimalt brug. Coil rens er ikke sjovt at bruge tid på, men en lille investering i tid, giver optimale oplevelser.


Væske guide

E-cigaretter er kilde til meget glæde. Mange tænker på e-cigaretten, men selve oplevelsen er e-væsken, også kaldet e-juice. De fås i utallige smagsvarianter som frugt, slik og meget andet, men som alternativ til de færdigblandede e-væsker, kan du med rette vælge Shake N Vape.

Her køber du en større mængde e-væske uden nikotin og en nikotinbase med det ønskede nikotinindhold – og så kan væsken ellers blandes. Det er nemt, og du har selv indflydelse på nikotinniveauet du ønsker i din væske.

Blandingen skal bare rystes, og så er den ellers klar til damp efter 10-20 minutter.
Vælg mellem vores store udvalg af færdigblandede e-væsker, eller bland din helt egen.

Vi tilbyder forskellige aromaer og nikotinstyrker hos Easy to Smoke. E-væske er den særlige væske, du fylder på din e-cigaret, og som omdannes til damp, når du inhalerer i mundstykket, men du har også mulighed for at lave dine egne e-væsker. Alt hos os er naturligt, men til gengæld meget varieret i smag.

Se vores e-væske beregner 

E-væske med mange forskellige smagsvarianter

At vælge aroma og smag til din e-cigaret handler meget om smag. Nogle foretrækker søde smagsoplevelser som frugt og slik, mens andre foretrækker at lette overgangen fra cigaretter til damp ved at vælge tobak eller mentolsmag.

Læs mere her: Find din helt egen e-væske

Sådan vælger du din nikotinstyrke

Ved købet skal man vælge en bestemt nikotinstyrke, alt ud fra hvor mange cigaretter man ryger dagligt og så i eget tempo nedtrappe, så det ikke bliver så voldsomt at stoppe med at ryge.

Med modsat cigaretter med over 4000 skadelige stoffer, er nikotin slet ikke skadeligt. Af nikotinstyrker findes der 0, 6, 12, 18 og 20 mg, og du kan se i nedenstående hvad de cirka angiver i dagligt nikotinforbrug.

 • 0 mg. – Ingen nikotin og indeholder kun PG og VG og aroma

 • 6 mg. –  Ca.  0-10 cigaretter.

 • 12 mg. – Ca. 10-15 cigaretter.

 • 18 mg. – Ca. 20 cigaretter.

 • 20 mg. – Mere end 20 cigaretter.


  Find her: Nikotinstyrke 70/30

  Find her: Nikotinstyrke 50/50

Hvad består e-væske af?

Damp kræver en væskebase, og denne væskebase er oftest en blanding af Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk Glycerin (VG). E-væsker er fremstillet af få ingredienser af farmaceutisk kvalitet, og som alle er af naturlige smagsstoffer.
Et højt niveau af PG giver masser af krads i halsen, mens et højt niveau af VG giver mere smag og damp.

Hvad er PG og VG?

PG er et levningsmiddel, der binder smagen og der giver kraftigere smag og mere halskrads. Den rette kombination mellem VG og PG giver et velafbalanceret forhold mellem meget damp og god kraftig smag.

VG er udvundet af vegetabilsk fedt, dvs. et flydende fedtstof, der giver den fyldige damp. Jo mere VG e-væsken indeholder, jo mere damp produceres.

Unaset hvilken sammensætning du vælger, får du hos Easy to Smoke en 1. klasses smagsoplevelse og den helt perfekte kombination mellem smag og damp. E juice guide er med andre ord andet end bare at vælge en smagsvariant – det er at betræde en helt ny verden fuld af dampende mange muligheder.

Læs mere her: hvordan man blander sin e væske

Vi sikrer en høj kvalitet-

Når du handler e-væske hos os, finder du kun varer der overholder og overstråler alle internationale regler og retningslinjer for dampning og er uden skadelige stoffer. Tværtimod er der fokus på e-juices med naturlige ingredienser og med en masse forskellige smagsoplevelser, uanset om du er til smagen af tobak, frugt, drinks, krydderi, eller noget helt andet. Produceret under kliniske forhold med internationale krav til renhed og sikkerhed giver høj kvalitet.

E-væske kommer i en 10 ml. flaske og er pakket i en lille æske. Her kan du læse indholdsdeklaration og nikotinindhold. Vores e liquid guide finder du her.Når du bliver mere erfaren, kan du også begynde at blande selv. Men hvad skal du gå efter?

Bland selv

Du kan blande selv, hvi du gerne vil have indflydelse på smagen af e-væske. Til forskel fra Shake N Vape, tilføjer du ikke bare nikotin til en færdigblandet e-væske; du blander en lille dosis aroma med nikotin for at lave en din bland selv e væske. Måske har du altid drømt om at kombinere smagen af kaffe med en sød dessert eller måske slik med frisk frugt for en endnu sødere smag?


Hvis du ønsker at blande selv, kan du med fordel investere i et kit til selvblanding. Det består typiskaf aroma og nikotinbase på tilsammen 10 ml, som vil give cirka 5 opfyldninger. Når du bliver lidt mere erfaren og dampende sikker, kan du købe aroma og nikotinbase særskilt i større mængder og eksperimentere med at blande og skabe endnu flere nye dampoplevelser. Dette er vores bland selv e væske guide.

Find dem her: SHAKE N VAPE

VPG Base til selvblanding

Det er ikke spor svært at blande selv. Det er heller ikke farligt, men det er udfordrende på en sjov måde. Det er faktisk rimeligt ligetil. Når du skal vælge e-væske, uanset typen, skal du beslutte dig for indholdet af PG/VG, som er de to primære tilsætningsstoffer i e-væske. PG står for Propylen Glycol, og VG står for Vegetabilsk Glycerin.

Tilsætningsstofferne kendes også som e-numrene E-1520 og E-422, og de bruges blandt andet i husholdningsprodukter og fødevarer, hvorfor du højst sandsynligt er vant til at indtage dem.


PG er en smagsforstærker. Jo højere indhold af PG, des mere intens vil smagen/aromaen være. Samtidig har PG en indvirkning på den såkaldte ”halskradse” fornemmelse, som tobakscigaretter også giver, og som tidligere rygere derfor ofte vil foretrække.


VG er tyktflydende og giver dermed en direkte indvirkning på mængden af damp. Jo mere VG, des mere og fyldigere damp vil du opleve. VG har dog en sød bismag og kan derfor ”forvrænge” smagen/aromaen på e-væsken, hvis indholdet er særligt højt.


En standard e-væske vil typisk have et PG/VG-indhold på 50/50 for at skabe en balance. Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker, og om du vægter smagsintensitet eller dampmængde.

Lad den modne

Uanset, om du foretrækker Shake N Vape eller aroma, er det en fordel at lade bland selv e væsken modne inden brug. Begge typer af basisvæsker kan i princippet bruges umiddelbart efter blanding, men modningsprocessen bliver bedre og giver en bedre dampoplevelse hvis den får lidt ekstra tid.

Ekstra varme giver en kortere modningsproces, hvorimod kølige og mørke omgivelser giver en længere modningsproces.

Det kan inddeles i korte og lange modningsprocesser, som kan gøres på følgende måder:

Korte modningsprocesser

I en lufttæt pose placeres flasken i en skål med kropsvarmt vand. Lad flasken stå, indtil vandet bliver koldere. Flasken kan nu rystes, åbnes og er så klar til brug.


Opvarm flasken i i 10 sekunder i mikroovnen på fuld styrke og åbn den herefter, sæt låget på og gentag så proceduren 1-2 gange mere. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt.
I en lufttæt pose sættes flasken i bilens handskerum i sommeren og bliver der 1-2 dage. Bagefter skal den blot åbnes og er klar til brug.

Lang modningsproce

Denne proces minder meget om vins modning – e-væsken placeres et mørkt og køligt sted som kælderen eller i bunden af et skab i 2-4 uger.


Nogle anbefaler at fjerne låget i dele af modningsprocessen, så væsken kan modnes. Du bør dog ikke fjerne låget i mere end 24 timer ad gangen, og du bør sørge for, at der hverken kan komme skidt eller insekter i flasken. En anden mulighed er at åbne flasken kort dagligt, inden du ryster den.

Valg af modningsproces

Hvilken af ovenstående modningsprocesser, du vælger, afhænger af tid og præferencer. Det handler om at prøve sig frem. Kan du ikke smage forskel er der ingen grund til at bruge 3-4 uger på at modne en flaske e-væske, men oftest vil man opleve en dybere smag ved længere modning et mørkt og koldt sted over længere tid.

Hvilken modningsproces man vælger, afhænger af ens præferencer og hvor længe man orker at planlægge ud i fremtiden for hver flaske der skal gøres klar.


Som en af de første forhandlere i Danmark har vi hos Easy to Smoke fået nikotinbaser samt aromaer til at blande sin egne e-væsker. Det er både billigere og giver langt flere muligheder – har du f.eks. nogensinde overvejet hvordan smagen af friske hindbær vil dampe enhver oplevelse af sød dessert op?

Med selvblander kan du altså selv blande de aromaer du ønsker, og du kan smage din væske til indtil du rammer hvad du synes er perfekt – med blandingsvæsker fra Easy to Smoke får du det bedste udgangspunkt for god damp og perfektionerer det med egne præferencer.

Hvad skal jeg bruge til selvblander E-juice?

Ud over det ønskede PG / VG-forhold (mere om det senere) skal du være opmærksom på følgende for at få en unik smagsoplevelse – men du kan selv gøre den så unik som den skal være:

Aroma


Smagsstoffet i e-væsken er svært at rådgive om, da alle har forskellige præferencer. Nogle er til harske smagsoplevelser, andre til blide og frugtige, mens andre igen bare vil have det hele. Hvis du ønsker at blande flere forskellige smage, så skal du købe de aromaer du ønsker at blande.
Se Easy to Shops store udvalg af aromaer her.

Sprøjte


En lille sprøjte med afmærkning kan bruges til både VPG-basen og aroma. Måleenhederne er vigtige, da det gør det muligt at lave en identisk blanding næste gang.
Se Easy to Smokes udvalg af sprøjter her.

Flaske


Easy to Smoke har flere forskellige flasker til opbevaring af e-væsker. Alle flasker bør dog have en hældetud for nemmest mulig påfyldning. Se udvalget her.

Find dem her:  SELVBLANDER

Hvordan er blandingsforholdene i selvblander væske?

En tommelfingerregel er at aromaindholdet skal være 10%, dog anbefales stærkere smagsvarianter som mentol og kaffe kun at udgøre 5%, da det ellers bliver for kraftigt, og nogle frugtaromaer kan med fordel også udgøre en større andel. Men det er som skrevet smagssag, og der findes ikke noget rigtigt eller forkert i dampens hede verden. De fleste kommer dog i portioner på 10 ml.


En god ide kan være at kombinere en stærk aroma med en svagere, da det vil give smagen nye nuancer – f.eks. er smagen af dessert inden for dampverdenen også stærk. Denne kan med fordel kombineres med en blid smag af jordbær.

Læs mere: Find den smag du bedst kan lide

Fordele ved at blande e-juice selv

Da der ikke er nogle ulemper ved at selvblande, vil vi også kun fremhæve de allerstørste fordele – du skal hellere bruge din tid på at se alle vores lækre e-juices og få prøvet teori af i praksis.

Dampende mange muligheder for nye oplevelser
Udvalget for ”klassiske” aromaer som frugt, slik og andre ”rene” smagsoplevelser er kæmpestort, så hvorfor ikke tage skridtet videre og prøve at skabe noget unikt. Udvalget er stort, men du kan selv perfektionere din oplevelse så resultatet er perfekt til dig. Det er uendelige muligheder til meget små priser.

 • Vælg selv nikotinstyrke

 • Vælg en lækker sammensætning af PG/VG

 • Det er større mængder til færre penge samt maksimal frihed. Og jo mere du damper, jo billigere bliver det.
Spurgt af: Admin
Dato: 2021-02-25 11:32:30
Sådan blander du e væske

Som en dampende nyhed har Easy to Smoke fået nikotinbaser samt aromaer til at blande egne e-juicer. De største fordele ved at blande selv er prisen og muligheden for selv at kunne bestemme til mindste detalje. Du kan blande de aromaer du ønsker, og du kan smage din væske til indtil smagen er lige i øjet.

Læs mere: Komplet guide til selvblanding og bland slev e væske

I modsætning til Shake N Vape, tilføjes ikke blot nikotin til den færdige e-væsken, men man blander en lille dosis aroma med nikotin for at skabe sin egen e-væske. Et kit til dette formål vil typisk bestå af aroma og nikotinbase på tilsammen 10 ml, som vil give cirka 5 opfyldninger.

Når du bliver lidt mere garvet, kan du købe aroma og nikotinbase særskilt i større mængder og eksperimentere med at blande forskellige aromaer for at skabe nye og bedre smage. Vi giver dig nu denne guide til hvordan blander man selv e væske.


Basen, også kaldet nikotinbase, fås i 10 ml flasker med forskellige nikotinstyrker. Skal det blandes med nikotin, så anbefaler vi at du blander i forholdet 80% nikotin base og 20% aroma. Dette er naturligvis vejledende, da e-væsken i bund og grund blot skal passe til din smag.

En meget mild aroma kan for eksempel sagtens tåle mere end 10%, mens mere kraftige aromaer kan nøjes med 5-7%. Når du skal vælge nikotinbase, skal du også tage stilling til det ønskede PG og VG-indhold, da det er afgørende for den færdige e-væske. E væske blandingsforhold er med andre ord en kombination af blandinger og egne smagspræferencer.


Easy to Smoke har undersøgt markedet og fundet den bedste leverandør af VPG base, men vi vil først gennemgå nogle grundlæggende ting om at blande den perfekte e-væske.

PG:

Det tyndtflydende Propylen Glycol påvirker smagen forstærkende og giver dampen det røglignende look, der lader den harmløse dampoplevelse minde om rigtig rygning.

Find din PG her: 1 liter sæt PG

VG:

Det tyktflydende Vegetabilske Glycerin påvirker også dampoplevelsen. Jo højere indhold af VG, jo fyldigere damp kommer der. VG smager dog også sødt og vil derfor påvirke smagen, hvilket gør at det er en balancegang med det rigtige indhold i forhold til henholdsvis damp og smag.
Angivelserne af nikotinbaser er PG og VG er altid opgivet i procent. Du kan for eksempel få et PG50/VG50 med en blanding af 50% PG og 50% VG, eller med PG30/VG70, der består af 30% PG og 70% VG.


Blandingsforhold og smagsoplevelse er altid smagssag, og de fleste foretrækker at prøve sig lidt frem, for at finde den bedste sammensætning. En tommelfingerregel er at skrue op for VG for mere damp og skrue op for PG, hvis du ønsker mere smag. Hvis du har lidt damperfaring, kan du selvfølgelig også lade dig inspirere af blandingsforholdet i en færdigblandet e-juice – man skal bare prøve sig frem og mærke dampens sødme.

Måske lyder det bøvlet og af meget arbejde, men det er derfor vi hedder Easy to Smoke. Blandingsforhold e væske er noget vi kan klare, uanset hvad du ønsker. Vi gør dine muligheder for at blande e væske til en sjov leg, så du trygt kan opleve nye sider af dampverdenen.

Find din VG her: 1 liters sæt VG

Hvorfor blander man selv?

Det bliver stadig mere populært at blande selv, især blandt folk der damper meget eller har stort udstyr der giver store dampmængder. For det første er det billigere, men mange gør det især pga.

de mange muligheder for at blande og eksperimentere og lade dampoplevelsen stige langt op over skyerne. Forskellige former for smagsstoffer kan bruges i dampning.

Læs mere her:  Hvordan blander du din e væske

Aroma:

Her forstås smagsstoffer og dermed de enkelte aromaer, såsom smagen af kage, slik, frugt og meget mere, men som regel ikke en blanding. Når der blandes aromaer, får vi nemlig en essens.
 
De fleste mennesker vil dog referere til en aroma, også når man egentlig tænker på en blanding, en essens, og det vil vi også gøre i denne tekst.

Find Aroma her:  Aroma til nikotinbase

Essens:

Denne blanding af forskellige aromaer giver en fantastisk blandet smag. Man skal typisk prøve sig frem før man finder det helt rette, og her kan et Base kit være det helt rigtige, da man så slipper på at købe en masse aromaer for at finde den rette smag.

Tilsætninger og krystaller:

Jo mere erfaren damper man bliver, jo vigtigere bliver tilsætningerne, da man mere og mere kommer til at kende de enkelte smagsnuancer og finder egne præferencer.

Derudover findes der også krystaller, og det mest almindelige er mentolkrystaller - ekstremt koncentrerede, så der skal ikke mange i. Prøv dig frem og bemærk hvordan dampens sundhed hele tiden tager oplevelsen til nye højder.

Find her: Mentholkrystaller

Vejledning til at blande din egen E-Væske:

Først og fremmest bør du være forsigtig med nikotinvæsken. I sin rene form er det giftigt og kan endda være dræbende ved for høje mængder. Gå altid efter, hvad der står i anvisningerne – det er fint at eksperimentere, men inden for rimelighedens grænser.


Når du blander din egen e-juice, bør du nøjes med en portion af 10 ml, hvilket der også lægges op til med de købte kits. Det giver cirka 5 opfyldninger, da de fleste tanke kan rumme .

E-væsken skal også opbevares på køl, så du ikke skal blande så tit, og finder du på et tidspunkt den helt rigtige blanding, kan du selvfølgelig mixe større portioner. Men ligesom med damp skal det have lov at vokse stille og roligt og i dit tempo.Sådan blander du base og aroma:

 • Afmål 2 ml (eller 20%) aroma og hæld i en tom flaske

 • Afmål 8 ml (eller 80%) nikotinbase og hæld i flasken med aroma

 • Ryst flasken, så base og aroma blandes grundigt sammen

Det kan med fordel være en ren genbrugelig refill-flaske, og som er designet til at påfylde e-væske på e-cigaretten. Derudover er det en god ide at bruge engangssprøjter til at afmåle aroma og base. Sprøjten kan sagtens bruges flere gange, hvis blot du vasker den, men du bør bruge to særskilte sprøjter til aroma og nikotinbase, så der ikke risikerer at blive overført en væske til den anden i dens originale beholder.


Tag altid noter, så du nemmere vil kunne genskabe den ønskede blanding. Når e-væsken er blandet, kan den sagtens bruges straks, men du kan med fordel lade den stå og ”trække”, så base og aroma bliver blandet ordentligt sammen.

Blande selv

Find dem her: SHAKE N VAPE

Hvad skal der bruges:

For at lave vores egen væske skal vi som minimum bruge 3 elementer, men følgende er næsten uundværligt i processen. Nogle af tingene er engangsting, mens andre kan bruges langt længere, og du kan finde dem alle hos Easy to Smoke:

1. Nikotinvæske

Den bør altid være baseret på PG-væske, og man bør gå efter de kraftigere nikotin-væsker, da det giver større muligheder for at blande sine blandinger præcist som man ønsker. Ofte er der mere PG væske end VG-væske i en færdig blanding af e-væske. Hos Easy to Smoke kan du få både PG og VG væske med nikotin indhold fra 0 til 20 mg pr. ml. – se mere her.

2. PG-væske (Propylen Glykol)


PG er en meget tynd væske hvis konsistens minder om vand. Jo højere indhold af PG, jo mindre damp, men til gengæld mere fantastisk smag.

3. VG-væske (Vegetabilsk Glycerin)


I modsætningen til PG er VG en tyk væske, der giver mere damp jo mere der er af den, men til gengæld også dårligere smag. Det rigtige blandingsforhold mellem PG og VG kræver med andre ord også noget ren VG.

Normalt varierer forholdet ml. PG/VG væske i den færdigblandede e-juice fra 50/50 til 90/10. Afhængig af den ønskede nikotinstyrke, damp mængde og smag i den færdige e-væske, skal du bruge VG væske med nikotinindhold også.

4. Aroma essens


For at få smag i den færdige e-væske skal der tilføres smagsstoffer. Her er det et mindre paradis, da der findes smagsoplevelser for alle smage.

Uanset om du er til smagen af frisk frugt, sød og lækker slik og kage eller andre klassiske eller eksperimenterende dampoplevelser. Det er bare at lytte til sine smagsløg og ellers prøve en masse af.

5. Deminiraliseret vand


Man er nødt til at demiraliseret vand for at få fortyndet den meget fede VG-væske.

Det sker ofte når VG-indholdet er omkring 50%, men nogle gør det også ved et VG-indhold på 30%., men den præcise mængde afhænger af blandingsforholdet mellem PG og VG. Vælger du at fortynde væsken er det "normalt" at bruge ca. 5% deminiraliseret vand, og du bør aldrig bruge mere end 10%.

6. Tomme flasker


De tomme flasker bruges til at blande e-væsker, så du bør endelig købe rigeligt ind af dem, så der er masser af muligheder for at eksperimentere til nye højder.

7. Sprøjter til afmåling af væskemængder


Sprøjter gør det muligt at blande sine e-væsker præcist i de styrkeforhold som man ønsker det.

De større sprøjter bruges til basisvæskerne PG og VG-væskerne, og så de mindre sprøjter på typisk 1 ml til aroma/essenserne. Hvor man typisk kan genbruge og bruge de store sprøjter i lang tid, bør man anskaffe sig adskillige små sprøjter, så man har mulighed for at eksperimentere med flere e-juices af gangen.

Sprøjterne kan rigtig nok rengøres, men en lille investering i flere sprøjter giver langt flere muligheder for dig.  

Find alt her: Selvblander

Hvordan blandes e-væsken


Til nybegyndere inden for selvblanding anbefaler vi at mixe. 70% PG med 30% VG, da det giver en god smag, en tilpas mængde damp og et passende halskrads. Det er dog muligt at variere mængden med 60% PG og 40 % VG, 80% PG og 20% VG eller 50/50. Hvad man foretrækker, er en smagssag og den nemmeste måde at finde ud af egne damppræferencer er at prøve sig frem – kaste sig ind i dampen og bare få en masse prøvet af.


En aroma er dog ikke bare en aroma, da de vil have forskellig grad af kraftig smag – f.eks. har frugt ikke en så kraftig smag, og man kan derfor med fordel tilføje lidt mere. Herimod er f.eks. kaffe, karamel, menthol og chokolade meget mere fremtrædende rent smagsmæssigt, så der ikke er behov for mere end5% aroma. Men som sagt er det smag og behag, og man skal prøve sig frem. Med andre ord er eksperimenter nøglen til hvordan blander man e væske.

Læs mere her: Væske guide og den komplette guide til selvblande